Viete mi niekto poradiť či mi môže exekútor siahnuť na materskú ak mi chodí na účet , alebo si ju mám dať posielať poštou je to to isté ?
Ďakujem
@kaktusik007 dakujem za pochopenie a aj za to, ze si mi hned nepisala ako niektore,naco si si brala tak zadlzeneho chlapa a mali ste dieta. Lebo aj taku reakciu som zazila. Ano,mas pravdu, je to na velmi dlho ale ak sa nam podari vyhrat sud na BSM tak by tie nase problemy boli namiesto 10 rokov len 5 rokov a potom prve co budeme cely rok robit bude, ze budeme setrit na tzv,zabezpeku pre pripad nudze 🙂
@mau
@lucia.kl
Este mam jednu otazku. Ked mi poslu zo sudu platobny rozkaz na zaplatenie dlhu, mozem sa do 14 dni odvolat a potom mna sud vyzve na pojednavanie? Ak ano, mozem sa dohodnut-teda navrhnut si splacanie po napr.33 eur mesacne a sud my vyhovie alebo sud sam urci splatku? Mozem zdokladovat, ze viac nie som schopna splacat. A ked sa dohodnem zo sudom, uz to nepojde na exekuciu?
@krasnulka spravne rozhodnutie.. uz len vyhrat ten sud 😀
ja som sa s exom dohodla mimosudne, plati mi doteraz a este nejake tie mesiace bude.... skoro 5 rokov... ale aj tak som sa rozhodla pre tuto alternativu, ako ho vlacit po sudoch a exekuciach a robit mu problemy.... vysledok je taky, ze peniaze posiela este dva dni v predstihu ako bola dohoda 🙂
to o tom zadlzenom chlapovi, tak priznam, ze tiez ma napadlo ze naco si si ho holka brala, lenze ja uz viem ze laska nepozna hranice a peniaze nie su vsetko... su v zivote dolezitejsie veci, a pokial vies, ze je toto ten pravy, tak ti rozhodnutie schvalujem, pretoze pravy je len jeden 🙂 a to k tomu dietatku - to povie zena, ktora o dieta nikdy neprisla alebo ktora ho neberie ako dar, ale ako samozrejmost... aj take su... 😒
tak sa drz, a nech sa z toho dostanete co najskor...
@kaktusik007 no s manzelovou ex bola dohoda na bode mrazu. Na vsetkych ich pozickach je spoludlžnik a povedala manzelovi, ze nech sa stara, ked si ich nabral tak nech si splaca...akoby tie peniaze neutratili spolu. Takze mimosudne sa s nou neda dohadovat o nicom. A mas pravdu, laska nepozna hranice 🙂 a dietatko sme chceli obaja, aj ked bolo vela poziciek ale chceli sme ho,mame ho a sme radi. A ja zasa hovorim, ze lepsie na problemy su dvaja ako jeden...aj ked az na taketo.
A DAKUJEM!!! 😉
@krasnulka ano, sud najprv v skratenom konani ci ako sa to vola vyda platobny rozkaz... voci tomu sa mozes odvolat, avsak treba tam uviest myslim dokazy, ktore to vyvracaju - to budes mat podrobne napisane v tom platobnom rozkaze.... no a potom ak sa voci tomu odvolas, tak je nariadene hlavne pojednavanie...... ale nie som si ista ci je moznost sa len tak odvolat voci platobnemu rozkazu, ked nemas ziadny dokaz o tom, zeby bol ten platobny rozkaz vydany nepravom.... lebo sa mi fakt mari ze iba vtedy je moznost halvneho pojednavania, inak platobny rozkaz viac menej nadobudne pravoplatnost - ak sa odvolas tak neskor, logicky... ale ako pisem, vsetko to budes mat v pouceni v tom platobnom rozkaze, co ti pride
na dalsie ti odpovedat ja uz neviem, tam moje znalosti nesiahaju 🙂
@krasnulka vlastne este siahaju, este jedna poznamka:
na exekuciu to pojde potom iba za predpokladu, ze nebudes plnit uznesenie sudu... priklad: v uzneseni bude ze tu sumu mas zaplatit na 3x, a pre teba je to vela a zaplatis prvy krat menej.... je to porusenie rozsudku, maju pravo ta dat na exekuciu... ak ale sa toho co bude v tom rozsudku riadit budes, tak exekucia nebude, resp. nemala by byt.... ono niektori exekutori exekuuju aj ked nemaju pravo 😠
@kaktusik007 ja som myslela, ze by som sa chcela odvolat na to, aby som to mohla splatit na splatky nie tak, ze je nepravom...on pravom je,len neviem,ako mam dat na sud aby mi umoznili splacanie bez toho,aby to doslo az k exekutorovi
@krasnulka prepac ale teraz sa musim kaktusika zastat a zaroven aj orangu pretoze po 1 nedavaju jednu vyzvu ..urcite nie dokonca kde je problem posielaju sms ze nemas uhradenu fakturu a aj volaju teda vyzvy by si mala obdrzat minimalne 3 kym si sa preluskala k exekucii a ta ciastka za pokutu je dievca tiez prehnana to uz mas asi aj s exekucnymi poplatkami..lebo ja ked som mala este ruzove okuliare a priatela hajzla a o par rokov menej teda rozum ziadny som si dala napisat jeho telefon na seba a po 3 mesiacoch neplatenia mi prisla vyzva na uhradu faktury, potom aj s pokutou ktora je vo vyske 10tis. korun za jednu zmluvu. je to pokuta za porusenie sluzieb, a ked sa veci riesi za horuca ako ja vtedy pekne som sla do orangu zaplatila sumu faktury vysvetlila situaciu a zavolala do ba do orangu a pokutu mi odpustili, a priatela poslala do hajzla..
a ano tiez nechapem ako sa moze clovek dostat az sem..ja som sa dostala asi do polovice ale pre svoju sprostost lenze to som nemala dve deti na krku..dnes su rozne moznosti a vyhovarat sa na matersku je len alibizmus btw. ja som tiez buduca matka a planujem aj pracovat prave aby som sa nedostala do takychto s*aciek....
@mata_murkova toto neries, @krasnulka si je vedoma vela veci, aktualne potrebuje rady typu co konkretne spravit a ako zmiernit nasledky bez toho, aby sa tu rozoberalo, co k tomu viedlo... proste sa to stalo, je to takto, a teraz z toho musi von 🙂
ale ved ona to casom zvladne 😉
@mata_murkova a dakujem za zastanie sa 😉
@kaktusik007 ok to je fakt
ospravedlnujem sa za rypanie dufam ze to zvladnete..
@krasnulka ja robim v Orange a taketo pripady riesime denne... VZDY sa s nimi da dohodnut pokial vidia snahu... pokial vsak zaujmes postoj mrtveho chrobaka, tak sa s tebou nebude parat nikto... bolo treba poziadat o splatkovy kalendar a uhradit to postupne, nehnali by to na sud... akurat tento tyzden som riesila jeden takyto pripad a pravne oddelenie sa vyjadrilo, ze pokial pride platobny rozkaz zo sudu, mozes spisat ziadost o splatkovy kalendar a urcit si vysku splatok, ale s tym, ze samozrejme ti tam budu nabiehat uroky z omeskania kym nesplatis istinu...
@mata_murkova Ja som mala pausal na zmluvu a k tomu internet z orangeu a na kazdu zmluvu som mala 15 000 sk zmluvnu pokutu. Vyzvu som mala len jednu a to pisomnu na uz 1333 eur. A nemali mi kam volat, lebo mi cislo odpojili. Ked mi prisla vyzva na uhradu 1333 eur tak som volala do orangeu ale tam mi povedali, ze mi nemozu poskytnut ziadne splacanie ze to musim vyplatit naraz. Ked som tam zasa volala po 3 mesiacoch, lebo od tej doby mi nic neprislo tak mi povedali, ze to uz ide na sud. A ked sa podla teba vymluvam ze som na MD tak ti poviem, ze urcite zo 164 eur rodicaku mozem hned zaplatit 1333 eur. deti stoja mesacne ovela viac ako je moja materska. Takze sama uznaj, ze sa to neda. A dokonca mi nedali ani moznost odpustit tie zmluvne pokuty a zaplatit si fakturu, proste si stali za tym, aby som uhradila 1333 eur. A co sa tyka toho pracovania popri MD, tak syna mi do skolky nezobrali,lebo maju vela deti, a nemam ich komu dat opatrovat. Informovala som sa co stoja opatrovatelky a ze 5000 mesacne na jedno dieta je malo. A sukromne jasle stoja 9000sk mesacne. U nas na dedine nie je jedina mamicka, ktora by bola schopna varovat cudzie jedno-dve deti,ked kazda ma sama 2 male deti. A nemysli si, ze keby som mala kam dat deti, ze by som sedela doma na zadku.Ani omylom. Ja som uz 3 a pol roka na MD, dalsie 2 roky budem, a poviem ti, ze sa neviem dockat dna,kedy pojdem do prace.
@maximiliana lenze ja som do orangeu volala hned v ten den,ako mna odpojili a ziadala som splatkovy kalendar. Hned mi pani povedala, ze tam mam pokutu za porusenie zmluvy a musim uhradit cely dlh aj s pokutou naraz a dala mi vtedy termin do 10 dni. Co nie je sanca. A kamoska mala taky isty problem, 10 000sk faktura a 10 000 sk zmluvna pokuta a ked nezaplatila, tak jej po roku prislo,ze jej davaju sancu na zaplatenie faktury a odpustia jej pokutu. Sancu nevyuzila a uz to ma v praci,ale asi po troch rokoch od odpojenia. Ja to mam už cez pol roka a šanca na zapl.faktury žiadna. Ked mi pride platobny rozkaz zo sudu, kam mam pisomne ziadat splatkovy kalendar? Orangeu alebo na sud? Ja mam urcite zaujem si svoj dlh vyrovnat,lebo toto je moj jediny dlh co mam,inak ja ruky prec od pozicie ale ten orange...
@kaktusik007 dakujem za zastanie sa🙂
@krasnulka posli mi do IP udaje... tel.c. ... skusim sa na to pozriet....
ale standardny postup je taky, ze najskor vzdy obmedzia sluzby a uz vtedy to treba skusit riesit... potom odpajaju ale to sa v pohode da vydat splatkovy kalendar, splatit dlznu sumu, tam ho robia na tri splatky... a poziadat o pripojenie a obnovenie zmluvy.. vtedy odpustaju zmluvnu pokutu... pokial sa to uz dostane na pravne oddelenie, s nimi je uz tazsi dohovor a su tam dost ostri, ale treba skusit zajst na predajnu aby tam zavolali oni... my to robime len obcas, podla sympatii 😀 nakolko to uz nie je nasa povinnost
ale z mojich osobnych skusenosti sa dohodnut da na 99% pokial ja snaha.. mozno ku mne ako ku predajcovi sa spravaju inak ako ku dlznikovi , ale vpodstate sa im ani nedivim
@krasnulka jedine pokial by si uz bola viackrat na vymahani pohladavok a viackrat odpojena, maju pravo hned ziadat uzhradit aj ZP
@maximiliana bola som prvy krat a na vymahani nikdy, poslem IP
@krasnulka
@maximiliana tak ak by si jej v tomto pomohla, by to bolo super.... som zvedava 😉
@kaktusik007 ale maximilianka nie je majitel orangeu aby dokazala zazraky 🙂 skusi sa opytat, tak uvidime, ale ajtak neverim, ze by mi vedeli oni dat splatkovy kalendar a ked ano, tak mozno na 2.3 krat splatit, co je pre mna nerealne,ale ak by pristupili povecme na cca 33 eur, od stastia by som skakala meter do vysky 🙂
@krasnulka nie je majitel, ale vie ako to tam chodi a vie sa pozriet ci bol na teba uplatneny standardny postup, alebo niekto nieco nespravil a preto je to tam, kde to teraz je.... velakrat aj u nas v praci ked som pozrela do spisov tak som nechapala, preco to bolo spravene takto, ked by sa to malo takto... a chudaci ludia ako ty maju potom smolu....
tak ono aj tie 2-3 splatky ti pomozu, ak by ti odpustili pokutu, potom toto rozhodne uprednostni.... ved uvidis, len sa striktne nedrz tych 33€platit, v konecnom dosledku si radsej od ust odtrhni a usetri na pokute... si to zrataj celkovo.....
fakt neviem nic zarucit... mozem akurat zavolat do BA a popytat sa, co sa s tym este da robit... splatky si vies urcit uz ked ti pride platobny rozkaz... ale potom tam uz mas omeskane faktury, ZP, uroky z omeskania a sudne trovy... to vsetko dokopy bude riadna palka... potom by som fakt skusila radsej to nejak rychlo splatit aj na trikrat... ale viac budem vediet v pondelok
@kaktusik007 no tak to ano..keby bola mznost zaplatit len fakturu bez pokuty, tak to by som brala,ale ako hovorim,kamoske to tak umoznili a mne okrem jednej vyzvy neprislo nic. Sama od seba som tam volala asi 3 krat, potom som sa na to vykaslala a teraz to chcem riesit lebo uz mi hrozi exekucia, ktoru si nemozem dovolit mat.
@krasnulka k prispevku o 21:59 viem aky je orange, nestvu sa s nikym... a je mi jasne ze splatky u nich neprejdu....
no, mas to vesele, prajem vela stastia a nech to dobre vyriesite, ale toto je problem podla toho co si napisala riadne na dlho...