icon

Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?

apsara
19. sep 2011

Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea

jaja102
19. júl 2019

Baby chcem sa opytat,mala som podanu ziadost o predlzenyrodicak.kym mi vsak prisla odpoved,sla som na operaciu a na PN.teraz uz viem,ze mi ho schvalili,aj ked odpoved este doma nemam.mozem suvisle poberat PN aj predlzeny rodicak?nebude s tym problem?subezne by to bolo asi 2 mesiace....

majusqa77
19. júl 2019

@jaja102 ak mas narok na pn, mozes

jaja102
20. júl 2019

@majusqa77 prislo mi vcera so socialky uz aj vymer na PN,tak hadam ano.len ci mi to spätne nemôžu zobrať

ineeez
Autor odpoveď zmazal
evittam
20. júl 2019

@jaja102 Nie nemôžu. PN nema nic spolocne s RP.

ineeez
Autor odpoveď zmazal
majusqa77
20. júl 2019

@ineeez aj rp sa pobera z up a podpora zo socialky a nemozu sa brat sucasne 🙂)))

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
ineeez
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
20. júl 2019

@ineeez toto vobec nie je dovod,ze je to kvoli dvom rozlicnym instituciam.ach,jaj

ineeez
Autor odpoveď zmazal
ineeez
Autor odpoveď zmazal
alexandrahaspi
Autor odpoveď zmazal
evittam
20. júl 2019

@zuzinabila Koho zavadzam?! Konkrétne?! Ved samozrejme ze ju dostane ak na nu ma narok. Ked nema tak dostane prd ci bude alebo nebude poberať RP. Cize bud taka dobrá a osocuj iných. Podala som 100% odpoveď-RP nema nic spolocne s PN. Takže aj treba citat co pisem. Pekny den.

evittam
20. júl 2019

@ineeez Ano ale musi mat narok na MD iba v takom prípade mas narok na ten prispevok a ked poberas MD nemozes poberat zároveň PN.

evittam
20. júl 2019

@alexandrahaspi Napríklad chrbtica-tam ti nemaju ako dokazat keby chceli ze ta neboli alebo teda ano ale kym tak si pekne dlho PN. A pozor na platenú PN mas narok len do 7dni od skoncenia MD ak PP trvá.

zuzinabila
20. júl 2019

@evittam ano,prepac,zle som precitala tu odpoved,na ktoru si ty nasledne reagovala

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
evittam
20. júl 2019

@zuzinabila Nepíšem o PN pisem o nároku na príspevok ktory spomína
@ineeez

alexandrahaspi
Autor odpoveď zmazal
evittam
20. júl 2019

@zuzinabila Co sa tyka naroku na PN ano mozes si zaplatit DNP ale aby si z neho mala narok na PN musis ho mat aspon 26tyzdnov inak mas PN z minima aj ked si das max.VZ.

evittam
20. júl 2019

@alexandrahaspi Iste ale mas omnoho viac peňazí. A ked som roky odvadzala odvody tak preco by som to nevyužila. Aj tak uz budem zase minimálne ďalších 20rokov odvádzať a prd z toho.😉
A hociktorý normálny lekar.

alexandrahaspi
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
20. júl 2019

@evittam ano,samozrejme

zuzinabila
20. júl 2019

@alexandrahaspi ano,aj na rovinu🙂 nebudes prva ani posledna

alexandrahaspi
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
20. júl 2019

@alexandrahaspi najprv by Ta poslala k odbornemu typu ortoped ,rehabilitacny a pod.s ich spravou a odporucanim na PN by Ti tu PN dala.rataj ale s pripadnymi rehabilitaciami,kontrolami a obmedzenym rezimom-vychadzky.obvodna by Ti dala PN kvoli chrbtici jedine asi kednto mas akutne seknute a pod.ale ak sa dlhodobo liecis a je to uz chronickejsie,tak to zrejme nie

alexandrahaspi
Autor odpoveď zmazal
evittam
20. júl 2019

@alexandrahaspi No normalne prides ze mas napriklad taký a taký zdravotný problem a chces PN. Co má spoločné to ze poberas RP s tym že potrebujes PN?

evittam
20. júl 2019

@alexandrahaspi No vsetko ma svoje pre aj proti chces viac peňazí alebo nie...Btw.ja som mala po 2tyzdnoch neobmedzene vychádzky.