Môže manžel čerpať materskú dovolenku?
Ahojte baby, mame 2 deti- 2 rocnu a 9 mesacnu. Ja som bola s oboma na materskej, teraz beriem rodicak. Mize ist moj manzel na matersku? Ci moze ist len jeden rodic na tych cca 6 mesiacov co som teda bola ja. Dakujem
@nafka0483 podla mna na jedno dieta moze manzel poberat matersku a na druhe moze ona poberat rodicak nie?
@milanemila Nemôže, povolený je len súbeh materského.
@milanemila nie nemôže...
Dakujem 🙌🏼🙌🏼🙌🏼
@nypajuli manžel ak má nárok tak samozrejme môže čerpať materske najskôr na jedno potom na druhé dieťa. Pokiaľ necerpal otcovske tak ma nárok na 28t s každým dieťaťom
Počas toho obdobia nesmie mať príjem zo zamestnania, z ktorého čerpá materské a zároveň ty počas toho obdobia nesmieš poberať Rodičovský príspevok.
Pokial pracuješ môžeš sa vrátiť do práce alebo ostať ďalej na rodičovskej dovolenke - treba zahlásiť na zdravotnej poisťovni, že si na rodičovskej dovolenke ale nepoberas rodičovský príspevok, pokiaľ nepracujes treba sa na upsvare zahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6r, aby za teba zdravotné poistenie platil štát.
@milanemila Nie. Mohli by byt obaja na materskej (on so starsim dietatom, ona s mladsim), ale to uz prepasli.
Ak jeden rodic je na materskej, tak druhy nemoze poberat RP bez ohladu na pocet deti.
@milanemila nie
Tak super aspon taketo nejake obmedzenie 👍🏼 lebo uz mam pocit, ze polovica krajiny by bola na materskej/rodicaku 🙈

@nypajuli Moze ist. Najprv na 2 rocnu a potom na mladsiu.
Pocas jeho materskej ake ty nebudes dostavat RP, vas prijem bude len jeho materska a pridavky.