icon

Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?

apsara
19. sep 2011

Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea

zalka
14. feb 2017

@dandzel15 nie lebo to by si musela byť zamestnancom aby si aj potom po prerušení mala nárok na platenú PN a ak by si bola zamestnancom tak zase 10 dní by platil zamestnávateľ takže to je hlúposť čo si napísala.

dandzel15
14. feb 2017

@zalka čiže len som na PN a rodicaku sucasne a ťahám pokiaľ sa to dá.. viac nič..Správne chápem?

zalka
14. feb 2017

@dandzel15 áno správne, a SP bude tlačiť na lekára aby ti ukončil čím skôr PN, alebo ti ju prikáže stornovať, lebo ťa presvedčia že nárok nemáš.

dandzel15
14. feb 2017

@zalka ďakujem pekne si zlatá..

lucyyda
15. mar 2017

Ahojte baby možem sa spýtať? Momentálne som na RD s dcérou, teraz som znova tehotná možem ist na Pn a poberať aj Rd, alebo musím u zamestnávateľa ukončiť rd a potom ist na pn? Dakujem za rady.

majusqa77
15. mar 2017

@lucyyda presne tak. najskor ukoncit rd a potom ist na pn. rp mozes poberat dalej

lucyyda
15. mar 2017

@majusqa77 dakujem za odpoved. A v praci musím aj odpracovať aspoň jeden den ci netreba?

p1981eta
29. máj 2017

Ahojte chcem sa opýtať ako dlho ste boli počas RP na PN ďakujem

miamoja2012
29. máj 2017

@p1981eta myslim.ze mne odporučili tak aby pn nesla z mesiaca do mesiaca, lebo vtedy na to pridu. Treba od 1-30. Napr.,teda v ramci meaiaca, potom znovu sa dat vypisat...

majusqa77
29. máj 2017

@miamoja2012 a kto na to akoze pride?

miamoja2012
29. máj 2017

@majusqa77 tak mi povedali na UP, ze UP vezme RP pocas PN. SP oznamuje vraj UP ludi kt.su ku.koncu mesiaca PN. Tak mi sama praxivnicka UP povedala ze nemam.prekrocit mesiac.

zalka
29. máj 2017

@miamoja2012 prosím ťa to kedy ti povedala lebo to je riadna hlúposť...tuším ste sa o niečom bavili a zrejme ste sa nepochopili ...

majusqa77
30. máj 2017

@miamoja2012 ked sa moze popri rp pracovat, tak mozes mat aj pn. Cela tato tvoja info je nepravdiva...

p1981eta
30. máj 2017

Ja som na RP a súčastne aj PN už 4 mesiace .PN trvá 4 mesiace a už lekár tlačí na ukončenie PN že keď som aj na RP tak nemám nárok dlho marodovať keďže

evittam
30. máj 2017

@miamoja2012 Pekna hlupost. UPSVaR nema s PN nič spoločné. Bud ste sa nerozumeli alebo ta oklamala pripadne sama nevedela o com hovori.
@p1981eta Ja som bola pol roka. Zalezi len a len od lekára a potom od posudkoveho lekara,pod kt.spada lekar.😉

p1981eta
30. máj 2017

@evittam ďakujem aj ja si to myslím že zaleží od lekára aký je ustretový .

miamoja2012
30. máj 2017

@majusqa77 no mne to povedali na UP, a oni ti zoberu RP. Kedze nie si schopna prace, nie si schopna ani starostlivosti o dieta podla nich.

majusqa77
30. máj 2017

@miamoja2012 ale prosim ta, nekecaj hluposti.. ..RP ti zobrat nemozu

miamoja2012
30. máj 2017

Ale povedali aj ze pridu na to lem vtedy ked ide pn z mesiaca do mesiaca,lebo vtedy im to oznami SP.
Ja som to sptavila ako mi poradili, od 1. V dalsom mesiaci som si dala novu pn. A nebol problem. Pre nieco to asi povedali.

majusqa77
30. máj 2017

@miamoja2012 no tak ta oklamali a obrali o prachy. lebo zase si mala prve 3 dni nizsiu PN a platil ti ju zamestnavatel ;)

miamoja2012
30. máj 2017

Ja neviem. Teraz zas citam...

majusqa77
30. máj 2017

@miamoja2012 neplet hlavne RD a poberanie RP. rodicovska dovolenka je status v praci, RP je rodicovsky prispevok.
ak si na RD, je fakt, ze nemozes mat zaroven aj PN.
ale mozes poberat RP a PN naraz, lebo poberanie PN je pocas PP.
este je moznost poberat PN v ochrannej lehote po skonceni MD

p1981eta
30. máj 2017

Urad prace vyplaca RP a ich nezaujima ze poberas aj PN ktorú zase vyplaca socialna poistovna.Ja som si to zistila aj cez socialne aj cez urad prace zalezi aj od pracovnicky aka je ochotna podat informacie.Po ukonceni materskej dovolenky k je ochranna lehota 7 dní kedy mozes nastupit na PN.a poberas aj RP

evittam
30. máj 2017

@miamoja2012 Pises hluposti. Este raz-UPSVaR nema nic spolocne s PN. Hotovo. Bodka.

evittam
30. máj 2017

@miamoja2012 Pekne ti to napisala

@p1981eta
a tiež @majusqa77.
Ty ak nastupis do 7dni po MD na PN tak zamestnávateľ musi len do SP v reg.liste nahlásiť nie RD ale PN. Samozrejme ak tvoj PP trva.Hotovo. A UPSVaR to vobec nezaujima. Nechala si sa oklamat.
U mna na SP dokonca az teraz pri vybavovani podpory prisli ma to,ze zamestnavatel nenahlasil tu PN, tak sa to robilo teraz dodatocne aby sedeli reg.listy a mne mohli uznat podporu. Nikto nikdy z UPSVaR nic neriesil.

evittam
30. máj 2017

*na

evittam
30. máj 2017

@miamoja2012 Kamaratka bola dokonca na nepretrzitej PN rok, dalsia tiez min.pol roka, ďalšia stale je uz 4.mesiac......

miamoja2012
30. máj 2017

@evittam
Ok. Ja som len napisala co mne povedali na UP v NZ.

A takto sa spytam prakticky, lebo Ak sa to teda da vyuzit, aj ja som na RD a este 2 r budem, tak by som sa dala na PN kvoli plus peniazom, ved som dost zaplatila uz...

Kamaratky maju vychádzky od dr? Ci ake maju diagnozy napisane,aby mohli " slobodne žiť a pohybovat sa mimo domu " pocas PN?? Poradteee...

Dakujem

p1981eta
30. máj 2017

@miamoja2012 to treba vyuzit hned po skonceni materskej dovolenky ked prechadzas na RP. tam je ochranna lehota 7 dni kedy musis ist na PN potom sa uz neda

p1981eta
30. máj 2017

Vychadzky ti urci lekar a inak kontroly chodia ako keby si bola na PN zo zamesnania a ked si PN pocas RP tak su kontroly castejsie