icon

Môže otec na materskej robiť na plný úväzok?

lenusska87
12. sep 2017

Prosim surne o radu...manzel je na materskej dovolenke od jula, zamestnanie mu trva, ale nasiel si uz inu pracu, v tej, z ktorej cerpa matersku chce dat vypoved. Dnes mu ale v novej praci povedali, ze jednoducho ak je na materskej, nemoze pracovat na plny uvazok, lebo ma dieta v 100% starostlivosti, tak vraj moze iba na dohodu... Boli sme v tom, ze ak je aj na materskej, moze dalej pracovat, ale na iny pomer, ako na ten, z ktoreho cerpa matersku, a je jedno ci je to dohoda alebo pracovna zmluva... Viete mi to niekto objasnit, ako to teda je?

Strana
z9
rudkocam
16. nov 2017

@emka23 pracovat

rudkocam
16. nov 2017

@veaaa ahoj. Tak moj manzel daval ziadost na personalne minuly tyzen a dnes este dodaval dake 'lajstre' Datum nastupu ma 5.1.2018 a ani rec o tom, zeby mala prist daka zmena, alebo sa ma nieco rusit

veaaa
16. nov 2017

@rudkocam moj siel od 8.11,nam uz prislo rozhodnutie,tak dufam,ze to tak bude ;)

rudkocam
16. nov 2017

@veaaa a ako dlho ste prosím cakali na rozhodnutie od podania ziadosti na personalne? Respektíve, za akú dobu vám to dorazilo? 🙂

veaaa
17. nov 2017

@rudkocam zaniesli sme na zaciatku nov. A cca 2t,pani povedala ze to robievaju druhu polovicu mesiaca-po davkach. Daj vediet ako ste dopadli ;)

fufa23
27. nov 2017

Ahojte ☺precitala som si cely diskusiua chcela by som sa spytat....pokial by bol manzel na materskej a ide pracovat,moze uzavriet novu zmlyvu na tpp u toho isteho zamestnavatela len na inu poziciu?alebo stacci uzavriet tpp na dobu urcitu?alebo sa musi zmenit uplne prac.napln aj poziciu?

fufa23
27. nov 2017

Dakujem

majusqa77
27. nov 2017

@fufa23 aj napln, aj pozicia. ano, moze byt doba urcita

emka23
27. nov 2017

@majusqa77 a co treba prve vybavit, u zamestnavatela ci na socialnej poistovni? Mozem ti napisat ip? Dakujem

fufa23
27. nov 2017

@majusqa77 Dakujem☺a nam sa rysuje taka situacia,ze zamestnavatel ma 2 firmy,ktore maju rozne nazvy a robia obe to iste.Kebyze manzrl uzavrie tpp v tej druhej na tu istu poziciu a tu istu pracu,je to m9zne?neporusime zakon?Dakujem velmi pekne 😉

majusqa77
27. nov 2017

@fufa23 to uz nikto riesit nebude

emka23
29. nov 2017

@majusqa77 a moze byt u toho isteho zamestnavatela aj novy tpp na dobu neurcitu? Ci len urcitu? Neviem vobec co je najlepsie zamestnavatelovi navrhnut :(

majusqa77
29. nov 2017

@emka23 aj neurcitu

fufa23
29. jan 2018

@majusqa77 Ahoj☺mozem ta poprosit o info?manzel nastupuje na matersku so starsim synom od 15.2.2017(v auguste bude mat 3 roky stihame to ltt) poxcas materskej bude pracovat na dohodu...potom by suel na mesiac do prace a hned by nastupil na druhu matersku s druhym synom...je to takto vyhodne?z coho mu budu pocitat matersku?Dakujen za info❤

majusqa77
29. jan 2018

@fufa23 z prijmu roku 2017(ak cely rok pracoval v tej istej forme) Btw.predpokladam, ze mas preklep a nastupuje 15.2.2018

fufa23
29. jan 2018

@majusqa77 ano☺Dakujem

rudkocam
18. apr 2018

Ahojte. Dával niekto z vás potvrdenie o odňatí rodičovského až po dátume začiatku plynutia materského poberaného otcom? Manžel dat dátum nástupu 5.1 a mne odňali ku 1.2 kedže mi za január ešte vznikol nárok na rodičovské.

katarinabreza
Autor odpoveď zmazal
bisan
1. dec 2018

Socialna poistovna naozaj zamieta ziadosti, pokial nova pracovna zmluva je na plny uvazok. Treba vytvorit novu zmluvu na skrateny uvazok alebo na dohodu.. Oni to prepajaju este s dalsimi zakonmi, ktore sa daju vysvetlit viacerymi sposobmi. Tym su kryti a neporusuju zakony.

elem23
11. nov 2019

@bambulka1122 a ako dávno to bolo?

Strana
z9