Môže otec na materskej robiť na plný úväzok?
Prosim surne o radu...manzel je na materskej dovolenke od jula, zamestnanie mu trva, ale nasiel si uz inu pracu, v tej, z ktorej cerpa matersku chce dat vypoved. Dnes mu ale v novej praci povedali, ze jednoducho ak je na materskej, nemoze pracovat na plny uvazok, lebo ma dieta v 100% starostlivosti, tak vraj moze iba na dohodu... Boli sme v tom, ze ak je aj na materskej, moze dalej pracovat, ale na iny pomer, ako na ten, z ktoreho cerpa matersku, a je jedno ci je to dohoda alebo pracovna zmluva... Viete mi to niekto objasnit, ako to teda je?
Ahojte ☺precitala som si cely diskusiua chcela by som sa spytat....pokial by bol manzel na materskej a ide pracovat,moze uzavriet novu zmlyvu na tpp u toho isteho zamestnavatela len na inu poziciu?alebo stacci uzavriet tpp na dobu urcitu?alebo sa musi zmenit uplne prac.napln aj poziciu?
Dakujem
@majusqa77 Ahoj☺mozem ta poprosit o info?manzel nastupuje na matersku so starsim synom od 15.2.2017(v auguste bude mat 3 roky stihame to ltt) poxcas materskej bude pracovat na dohodu...potom by suel na mesiac do prace a hned by nastupil na druhu matersku s druhym synom...je to takto vyhodne?z coho mu budu pocitat matersku?Dakujen za info❤
Ahojte. Dával niekto z vás potvrdenie o odňatí rodičovského až po dátume začiatku plynutia materského poberaného otcom? Manžel dat dátum nástupu 5.1 a mne odňali ku 1.2 kedže mi za január ešte vznikol nárok na rodičovské.
Socialna poistovna naozaj zamieta ziadosti, pokial nova pracovna zmluva je na plny uvazok. Treba vytvorit novu zmluvu na skrateny uvazok alebo na dohodu.. Oni to prepajaju este s dalsimi zakonmi, ktore sa daju vysvetlit viacerymi sposobmi. Tym su kryti a neporusuju zakony.
@bambulka1122 a ako dávno to bolo?

@emka23 pracovat