Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?
Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea
@alexandrahaspi mozes. Ale neda sa iba nemocenske
Dobrý večer chcem sa spytat ci moze ist manzel na pn ked je na rodicovskej dovolenke a aj pracuje popori toho.
@eliska1309 samozrejme
Prosim vas,vie mi niekto poradit?momentalne poberam RP do 29.6.2019, ale som tehotna,mozem ist na pn-ku pocas poberania RP?budem mat narok na nejake € z PN-ky? PP mam na dobu neurčitu. Ale aj cele prve tehotenstvo som bola na PN-ke. Dakujem za odpovede
@00gabika00 Pokial sa obnovi NP tak ano
@evittam a akym sposob sa da obnovit NP prosim vas?dakujem
@00gabika00 Obnovenim PP-nastup, dovolenka,ukoncenie RD.
@evittam aha.dakujem,a kolko dni by som musela odpracovat alebo dovolenku cerpat aby sa to obnovilo?dakujem
@00gabika00 Staci 1den
@evittam dakujem pekne za informacie
AKo jeden deň? a bude sa rátať pravdepodobný však?
Ahojte,prosim o radu,poberala som MP do 24.9.2018 ,od 26.9 2018 som na Pn ,a mozem poziadat o RP-som zamestanana na dobu neurcitu,a bojim sa ze ak poziadam o RD tak mi nevyplati socialka PN-a som teraz na rizikovom .dakujem
@evittam ahoj prosim ta vedela by si mi presnejsie povedat ako postupovat ked chcem popri RD( kt. Mi konci 20.5.2019) poberat sucasne aj PN /rizikove tehu, termin mam na august/a PP mam na dobu neurcitu. Od DR budem mat pn-ku a s nou rovno na SP? Ci k zamestnavatelovi? Na UPSVAR je potreba nieco nahlasovat? A po skonceni RP nieco niekde vybavovat ? Velka vdaka🙂
Takže musíš nastúpiť do práce aspoň na jeden deň, to znamená, buď si dať preplatiť dovolenku, alebo čerpať, následne sa dať vypísať na PN. Ak počas RD nastúpiť na PN, tak nemusíš nič hlásiť na úrad práce, na čo?
@majusqa77 Ahoj ja by som sa ťa chcela opýtať. Mám trvalý pracovný pomer. Momentálne som na materskej dovolenke. Popri tom pracujem na dohodu. Materská mi bude končiť a ja mám zdravotné problémy zrejme skončím pn. No rozmýšlam že z čoho sa mi bude počítať PN. Z vymeriavacieho základu z hlavného pracovného pomeru ? alebo z dohody ktorú som mala počas PN-ky , lebo tá bola samozrejme za malý peniaz. Ďakujem
@natikasim su 2 moznosti. Bud nastup v ol do 7 dni od skoncenia pp (vtedy bude pn platit sp), alebo vycerpat dovo a tak ist na pn - uz z pp (tu bude platit prvych 10dni nahradu prijmu zamestnavatel).
hmm, a mozno, ak je na dohode nejaka fajn suma by sa dalo poziadat (ak sa tam uz nabehne na platenie poistneho) o nemocenske aj z tej.. ..co vy na to baby? @evittam @zalka ?

@alexandrahaspi dnp - len pozor, tam sa uz plati len balik, neda sa len nemocenske.. ..a musi ti trvat pp