Môžem ísť na pandemickú OČR v júli?
Ahojte, potrebovala by som poradit ohladom pandemickej OCR a jej poberania v mesiaci jul, nakolko mi pracovny pomer konci dohodou k 30.6.. Mozem teda ist na OCR opat s dcerou? Aj ked uz nebudem zamestnana? Bola som tak od zaciatku do konca maja, teraz v juni chodi do skolky. Docitala som sa ze je narok na OCR vtedy ak je predskolske zariadenie otvorene v juli. Dakujem
Včera som bola na socialke a pani mi potvrdila,ze stačí mať škôlkara doma a podať len cestne prehlasenie,plati na celé leto.
@cucoriedkacucoriedka Skoro kazdy to tak ma nielen ty. Je jedno aky mas plat. Ide o to ci máš OCR aj cez oba víkendy pocas tych 10dni a vtedy je to ako pises. Nakolko v práci nemas zaplatenych (ak mas OCR od piatka do ďalšej nedele t.j.10dni) 6dni ale SP ti zaplatí 10dni a aj ked len 55% je to minimálny rozdiel nakoľko je to 55% z HM.
@ivettbalint Výnimočne ti povedala pravdu. Len pre budúcnosť netreba vsak vzdy veriť co povedia v tej ktorej inštitúcií kym to nemas pisomne. Povedať môžu totiž čokoľvek.😉 Bohužiaľ.
https://www.socpoist.sk/aktuality-ako-to-bude-s...
Bola zmena.
@evittam ano...aj oba vikendy...tak ako pises
@cucoriedkacucoriedka No ved je to ako pisem
Je jedno ci mas mzdu dobrú alebo zlu.😉
@evittam vlastne v podstate anoooo.nooo🤣
!!! Dievcata, ja by som potrebovala poradit.. !!!!
Mam syna, ktory je skolkar, od zaciatku poberam pandemicku OCR, ale do skolky som ho teraz nedala... Skolka je otorena takto:
Júl
MŠ otvorená od 1.7.-3.7.2020
od 20.7.-31.7.2020
August
MŠ otvorená od 3.8.-14.8.2020
V dnoch kedy je otvorena mozem poberat OCR, pripadne len do terminu prveho zatvorenia, t.j.do 4.7.2020?
@001sara Tak čítaj lepsie.
...pričom dôvod, prečo zariadenie nenavštevujú (uzatvorenie, choroba, strach z ohrozenia COVID-19), nie je dôležitý. Na konci každého kalendárneho mesiaca musí rodič pobočke Sociálnej poisťovne predložiť iba vyplnené Čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné...
@evittam ahoj, písala som ti ss
Takze podla nového vyjadrenia socpoist nezistuje dôvod pre OCR.
To znamená... Môžem len počas 3 týždňov kedy bude zavretá škôlka poberať OCR? Keď pred uzavretím aj po otvorení dcérka bude riadne chodiť do škôlky?
Bože ženy čo toľko nechápete...
Pandemickú očr môžete poberať keď dieťa nebude v školskom zariadení cez prázdniny....je jedno z akého dôvodu.
Viete my prosím poradiť som 6rok na rodičaku teraz mu končí keď pôjdem na pandemicku očr z čoho mu to vyrataju z rodičaku?myslím to na koľko peňazí by som mala nárok zhruba ďakujem
@susinka1007 PP trvá? RP je nezdaniteľny príjem.
@evittam nie pracovný pomer netrvá na rodicak som šla z úradu práce čo to znamená že rodicak je nezdaniteľnú príjem?
@susinka1007 Tak z coho chces OCR?! Znamená to, ze je to nezdaniteľny príjem-t.j.neodvadzaju sa z neho ani odvody do SP ci ZP.
@susinka1007 Takže zhruba nemáš narok na ziadne peniaze co sa tyka OCR.
@evittam dakujem
@mondolina aj mne tak pani povedala

@ivettbalint 55 % z denneho vymetiavaceho zakladu....ja mam plat dobry a s ocr mi to skoro dorovna celu vyplatu...a to som naocr len 10 dni...ostatne v praci.....ale nie kazdy to ma takto samozrejme...