icon

Môžem ísť na pandemickú OČR v júli?

sayonara15
15. jún 2020

Ahojte, potrebovala by som poradit ohladom pandemickej OCR a jej poberania v mesiaci jul, nakolko mi pracovny pomer konci dohodou k 30.6.. Mozem teda ist na OCR opat s dcerou? Aj ked uz nebudem zamestnana? Bola som tak od zaciatku do konca maja, teraz v juni chodi do skolky. Docitala som sa ze je narok na OCR vtedy ak je predskolske zariadenie otvorene v juli. Dakujem

cucoriedkacucoriedka
27. jún 2020

@ivettbalint 55 % z denneho vymetiavaceho zakladu....ja mam plat dobry a s ocr mi to skoro dorovna celu vyplatu...a to som naocr len 10 dni...ostatne v praci.....ale nie kazdy to ma takto samozrejme...

ivettbalint
27. jún 2020

Včera som bola na socialke a pani mi potvrdila,ze stačí mať škôlkara doma a podať len cestne prehlasenie,plati na celé leto.

evittam
27. jún 2020

@cucoriedkacucoriedka Skoro kazdy to tak ma nielen ty. Je jedno aky mas plat. Ide o to ci máš OCR aj cez oba víkendy pocas tych 10dni a vtedy je to ako pises. Nakolko v práci nemas zaplatenych (ak mas OCR od piatka do ďalšej nedele t.j.10dni) 6dni ale SP ti zaplatí 10dni a aj ked len 55% je to minimálny rozdiel nakoľko je to 55% z HM.

evittam
27. jún 2020

@ivettbalint Výnimočne ti povedala pravdu. Len pre budúcnosť netreba vsak vzdy veriť co povedia v tej ktorej inštitúcií kym to nemas pisomne. Povedať môžu totiž čokoľvek.😉 Bohužiaľ.
https://www.socpoist.sk/aktuality-ako-to-bude-s...
Bola zmena.

cucoriedkacucoriedka
27. jún 2020

@evittam ano...aj oba vikendy...tak ako pises

evittam
27. jún 2020

@cucoriedkacucoriedka No ved je to ako pisem
Je jedno ci mas mzdu dobrú alebo zlu.😉

cucoriedkacucoriedka
27. jún 2020

@evittam vlastne v podstate anoooo.nooo🤣

001sara
28. jún 2020

!!! Dievcata, ja by som potrebovala poradit.. !!!!
Mam syna, ktory je skolkar, od zaciatku poberam pandemicku OCR, ale do skolky som ho teraz nedala... Skolka je otorena takto:
Júl
MŠ otvorená od 1.7.-3.7.2020
od 20.7.-31.7.2020
August
MŠ otvorená od 3.8.-14.8.2020

V dnoch kedy je otvorena mozem poberat OCR, pripadne len do terminu prveho zatvorenia, t.j.do 4.7.2020?

evittam
28. jún 2020

@001sara Vid vyjadrenie od SP-link vyssie. Co tak aj citat?😉

gabika53
28. jún 2020

@evittam ahojky, chcem sa opytat, skolaci automaticky vsetci budu mat ukoncenu pandemicku ocr, neskuma sa, ze maju niektori nepriaznivy zdravotny stav, teda ako som pochopila, vsetci do jedneho ukoncime ocr?

evittam
28. jún 2020

@gabika53 Pokial je dieta chore mas nárok na klasickú OCR pri školákovi

gabika53
28. jún 2020

@evittam ďakujem, zmiatlo ma toto :V prípade, ak OČR potvrdí lekár z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa do 16 rokov veku nevyhnutne vyžaduje ošetrovanie inou fyzickou osobou, nárok na pandemickú OČR bude tiež trvať naďalej.

001sara
28. jún 2020

@evittam
Citala som, ale nie je mi z toho jasne, ci OCR si mozem uplatnit teda podla otvorenia skolky, t.j.v mojom pripade od 1.-3.7., a taktiez od 20.-31.7.?

evittam
28. jún 2020

@001sara Tak čítaj lepsie.

...pričom dôvod, prečo zariadenie nenavštevujú (uzatvorenie, choroba, strach z ohrozenia COVID-19), nie je dôležitý. Na konci každého kalendárneho mesiaca musí rodič pobočke Sociálnej poisťovne predložiť iba vyplnené Čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné...

laila22
29. jún 2020

@evittam to znamená, že iba 10 dní, nie napr. 2 mesiace..?

evittam
29. jún 2020

@laila22 ??? Čítaj čo znamená pandemicka OCR...

sayonara15
autor
29. jún 2020

@evittam ahoj, písala som ti ss

lucinkas3
29. jún 2020

Takze podla nového vyjadrenia socpoist nezistuje dôvod pre OCR.
To znamená... Môžem len počas 3 týždňov kedy bude zavretá škôlka poberať OCR? Keď pred uzavretím aj po otvorení dcérka bude riadne chodiť do škôlky?

mondolina
29. jún 2020

Bože ženy čo toľko nechápete...
Pandemickú očr môžete poberať keď dieťa nebude v školskom zariadení cez prázdniny....je jedno z akého dôvodu.

lucinkas3
29. jún 2020

@mondolina len mi to príde divné, že dcéra chodí do škôlky normalne, nebojím sa ju tam dať. a potom zrazu keď zavrú na tri týždne idem pýtať pandemickú OCR. 🙂 ale samozrejme super lebo nevycerpam celu dovolenku.

susinka1007
30. jún 2020

Viete my prosím poradiť som 6rok na rodičaku teraz mu končí keď pôjdem na pandemicku očr z čoho mu to vyrataju z rodičaku?myslím to na koľko peňazí by som mala nárok zhruba ďakujem

evittam
1. júl 2020

@susinka1007 PP trvá? RP je nezdaniteľny príjem.

susinka1007
1. júl 2020

@evittam nie pracovný pomer netrvá na rodicak som šla z úradu práce čo to znamená že rodicak je nezdaniteľnú príjem?

evittam
1. júl 2020

@susinka1007 Tak z coho chces OCR?! Znamená to, ze je to nezdaniteľny príjem-t.j.neodvadzaju sa z neho ani odvody do SP ci ZP.

evittam
1. júl 2020

@susinka1007 Takže zhruba nemáš narok na ziadne peniaze co sa tyka OCR.

susinka1007
1. júl 2020

@evittam dakujem

leyla9
1. júl 2020

@petenka83 aj ked je škôlka otvorená a vy sa bojíte dat dieťa do školy môžte ostať na ocr

leyla9
1. júl 2020

@lucinkas3 aj ked matw škôlky otvorené a nechcete dat nemusíte a ostatné na ocr pocas prázdnin

barbara088
2. júl 2020

@mondolina aj mne tak pani povedala