Viete mi niekto poradiť či mi môže exekútor siahnuť na materskú ak mi chodí na účet , alebo si ju mám dať posielať poštou je to to isté ?
Ďakujem
@kaktusik007 keby len cokoladu...ale tych cokolad ovela viac 🙂
@maximiliana baby, dakujem za vsetko
Kolko mesiacov trva od poslednej upomienky za nevyplatenie po exekuciu?
@mel23 to je velmi individualne
@krasnulka @maximiliana tak ako to dopadlo???
ale aspon priblizne by som chcela vediet.Moj muz si viec ako polovicu dlhov splatil druhu polovicu ma zaplatit jeho ex ale nechce platit.Ked poziadal o vysporiadanie majetku tak sa stale odrocuje lebo sa nechce dostavit.Exekutor iste pride ale neviem kedy.
baby, asi nepomozem, ale vsetky ziadosti o splatkove kalendare si myslim, ze je potrebne riesit pisomne , mat kopiu a dorucenku. po telefone nikto nikdy nic nevyriesil, na druhej strane linky maju snahu sa cloveka co najskor striast a nikde nie je ani zaznam ani doklad, ze clovek vobec o nieco ziadal.
ako nas ucili v skole: " rimske pravo - co nie je na papieri, neexistuje ".
ja somm sa tiez v zivote spoliehala na klasicke ludske prostriedky typu, ved som volala, ved sa to hadam utrasie, co odo mna chcu, ved sedliackym rozumom som v prave... a viedlo to tak akurat smerom ako u krasnulky / cize z casti chapem problem, z casti davam za pravdu, ze si za sraby clovek moze vyhradne sam /.
podpisujem, len co mam precitane a mne je suma fuk, ze sedim v obchode 30 min dlhsie, na kazdy papier mam kopiu a dorucenku.
drzim palceky, nech sa vam to vyriesi a do buducna neopakuje.
@krasnulka pridam aj ja moju skusenost s Orange 😝 mala som od nich telefon na pausal ale vyuzival ho kamarat a ja hlupa som si myslela ze ucty poctivo plati 😖 no ale stalo sa a dlh sa vysplhal za faktury na 6500sk. Prislo odpojenie, vyzvy , ja som aj do orangre na pravne odelenie volala ale s nimi sa velmi nedalo dohodnut, takze som nakoniec celu tu sumu zaplatila a odfaxovala im doklad o uhrade a bola v tom ze je to vybavene. A ake nemile prekvapenie ma cakalo o pol roka 😕 exekucna vyzva na zaplatenie. Tak som sa vybrala za exekutorom z dokladmi o uhrade, faxom pre orange, no a dopadlo to tak ze exekuciu zastavil,kedze nemal co exekuovat s tym ze poplatky za exekutora bude vymahat od orange.
A este aj z exekutorom sa da dohodnut,len treba na vyzvu reagovat (myslim ze lehota je 14 dni ) a nie cakat kedy sa objavy vo dverach
@krasnulka exekucia uz nastava tym ked dostane vyzvu od exekutora na zaplatenie, ale mas tam tych 14 dni na zdokladovanie svojho hnutelneho, nehnutelneho majetku, prijmov a musis mu doniest cisla uctov. To ci ti to bude strhavat zalezi len na tom ako sa snim dohodnes. My sme sa dohodli na mesacnych splatkach a to platbou cez postovu poukazku
@zuzkap2 Ale manzelovi ked prisla exekucia tak nezdokladoval ziadny majetok a uz vobec nie cislo uctu a ajtak mu ho zablokovali a zacali strhavat z prace. Lepsie povedane, najprv mu to zacali strhavat z prace a ked zistil odkial to je tak volal tomu exekutorovi preco mu to strhaju ked mu este neprislo ani len upovedomenie o zacati exekucie a asi po tyzdni mu exekutor poslal na podpis upovedomenie o zacatie exekucie. Takze vlastne nepostupoval ako mal a namiesto strhavania 174 eur sa dohodli na 100 eur. Ale ja sa bojim, ze mi zablokuju ucet,ja sa urcite budem chciet s exekutorom dohodnut
@krasnulka
skus si zistit, v akom stadiu to je, necakaj na list od exekutora. ak to uz bolo posunute exekutorovi, zisti si ktoremu, hned sa s nim spoj, dohodni na sposobe uhrady, potom ti nema dovod blokovat ucet. ja som sa tak dohodla na sposobe uhrad a neblokoval mi ziaden ucet. mala som toho casu dva. ale kym este nemas od neho list, tak si skus pozistovat, v akom je t stadiu a pokus sa poriesit to, chod si za tym. je zbytocne to nechat dojst az k exekutorovi a platit jemu poplatky a neviem co este, co moze v pohode byt aj nejakych 20% z dlznej sumy. urcite po vlastnych skusenostiach, by som spravila 200%, aby som sa dohodla este pred exek. aby to az tam nedoslo.
@krasnulka ani my sme nezdokladovali ziaden majetok a ani cisla uctov sme nedavali,ale v exek.prikaze je pisane co mas do tych 14 dni zdokladovat. V pripade tvojho muza spravil chybu exekutor, kedze ten je povinny ti poslat oznamenie o exekucii. No ci ti zablokuju ucet to neviem nam sa to nestalo ,kedze nan nic nechodi ale mozes si rodicovsky a pridavky nechavat posielat postou
@katka888 je to este na pravnom v orangei, ale mam sancu do piatku zaplatit 40 000 sk a v tym padom to nepojde na sud,lebo uz to tam pojde.Lenze tolko penazi nemam-ani som tolko po kope este nevidela🙂 takze na sude mna to neminie. Ale jedna mamička ktora robi v orangei mi poradila, ze ked mi pride papier zo sudu tak sa mozem dohodnut s orangeom na splatkach ale tam budu aj uroky z omeskania nez to vyplatim. Ake splatky, to neviem,dufam ze take, ktore budem schopna splacat,ale stale lepsie ako exekutor,ale ja uz myslim na najhorsie tak preto sa chcem informovat u o tom najhorsom aby som vedela potom co a ako mam urobit. Ale hned sa budem dohadovat s orangeom,teraz momentalne chcu vyplatit cely dlh-ziadne splatky ich nezaujimaju
A co danovy bonus aj nan moze siahnut exekutor ked to patri synovi?V exekucnom poriadky sa take nespomina
dobry den chcela som sa spytat ked pracujem na dohodu a z vyplaty mi stahuju jednu exekuciu a teraz mi tam dosla druha kolko mi mozu stiahnut zo 620e uz stahuju 268e a este mi kolko mozu stiahnut ked mam dve deti vopred dakujem za odpoved.
baby čo sa tyka orange ja som bola v minulych rokoch dlhodobo pn tiež mi určili dlh s pokutov cca 45000sk € nedalo sa s nikim dohodnut a spatkovy kalendar bol na 9m. v takych sumach čo som ani nedostavala tak som tam posiela každy mesiac 500sk k sudu nikdy nedoslo nakolko som platila aspon nieco po par rokoch ked bola suma spaltena mi dali zaplatit par splatok urokov ktore sa už nenavysovali nakolo bola spatena dlžna ciasta a dlh sa mi podarilo zaplatit bez exekucii hoci to mali nastarosti vymahačske spoločnosti oni to maju tych 9-12m ak sa to nepodari vymôct vratia to orange a ten to podava na sud.
Mozem exekutor zablokovat ucet mam chodi materska???
@krasnulka uvidis v pondelok....
@maximiliana sa na to podujala to zistit, tak uvidime.... a ak to vyjde, zasluzi si minimalne od teba cokoladu 😀