icon

Môže partner donútiť ukončiť rodičovskú dovolenku?

nunu0406
17. dec 2024

Zdravim, partner chce ísť na MD ale ja s tým nesúhlasím. Môže mi svojou žiadosťou o MD prerušiť moju RD? Čo sa stane ak to v práci nahlási? Môže takto konať bez toho aby som s tým súhlasila?

Strana
z3
liv1
17. dec 2024

@nika523 to mas podobne ako s najmom. Dieta a matka su chraneni, neviem ako dlho ale myslim ze velmi dlho, preto ludia nechcu deti v najmoch, pretoze keby najomcovia neplatili, majitel ma velky problem ich vyhodit.

beata_k
17. dec 2024

@liv1 Ale musis mat najomnu zmluvu, nie? Ona nema nic.

nika523
17. dec 2024

@liv1 vôbec nie sú deti v najmoch chránené, môže ich prenajímateľ vyhodiť tak isto rodinu s deťmi ako bez detí, to nie je pravda že sú chránené

nika523
17. dec 2024

@liv1 prenajímam byt a mala som už raz aj rodinu s deťmi, ktorý neplatili a robili bordel, normálne som im dala výpoveď z nájmu či tam sú deti alebo nie sú a museli sa vysťahovať, len musí byť dobrá nájomná zmluva nie podľa občianskeho zákonníka ale zmluva o krátkodobom nájme na max dva roky myslím, potom sa môže predĺžiť a ona tam žiadnu nájomnú zmluvu nemá a ani trvalý pobyt čo aj keby mala tak majiteľ bytu zruší trvalý pobyt za 5 minút takže to nič neznamená

svetlonos
17. dec 2024

@nunu0406
teória je uplne niečo iné ako prax! Čo my sme si všetko s muzom lasjyolne hovorumili ohľadom deti, joooj. Stačí choroba, ci ked ma deti vytrhnúť behom 2 hodin večer zo spánku a som v.... Vies, z takého ked akurát zaspávam a za dve sekundy ta zobudia, placom nie ze naschvál ani. Ale výsledok je, že som rozbitá ako čínska hračka a neprijemnaaa. Prídu choroby, ďalšia záťaž. Toto sa ťažko aj nám zvláda a to sme boli nastavení na realitu, ze deti vo vztahu je uplne iny level a nie len hračkami sa. Ale potom fakt príde ta realita, minimum času na seba, nestíhame domacnosti lebo lebo a je prusercako Brno- aj v "dobrych" rodinach" kde predtým obaja boli v pohode. Ale tam sa to ešte dá celkom ustáť aj ked nie vzdy iba s pokojnou harmonickom diskusiou. Každý ochkadne a potom sa pobavime, v klude. Ale pokial bol kreten vzdy - a ten tvoj bol definitivne- tak dieta je len naprogramovaný samozrejmy problém. Kopať futbalu je už len bonus a to zrelý jedinec vie. Tvoj je od tohto poznania na mile vzdialený.
A kludne si poplac! To je zdravé, poslala si to, mala ruzove okuliare, nechcela si si priznať, aký je v skutočnosti. Ty si dúfala! To najväčšia blbosť na svete! Aj ja som dúfala- pri ex, ake BEZ DETI !!!
Poplac si našej sa zbaliť a odchod!

markaterka
17. dec 2024

@nunu0406 tak mohol by vedieť "ten tvoj partner", že deti sa rodia malé a nie ako trojročné, aby s nimi mohol hrať futbal.

kalifka
17. dec 2024

@nunu0406 bohužiaľ natrafila si na nie vhodného partnera. Prejavil sa takto na začiatku, a nemusíš tým pádom s týmto človek už dalej strácať svoj čas. Máš možnosť ísť k mamke, kľudne chod.. prácu si nájdeš, možno na začiatku nebude skvelá, ale dieťa bude staršie a bude viac možností.
Držím palce

liv1
17. dec 2024

@nika523 ak sa tam dieta narodi, ma tam trvale bydlisko. Takze vobec to nejde tak jednoducho. A ano najomne zmluvy treba mat aj kvoli tomu kratkodobe.

hellwant
17. dec 2024

Pre pana kraľa, to tu na Slovensku je každy piaty chlap kus chamtiveho k....a? Veď z toho by aj Ch. Norris poražku dostal.
Normalne by som bol rad, keby tu autorky davali , v akom okrese žijú. Ci to nie je len lokálne. Snáď to nie je celoslovensky problem. ☹️

nika523
17. dec 2024

@liv1 dieťa má automaticky trvalý pobyt tam kde matka a ona tam trvalý pobyt nemá

nika523
17. dec 2024

@liv1 takže ani dieťa

liv1
17. dec 2024

@nika523 Vlastne dieta snad nemozes vyhodit odnikial, to uz je aka blbost 😁

Autorka, tvoj syn ma kde trvaly pobyt nahlaseny?

andrejka1974
17. dec 2024

@nunu0406 a z čoho platíš veci pre sebe pre dieťa nákupy a keď niečo potrebujete dokúpiť do bytu tak sa dohodnete čo je dôležité alebo ako vôbec fungujete

nunu0406
autor
17. dec 2024

@liv1 partner chcel aby mal trvalý pobyt na jeho adrese

nunu0406
autor
17. dec 2024

@andrejka1974 no potraviny, veci do domácnosti a malého aj pre seba kupujem z rodičovského a mám partnerovu stravovaciu kartu keďže chodí na obedy domov vzhľadom nato že to je jeho dom kupuje si on sám čo uzná za vhodné ale nie je to o Tom žeby som sa nechcela podieľať na kúpe spoločných veci. On to berie tak že to je jeho dom a všetko v ňom je jeho a nikdy nechcel nič spoločné kupovať.

nunu0406
autor
17. dec 2024

@hellwant Prešovský okres

liv1
17. dec 2024

Podla toho co pises, on s tebou do buducna asi velmi nepocita 😕

vroni
17. dec 2024

Takže ty si vlastne len taký matrac a slúžka a ešte si za svoje "výnimočné postavenie" aj platíš. Dievča, fakt nemáš nikoho, kto by tebou poriadne, ale fakt že poriadne zatriasol, aby sa ti v hlave urovnalo?

nunu0406
autor
17. dec 2024

Ďakujem vám všetkým za vaše názory a rady aj keď pôvodná téma diskusie bola odlišná. Zvláštne že človek si niekedy neuvedomuje aká je realita aj keď ju žije a ľudia na fóre mu otvoria oči..

katie253
17. dec 2024

@nunu0406 jednoznačne odísť. Odišla by som tak, aby o tom nevedel. Popros mamu o pomoc, všetko jej povedz. Psychicky sa priprav na to, ze keď si uvedomí, že si odišla, tak ťa bude vydierať, že ti vezme malú. Myslím si, že sa zníži na to. Ale nedaj sa. My zeny sme veľmi silné a zvládneme všetko. Držím prsty, aby si nabrala odvahu.

andrejka1974
17. dec 2024

@nunu0406 a keď potrebuješ niečo vybaviť postará sa o dieťa a ešte stačí tá karta na nákupy

nunu0406
autor
17. dec 2024

@andrejka1974 o malého sa stará keď idem na nákup a keď si potrebujem niečo vybaviť/urobiť tak mi príde mama na pomoc, samotná karta na nákupy nestačí, tá karta pokryje taku menšiu tretinu výdavkov

enmery
17. dec 2024

@nunu0406 Dievča, on Ti nemá čo strážiť dieťa. On je otec. Mama ti ho chodí strážiť, ekonomický si týraná, má blbé reči aj na dieťa. Ty sa prosím Ťa preber a vykroč do lepšieho života. Tento chlap je nulový partner, otec. Aj tak Ti pomáha mama. Ešte po odchode vďaka výživnému aj dieťa dostane to, načo má zo zákona nárok od otca. Nenechaj ho vyrastať v takéto domacnosti prosím Ťa.🥺 A priprav sa na reči, ako Ti dieťa vezme, keď odídeš. Každý jeden takýto chudák to vykrikuje, lebo tým chce zmanipulovať partnerku a ublížiť jej. Reálne sa o dieťa nechcú a nevedia starať a keby ho mali vo svojej starostlivosti, stálo by ich to ich milované chechtáky viac ako výživné. Doklepala by som panvicou do zeme ako klinec. Uf. Strašný chudák.

andrejka1974
17. dec 2024

@nunu0406 a prispieva ti nejaké peniaze však žijete spolu a hlavne máte spolu dieťa a tak mali by ste mať všetko spoločne

Strana
z3