Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?
Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea
@ineeez toto vobec nie je dovod,ze je to kvoli dvom rozlicnym instituciam.ach,jaj
@zuzinabila Koho zavadzam?! Konkrétne?! Ved samozrejme ze ju dostane ak na nu ma narok. Ked nema tak dostane prd ci bude alebo nebude poberať RP. Cize bud taka dobrá a osocuj iných. Podala som 100% odpoveď-RP nema nic spolocne s PN. Takže aj treba citat co pisem. Pekny den.
@alexandrahaspi Napríklad chrbtica-tam ti nemaju ako dokazat keby chceli ze ta neboli alebo teda ano ale kym tak si pekne dlho PN. A pozor na platenú PN mas narok len do 7dni od skoncenia MD ak PP trvá.
@evittam ano,prepac,zle som precitala tu odpoved,na ktoru si ty nasledne reagovala
@zuzinabila Nepíšem o PN pisem o nároku na príspevok ktory spomína
@ineeez
@zuzinabila Co sa tyka naroku na PN ano mozes si zaplatit DNP ale aby si z neho mala narok na PN musis ho mat aspon 26tyzdnov inak mas PN z minima aj ked si das max.VZ.
@alexandrahaspi Iste ale mas omnoho viac peňazí. A ked som roky odvadzala odvody tak preco by som to nevyužila. Aj tak uz budem zase minimálne ďalších 20rokov odvádzať a prd z toho.😉
A hociktorý normálny lekar.
@evittam ano,samozrejme
@alexandrahaspi ano,aj na rovinu🙂 nebudes prva ani posledna
@alexandrahaspi najprv by Ta poslala k odbornemu typu ortoped ,rehabilitacny a pod.s ich spravou a odporucanim na PN by Ti tu PN dala.rataj ale s pripadnymi rehabilitaciami,kontrolami a obmedzenym rezimom-vychadzky.obvodna by Ti dala PN kvoli chrbtici jedine asi kednto mas akutne seknute a pod.ale ak sa dlhodobo liecis a je to uz chronickejsie,tak to zrejme nie
@alexandrahaspi No normalne prides ze mas napriklad taký a taký zdravotný problem a chces PN. Co má spoločné to ze poberas RP s tym že potrebujes PN?
@alexandrahaspi No vsetko ma svoje pre aj proti chces viac peňazí alebo nie...Btw.ja som mala po 2tyzdnoch neobmedzene vychádzky.

Baby chcem sa opytat,mala som podanu ziadost o predlzenyrodicak.kym mi vsak prisla odpoved,sla som na operaciu a na PN.teraz uz viem,ze mi ho schvalili,aj ked odpoved este doma nemam.mozem suvisle poberat PN aj predlzeny rodicak?nebude s tym problem?subezne by to bolo asi 2 mesiace....