icon

Môže nastúpiť otec na materskú neskôr?

lusinda3
12. aug 2014

Moze otec dietata nastupit na matetsku neskor? Napr. ked bude mat dieta 4mesiace?

Strana
z2
basena001
24. feb 2017

@1katka až po dovŕšení tretieho roku informujeme upsvr,v koho starostlivosti dieťa je.materske je nemocenské dávka neviazana na to,či je jej poberateľ v 24 hodinovom kontakte s dietatom

1katka
24. feb 2017

A ako sa to vybavuje ked ide muž na materskú čo všetko treba k tomu???

basena001
24. feb 2017

@1katka treba ísť na sociálnu poisťovňu.tam tá usmernia,t.j.daju potrebné tlačivá,plus poučia,ake prilohy

evittam
24. feb 2017

@basena001 😀😀😀Si ma pobavila. Na SP ti nepovedia vobec nic pripadne zavadzajuce alebo neuplne informacie-cest vynimkam.

evittam
24. feb 2017

@1katka Otec dietata moze ist na MD do 3rokov veku dietata ak splna podmienky naroku na MD-a tie su rovnake ako pri matke-270dni NP a aktivne NP alebo ochranna lehota.

basena001
24. feb 2017

@evittam tak asi závisí kde,resp.kto.Nám vysvetlili presný postup,dokonca aj to,ako sa má manžel odhlásiť a zas prihlásiť v poisťovni a ako to zmanazovat,aby mohol aj pracovať,aj poberať materské.ale je fakt,že už sme išli s konkrétnymi otazkami😉

evittam
25. feb 2017

@basena001 Tak ste mali stastie. Ja som na konkretnu otazku dostala odpoved typu,ze chcem zneuzivat system-dotycna za okienkom asi ledva vedela ako sa vola,nevedela mi povedat nic a to som si vlastne len chcela overit co mi povie....A nakoniec taka mudra "hlaska" akoby to islo z jej platu. A to sa mi nestalo len raz.

tianaa
9. máj 2017

Mam ako otec narok poberat materske, ak dieta navstevuje matersku skolu? Ma niekto osobnu skusenost?

Strana
z2