icon

Môže partner donútiť ukončiť rodičovskú dovolenku?

nunu0406
17. dec 2024

Zdravim, partner chce ísť na MD ale ja s tým nesúhlasím. Môže mi svojou žiadosťou o MD prerušiť moju RD? Čo sa stane ak to v práci nahlási? Môže takto konať bez toho aby som s tým súhlasila?

svetlonos
17. dec 2024

Co ďalší koment od teba, to perla 🙉 Ešte aj šéf ti je?? A co ty si sa zbláznila, zmen tu "uzasnu" prácu, kretena aj cele svoje myslenie! Hocijaká slusne robota je lepšia ako toto! Šikana doma aj v robote.
Na kieho certa si s nim ostala, ked deti nechcel?? To je cesta do pekla. On mu bude teda parádny vzorom, to ti poviem! Rafsej ho prihlas na karate, judo tam nech ma vzor trénera ale nejakého tvojho brata. Skebo si cadom niekoho nájdeš. Ale najskôr nájdi znova sebahodnotu. Ked nie koli sebe, odid koli synovi!

smajliica
17. dec 2024

Chceš aby mal syn mužský vzor. Ok. Ale keď sa bude k tebe správať rovnako ako tvoj partner, budeš rada? A ak sa bude k nejakej žene správať tak, ako tvoj partner k tebe? 😅 Lebo to je ten vzor, ktorý dostáva.

liv1
17. dec 2024

@nunu0406 chapem a verim. No toto nie je tvoja svetla buducnost. S akym despektom sa k tebe sprava, takto aj vase dieta bude vychovavat. Ked robi natlak uz teraz, proti tvojej voli? Uz ti vopred hovori ako hnusne sa k synovi bude spravat?
Vies co robi milujuci otec a partner? Toto urcite nie. Milujuci partner sa stara, aby bolo jeho zene a dietatu najlepsie ako sa da. V case ked je zena na materskej a RD sa o vsetko stara, nepyta od nej ziadne peniaze, lebo vidi ake ma s dietatom vydavky. Milujuci otec by si na materskej chcel dieta uzit, nie ho odkladat. A samozrejme ze by svojej zene dal povolenie na trvaly pobyt. Nebude to nikdy lepsie. Skor naopak.

ivik4
17. dec 2024

Tak toto je strasny keket , prepac 🤯
Fuuu, som sa normalne rozculila s kym si si to dieta spravila.
Takze pred dietatom ani naznak zeby bol takyto hej 🤔🤔

lienka9
17. dec 2024

@nunu0406 sorry ale ked je na teba takyto doma,tak v robote by bol 100x horsi.bal sa a chod od neho prec.

bielasovicka
17. dec 2024

Takže on chce ísť na MD zato, aby si mu ty prispela s peniazmi? To je snáď vtip. Na toto sa nedá ani nič povedať. Prosím ta, skončí to s nim

vevebono
17. dec 2024

Na takéhoto debila by som išla aj ja debilsky. Výživné na dieťa, starostlivosť, ak ste manželia, aj výživné na seba by som pýtala, a hľadala by som veľmi rýchle možnosti sa pobaliť a mat kam ísť

pribinak
17. dec 2024

@nunu0406 zlatko, zbav sa tohto debila

dadka1997
17. dec 2024

@nunu0406 nie nemôže, ale myslim si, ze toto je uplne jedno, oproti tomu ako sa chová to ako nemas kam ist ?

nunu0406
autor
17. dec 2024

@svetlonos paradox je že on sa strašne tešil že bude mať dieťa a keď zistil že syna tak ešte viac len prišla realita že o dieťa sa treba starať a on videl len to ako si futbalku budú kopat

nunu0406
autor
17. dec 2024

@smajliica no toho sa veľmi bojím že si od neho toto zoberie

nunu0406
autor
17. dec 2024

@ivik4 popravde nie nebol žiaden náznak že to bude takto pokračovať on sa tešil veľmi na malého ale keď malý prišiel riešili sme úplne iné veci ako dovtedy proste sa všetko zmenilo a každý z nás sme túto zmenu prijali inak

jaskolka
17. dec 2024

@nunu0406 preboha, žena, to načo ti je v živote taky somár? Aby malo dieťa "mužský vzor?" Takého blbca za vzor, to radšej nijakého.

nevenka
17. dec 2024

@markaterka Boze, ked toto citam, tak mi je do revu. Ja som minule manzelovi spomenula, ze a "rodicak mi posles"? Jasne, zabjdol som, ved uz materska prisla. Doma sme obaja, ja som na urade prace a posiela mi 400, ale aj tak mam jeho kartu a platim vacsinu veci s jeho kartou. A na Vianoce mi kupil taky darcek, ze som to fakt necakala.

tinqua
17. dec 2024

Rozumiem tomu spravne, ze on chce md, ty máš ist do prace a on planuje pocas md, dieta hodit do sukromnej skolky? Toto mu ma sancu vyjst len s tvojim prikyvnutim a krytim. Teda ked to nechces a nepresvedci ta, tak to nebude. Vy ste velmi asi nepoznali "pred". Najhorsia varianta spoznavat sa, ked uz je zarobené, ale stáva sa...nezmeni sa, preco by mal...uz mu u teba prešlo vela, nebude dobrovolne chciet ist "do horsieho". Cely zivot sukromny aj pracovny s nim mas previazany, toto nie je dobre ani vo fungujucich partnerstvach...uprimne si myslim, ze mu treba odobrat tituly partner a sef a nechat len otec.

nunu0406
autor
17. dec 2024

@nevenka tak to máte dobrého muža potom

nunu0406
autor
17. dec 2024

@tinqua no padol aj taký výrok že malého dá do škôlky, práveže sme sa poznali 5 rokov prakticky každý deň spolu najskôr v robote potom doma len z takejto stránky som ho nepoznala takto sa prejavil keď prišiel maly

michaela412
17. dec 2024

@nunu0406 Malého do škôlky prečo? lebo sa tam o neho postarajú a ty mu budeš platiť viac peňazí? je to choré, sebecké a debilné. Normálne sa porozprávaj s mamou a choďte bývať k nej. Ak to nebudeš vládať utiahnuť sama, tak si nájdi prácu a malého daj do jaslí a peniaze nechaj pre vás, nie platiť nejakému magorovi čo nevie čo je rodina a starať sa o ňu.

saxana000
17. dec 2024

Ber maleho a utekaaaaaj.hocikam na par mesiacov.
ak je otec na papieri daj sudom urcit vyzivne..rodicak obetuj za jasle alebo najdi.mamicku v podobnej situacii kde sa prestriedate pri detoch bude to narocne ale pre dobro seba a svojho syna zmizni od tohoto skvostu co najskor a co najdalej.

enmery
17. dec 2024

@nunu0406 Keď prišiel malý sa zmenil na žgrloša?No nechce sa mi veriť. Podľa mňa Ti aj predtým účtoval všetko napoly do posledného centu, len ako silná emancipovaná žena si to neriešila.
A súhlasím s babami, takýto chudák nech zdochne sám, odísť k rodičom. A tie reči o bití dieťaťa to čo je? Normálne sa mi ráno dvihol tlak.

nunu0406
autor
17. dec 2024

@enmery no áno keď som zarábala máš pravdu všetko sme platili napoly a nevadilo mi to keďže som mala príjem a brala som to tak že je to férové len som nejako nemyslela že takto partner bude chcieť fungovať aj keď budem na rodičovskej nejako logický mi to prišlo že pochopí že nezarabam ale nestalo sa..ono najväčší gól bol keď mi povedal že keď nemám peniaze nech si požičiam od mamy..

wayway
17. dec 2024

Musim ti napisat, ze len kvoli tvojmu prispevku som sa teraz prihlasila, aby som ti napisala, ze zivot s tymto muzom nema pre teba buducnost, je ti obycajny debil, ktory nie je schopny zaopatrit ani matku svojho dietata, je to chudak a egoista ktory ta nici uz teraz, rovnako to nie je dobry otec, chod od neho prec… inak presne na tvojom priklade sa mi potvrdzuje, ze chlap ktory musi mat vsetko 50:50 pred dietatom, nie je schopny mentalne uchopit, aku pracu a obetu zena vynaklada pri starostlivosti o dieta, a ze stagnuje aj po kariernej stranke, a presne tento typ chlapa potom vydiera zenu peniazmi. je to obycajny luzer a chudak ktory neciti hanbu pred svojou partnerkou, ze sa o nu nevie / nechce postarat. kazdy normalny chlap ma v sebe istu hrdost, ze sa postarat vie a len egoisticki luzri sa takto prejavuju, mimochodom nezakonnym sposobom. kedze mas narok na vyzivne ty ako matka dietata a samozrejme aj dieta. nenechaj si od neho natlacit magoriny do hlavy, citaj pozorne tu a nechaj si poradit. si mlada mas len jedno dietatko. lahko si najdes milujuceho partnera. nenechaj sa znicit tymto hovadom. je mi to luto ale musis prestat dufat, ze sa polepsi. nie, nepolepsi sa. dufam, ze som bola dost jasna, lebo- je mi to luto- nevnimas svoju situaciu v jej obludnosti.

vroni
17. dec 2024

Tuto diskusiu by som nechala vytetovať na čelo všetkým akože "emancipovanym" sliepkam, ktoré trepu,ako je normálne platiť na polovicu a oni by sa nikdy nenechali život mužom a bla, bla, bla... Toto sú potom výsledky takýchto vzťahov. Chorý lakomy magor a ekonomicky týraná žena... A nie, neplatí to vždy. Ale platí to v 95% prípadov
@autorka, choď k máme, daj si určiť výživné a hľadaj si novú prácu. Toto uchylne voľačo, ktoré si si dobrovoľne zavesila na krk, ti bude do budúcna takým mizerným šéfom ako ti bol mizerným partnerom.

kitycat
17. dec 2024

Pozor na slovnicek damy, v inej teme sa pohorsili, ze som rovnakeho primitiva nazvala debkom 🙄

tiezjedna
17. dec 2024

@kristinapetronela ako slobodná matka funguje už teraz...

tiezjedna
17. dec 2024

@nunu0406 to je fakt korunovaný chuj. Odíď k mame, zmeň prácu, požiadaj o výživné, ale hlavne choď. Nechceš, aby "toto" vychovávalo tvoje dieťa, nie?

lion777
17. dec 2024

To dáš, neboj sa. Krok po kroku. Najprv začni s papiermi, daj si malého zveriť do výchovy cez súd a daj určiť výživné.

olimuc
17. dec 2024

Nemas dobru pracu, mala si, kym si sa na debila neupla/ neporodila a iba na volno s nim sexovala. Neutapaj sa v spomienkovom optimizme. Mas idiota doma a mala by si idiota v robote, cize 24/7 s debilom.

oblecenie99
17. dec 2024

Ja tu denne čítam takéto témy, že až s ami veriť nechce. Partner, nepovolil trvalý pobyt, mám sa vrátiť do práce aby si on mohol oddýchnuť na "materskej"a ja konečne zarobiť a mohla prispievať na "nájom". Super. Mimochodom, ak si dobre spomínam, do škôlky sa nedá len tak šupnúť dieťa, vždy od nás chceli súhlas oboch zákonných zástupcov.
Autorka, kľudne ho nazývaj spolubývajúci, alebo šéf. Toto nie je partner.

nika523
17. dec 2024

@liv1 prečo by ju nemohol vyhodiť? Aj keby tam mala trvalý pobyt a byt je jeho tak jej ten trvalý pobyt zruší a vyhodí ju, prečo myslíš že nemôže?