icon

Môže slobodná matka na materskej požiadať o nejaký príspevok?

27. aug 2023

Dobrý večer.
Mám ako slobodná matka na materskej možnosť požiadať o nejaký príspevok? S otcom dieťaťa mame ústnu dohodu o starostlivosti.

pribinak
•
27. aug 2023

Máš nárok na výživné pre dieťa.

veronikaszabova
•
27. aug 2023

Ak zijes sama (bez inych clenov v domacnosti) - mas narok na dlhsiu matersku o 3t. Plus rodinne pridavky a vyzivne na dieta. Na nic ine narok nemas.

autor
•
27. aug 2023

@pribinak na výživnom sme sa dohodli ústne (nechceli sme riešiť formu cez súd)
Je nejaká taxa koľko by mal prispievať?
Keď sme sa dohodli, že by bol s dieťaťom každý druhý víkend a cez týždeň 4 hodiny počas jedného celého týždňa? Celý nasledujúci týždeň by bolo dieťa so mnou.

alissa1222
•
27. aug 2023

Plus od neho mate nárok na príspevok pre nevydatú matku

veronikaszabova
•
27. aug 2023

A ty si na materskej, ci rodicovskej?? Ked dieta bude byvat s otcom same cez vikend.

pribinak
•
27. aug 2023

@alissa1222 ten závisí od veku dieťaťa ak sa nemýlim

pribinak
•
27. aug 2023

Na toto neexistuje univerzálny vzorec

Skús napísať vek dieťaťa, príjem

veronikaszabova
•
27. aug 2023

@pribinak tusim do 2r dietata

autor
•
27. aug 2023

@veronikaszabova ja som na rodičovskej

autor
•
27. aug 2023

1 rok

veronikaszabova
•
27. aug 2023

Lebo v uvode pises, ze si na materskej. Tak to je velky rozdiel

autor
•
27. aug 2023

Pardón, neuvedomila som si to.

pribinak
•
27. aug 2023
autor
•
27. aug 2023

A keď chcem požiadať o mestský byt a v minulom roku som chodila ešte do zamestnania a poberala matersku tak musím zdokladovať z oboch inštitúcii príjem?

veronikaszabova
•
27. aug 2023

Materska nie je prijem.

autor
•
27. aug 2023

@veronikaszabova keď som pozerala žiadosť z vedľajšieho mesta, tak požadovali dokladovať všetky dávky a príspevky a aj zo zamestnania (mali to rozdelené do viacerých odstavcov). Preto sa pýtam.

mogaa
•
28. aug 2023

Požiadať o mestský byt samozrejme môžeš.....ale nečakaj že ho hneď aj dostaneš, takých prípadov ako si ty sú stovky.....u nás ak sa uvoľní mestský byt tak sa losuje z poradovníka...a ak nemáš v danom meste trvalý pobyt, tak mestský byt ani nedostaneš......

alickapusinka
•
28. aug 2023

A ak máš svoje bývanie alebo si spolumajiteľkou bytu/domu máš nárok na príspevok na bývanie.

veronikaszabova
•
28. aug 2023

@alickapusinka prispevok na byvanie je viazany na hmotnu nudzu - na nu narok nema, nakolko pobera RP

stefi_k
•
28. aug 2023

Bolo by dobre, keby si si dala vasu ustnu dohodu schvalit sudom a aj zverit dieta do starostlivosti, pretoze vasa ustna dohoda nie je vymahatelna,ak sa rozhodne alimenty neplatit co spravis ? Ak sa dohodnete dopredu a spisete rodicovsku dohodu, tak ten sud je len formalita, bez natahovaciek.

nyusika
•
30. aug 2023

Ústna dohoda ti je na dve veci.
Všetko máj oficiálne potvrdené súdom.
To si peniaze pre dieťa, nie pre teba. Teraz môžete vychádzať fajn, o pol roka to môže byť úplne inak.

ggabriella88
•
30. aug 2023

Najlepšie by bolo spísať dohodu medzi rodičmi a tú odoslať na schválenie súdom.

Takto sme to s mojím ex urobili mi.

Zo súdu nám prišiel papier, museli sme zdokladovať pár veci a poslať spätne na súd.
Potom ku mne domov prišla kontrola, že kde bude dieťa vyrastať, či má dobré podmienky na život a spisovali a vypytovali sa ešte na pár vecí. Ak budete mať striedajú starostlivosť tak takú istú návštevu urobia aj u otca dieťaťa.

Mali sme jedno pojednávanie a hneď nám aj schválili dohodu ktorú sme si spísali.

sense
•
31. aug 2023

Dajte si ústnu dohodu na papier a potvrdiť súdom. Pretože môže sa stať všeličo a potom je ústna dohoda len slovo proti slovu?. Alebo aspoň notárom ak by si sa musela v budúcnosti súdiť.