Môže byť opatrovateľský príspevok poberaný na dve osoby?
Ahojte mojaj mama berie na mňa opatrovateľsky príspevok plus môj dôchodok mám dcérku a ona je tiež na opatrovanie od 6 rokov nemá ešte 6 beriem na ňu predĺžený rodičák, keďže ja nemôžem na ňu brať ako ZŤP občan opatrovateľský môže teda na ňu brať moja mama tiež keď poberá na mňa ? Ďakujem
@anonym_783828 Ale otca dietata pre istotu do RL nenapisala. Vsak naco ma platit otec, stat to vynahradi, ze.
@luccys a ešte je nadržaná mať ďalší opatrovateľský.
@anonym_783828 áno som preto mám dôchodok už navždy 🙂))) ...a super že závidíš aj chorobu aj moju aj dieťaťa veď si to vymen kľudne so mnou
@anonym_autor deti mať áno ale pracovať nie . Tlieskam ti
@luccys a ešte je nadržaná mať ďalší opatrovateľský.
@anonym_783828 myslíš že by mi to schválili keby to nebolo na Tom dieťa až tak zle ?? Dneska je veľmi ťažko vybaviť všetky tieto papiere a mne ich hneď odklepli tak prosím nekomentuj o čom nevieš, ja som sa normálne spýtala otázku nemusíš sa do mňa hneď navážať
A kde vam diagnostikovali PAS v dvoch rokoch a dal ti predlzeny rodicak? 🤣
@anonym_2b881a A priatel vedel diagnozu hned po narodeni😃
@anonym_2b881a A priatel vedel diagnozu hned po narodeni😃
@luccys toto je pribeh roka
@anonym_2b881a povedali mi že si to mám vybaviť od septembra že mám na to nárok a potom aj na OP už máme všetky papiere na to ..
@anonym_2b881a povedali mi že si to mám vybaviť od septembra že mám na to nárok a potom aj na OP už máme všetky papiere na to ..
@anonym_autor strasne sprostosti pises fakt. Ake papiere mas na OP, ak ma mala teraz 2 roky a OP je najskor od 6 rokov a tam dokladas papiere nie starsie ako 6 mesiacov? Vymyslas si a klames jak z osady
@anonym_autor strasne sprostosti pises fakt. Ake papiere mas na OP, ak ma mala teraz 2 roky a OP je najskor od 6 rokov a tam dokladas papiere nie starsie ako 6 mesiacov? Vymyslas si a klames jak z osady
@anonym_2b881a povedali nám že mám nárok aj predĺžený rodičak, v septembri bude mať 3 roky a potom aj na OP že mám nárok
Nedať zapísať partnera do RL hneď po narodení bolo od teba veľmi neprezieravé vzhľadom na budúcnosť - zrejme si si myslela, že to s mamou finančne utiahnete aj bez neho.
Predpokladám, že máte spoločný príjem plus-mínus 2000€ (mamin starobný dôchodok + OP na teba + tvoj ID + rodičovský príspevok) - lenže to je teraz a príjem v budúcnosti je otázny a alimenty ti možno budú chýbať.
Na jeseň si o OP na vnučku môže mama požiadať. Iných blízkych príbuzných - otca, sestru nemáš?
Nedať zapísať partnera do RL hneď po narodení bolo od teba veľmi neprezieravé vzhľadom na budúcnosť - zrejme si si myslela, že to s mamou finančne utiahnete aj bez neho.
Predpokladám, že máte spoločný príjem plus-mínus 2000€ (mamin starobný dôchodok + OP na teba + tvoj ID + rodičovský príspevok) - lenže to je teraz a príjem v budúcnosti je otázny a alimenty ti možno budú chýbať.
Na jeseň si o OP na vnučku môže mama požiadať. Iných blízkych príbuzných - otca, sestru nemáš?
@anonym_fda6d4 len pre tvoju info, OP je až OD 6 rokov, cize žiadny OP na jeseň si žiadať nemôže. Tu len niekto vopred kalkuluje
@anonym_fda6d4 nemôže si na jeseň o OP požiadať nik, keďže dieta nebude mať vtedy 6 rokov
Tomuto sa povie kariera: mama starobny dochodok + OP na teba+ plus tvoj ID+ rodicak a mate viac jak dvaja pracujuci dokopy. To nevymyslis...a uz sa riesi OP na decko. Otec nie je v RL tak este aj ako slobodna mater nieco teraz po novom dostane
Tomuto sa povie kariera: mama starobny dochodok + OP na teba+ plus tvoj ID+ rodicak a mate viac jak dvaja pracujuci dokopy. To nevymyslis...a uz sa riesi OP na decko. Otec nie je v RL tak este aj ako slobodna mater nieco teraz po novom dostane
@anonym_2b881a Problemik nastane, ked uz babky nebude.
@anonym_2b881a a ze systém cucaju iba romovia👌👎👎👎
ozaj ma mrzi, ak toto skutocne vymyslene nie je. Nechce sa mi verit, ze by niekto zmyslal tak, ako co najviac vyuzit prispevky od statu. Asi tak mimo zjavne urcite nie si, skor mi pride, ze len hladas sposob, ako nerobit a zarobit. a vies, asi nie si na tom tak zle. ak si tak trufala mat dieta a este trufalejsia, nezapisat otca do RL. Vies, asi na tom asi tak zle nie si, Nakolko ja si myslim, ze starostlivost o dieta je to najtazsie poslanie na svete. asi na tom tak velmi zle nie si. a ked uz, preco sa nepytas organov? zjavne mas ich dobre obehane. Chapem, ze zit z penazi danovych poplatnikov, doma sedkat a nic nerobit do konca zivota, este aj s narokom na dochodok bez toho, aby si prstom pohla, tlieskam,. mas dobry plan.
@anonym_autor akú diagnozu to vlastne mas? Dúfam, že nie "popularnu" depresiu.
@anonym_autor akú diagnozu to vlastne mas? Dúfam, že nie "popularnu" depresiu.
@anonym_7092cf hlavne v minulosti sa taketo ID rozdavali jedna radost. dokonca poznam pripady , kde to mlada kocka uhrala na psycho chorobu a dozivotne sedi doma na riti.
@anonym_7092cf hlavne v minulosti sa taketo ID rozdavali jedna radost. dokonca poznam pripady , kde to mlada kocka uhrala na psycho chorobu a dozivotne sedi doma na riti.
@anonym_783828 Ja poznam rodinu, kde su vsetci 3 akoze "megnuti". Nuz, treba vediet, ako na to😃
@anonym_2b881a povedali nám že mám nárok aj predĺžený rodičak, v septembri bude mať 3 roky a potom aj na OP že mám nárok
@anonym_autor Toto nevymyslíš omg🙈 Ďalšia vychcaná *****. čo bude do konca života cicať naše dane a my sa môžeme aj zodrať, muklovať 40 rokov jak otroci, ale vypočítajú nám dôchodok 300e a môžeme aj skapať od hladu👎 Je mi normálne zle!
@anonym_autor Toto nevymyslíš omg🙈 Ďalšia vychcaná *****. čo bude do konca života cicať naše dane a my sa môžeme aj zodrať, muklovať 40 rokov jak otroci, ale vypočítajú nám dôchodok 300e a môžeme aj skapať od hladu👎 Je mi normálne zle!
@anonym_530d2e nuz, uz teraz sa velmi obavam, ci vobec bude mat z coho stat vyplacat tie dochodky. ( potom sa samozrejme pytam aj ja, preco vlastne mam 30-40rokov makat ..ked necitim v tomto state ziadnu istotu)
@anonym_783828
@anonym_530d2e ale aby si urobila decko, na to zdravá teda bola. A este by chcela 2 opatrovaky. Nemám slov.
Ahoj odpoviem len na otazku, ano je mozne opatrovat 2 osoby za urcitych podmienok, to ci moze tvoja mama opatrovat vas oboch skor zistite na konkretnom urade kedze tieto veci sa vzdy individualne posudzuju podla dg a stavu, zatial suma na druhu opatrovanu osobu by mala byt kratena . Ako to bude po 2027 neviem kedze by mali v tomto nastat zmeny. Co nesedi je ze ti "povedali ze mas narok" od septembra na predlzeny rodicak. No ano mas narok si v septembri poziadat. O tom ci ho dostanes predsa bude rozhodovat posudkovy kt bude na zaklade lek sprav nie starsich ako 6 mesiacov posudzovat aktualny stav dietata a on rozhodne ci mas narok a na co. To iste plati vo veku 6r mozes ziadat integrovany posudok kde zas podla aktualneho stavu a lekarskych sprav posudkovy rozhodne na co mas narok. Vsetko ti iste vysvetlia najlepsie na urade.
Klameš! Keď sa dieťa narodilo, tak nemalo žiadnu DG, tak prečo otec nieje v rodnom liste? Si si dala chorá spraviť dieťa aby si mala doživotne 2 ID a prijem bez roboty?
@anonym_2b881a a ze systém cucaju iba romovia👌👎👎👎
@anonym_7092cf ako vieš,že nie je
@anonym_autor mňa by velice zaujímalo,akú máš Dg,keď máš plný ID bez prehodnocovania,a sama sa nevieš postarať o vlastné dieťa a ešte na teba niekto berie OP.
Keď tvoja mama zomrie,kto sa bude starať o teba a tvoje dieťa?
Nebola tu raz diskusia, ze nejaká tu písala, že na kamarátku, ktorá berie ID, ma dokonca dieta, na ktoré pobera rodicak, stále iba chlasce a beha po diskotékach? Síce nespominala OP, o tom možno nevedela. A všetky sa tu do nej uz tradicne pustili, ze ci chuderke závidí ešte aj chorobu...
@anonym_autor ako ti mohli vôbec dovoliť mat dieťa, keď ty sama potrebuješ aby ta niekto opatroval? Tieto veci tu vôbec nesedia. A ešte dieťa nemá ani otca, keďže není v RL. Vymýšľas si, klameš, neverím ti nič.

@anonym_autor obyčajná darmozracka čo sa snaží mať zo štátu čo najviac
@anonym_783828 áno som preto mám dôchodok už navždy 🙂))) ...a super že závidíš aj chorobu aj moju aj dieťaťa veď si to vymen kľudne so mnou