icon

Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?

apsara
19. sep 2011

Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea

majusqa77
30. máj 2017

@miamoja2012 musela by si skoncit rd a kvazi nastupit do prace. Momentalne nemas aktivne nemocenske poistenie

miamoja2012
30. máj 2017

@majusqa77 ahaaa...takze vsetci co to tu riesia idu z MD na PN" priamo"?

Takze človek s.rocnym dieťaťom na RD ma nejaku sancu/ moznost dostavat okrem.RP nieco napr.zo SP????

majusqa77
30. máj 2017

@miamoja2012 bud. alebo kvazi nastupia do prace a tak idu na pn

evittam
31. máj 2017

@miamoja2012 Tak netreba vždy veriť vsetkemu co ti niekto povie a ani uradnicke na hociktorom urade, inštitúcií-bohuzial.
No na PN mozes ist max.do 7dni od skoncenia MD. Potom by sa muselo obnovit NP. Co sa tyka diagnóz-ako som už písala to zavisi len a leb od lekára ako je oxhotny ti vyjst v ústrety, on vie na aku diagnozu ti moze dst neobmedzene vychadzky a ci si to môže dovoliť kvôli posudkovemu lekarovi.

evittam
31. máj 2017

Prepac za preklepy.
Ak chces ist na PN az pocas RD tak sa musi obnovit NP-ako pise @majusqa77.

@miamoja2012

mina982013
4. jún 2017

Dobry vecer, chcela by som sa opytat ak mam predlzeny rodicovsky prispevok, da sa ist sucastne aj na podporu??

majusqa77
5. jún 2017
judka26
23. júl 2017

Dobry den, viete mi niekto poradit? Som tehotna a som na pn. Lenze v auguste mi konci prac. zmluva, ktoru mi zamestnavatel nepredlzi. Pn budem az do nastupu na matersku. Mam narok na Pn v OL 7dni po skonceni materskej?

evittam
23. júl 2017

@judka26 Nie. Lebo ty už nebudeš v ochrannej lehote po skonceni MD.

judka26
23. júl 2017

@evittam dakujem za odpoved. Mam smolu. A ja ze si prilepsim k RP

zalka
24. júl 2017

@judka26 môžeš sa po MD prihlásiť na dobrovolné poistenia ísť z toho na PN .. ale myslím, že SP ti bude robiť obštrukcie.

judka26
24. júl 2017

@zalka Dakujem za radu. Necham to uz tak lebo SP by mi fakt nedala dychat.

lucia456
16. sep 2017

@jankaviel ahoj, hcem sa na toto spytatm ja nad tym tuez uvazujem, len mam nejake nejasnosti. Mozem vas kontaktovat telel.? Moje cislo je 0917 853 120, staci ma prezvonit, zavolam vam. Dakujem.

lucyyda
19. sep 2017

Ahojte baby viete mi poradit? Od októbra budem mat dve zamestnania, ak by som išla v roku 2018 na pn po prípade na md, dávky sa rátajú z obidvoch príjmov? Dakujem pekne za odpoved

majusqa77
19. sep 2017

@lucyyda ak bude pp trvat, ano. Pozor, treba si dat vypisat vzdy 2 ziadosti o nemocenske davky

lucyyda
19. sep 2017

@majusqa77 dakujem pekne

zalka
19. sep 2017

@lucyyda doplním, ak budeš mať z oboch 270 dní poistenia tak vtedy bude nárok na MD z oboch poistení ... nárok na PN je vždy.

lucyyda
19. sep 2017

@zalka dakujem pekne

nivea777
27. sep 2017

Ahojte,znovu mi napadla nejaká vec a chcem sa spýtať,či sa to dá tak spraviť a nie je tam nejaký zádrhel..Zmluva mi skoncila 7.2, 18.2 som nastupila na MD,ktorá mi teraz končí a rozmýšlala som,či by bolo možné sa niekde na 3mesiace zamestnať,aby uplynula skusobna doba a potom nastupit na RD,tym padom by mi islo aj NP nie?A keby chceme druhe dieta do 3. rokov tak by som mala opat narok na matersku..Zamestnavatela by som nieco pocas RD stála a musel by nieco odvadzat ? Mala by som moznost zamestnat sa aj u susedky proforma keby nahodou nenajdem pracu a nechcem aby mala vydavky kvoli tomu ze mi chcela pomoct

lucia464
1. nov 2017

Ahoj chcem sa tiež opýtať som na rodičovskom p,asom zamestnaná ,našla som si ďalšiu prácu odrobila mesiac a som na pn,mám nárok na pn?som stále zamestnaná aj v predchádzajúcej práci Z ktorej poberám rodičovský.

allymcblack
1. nov 2017

Pekny den prajem, prosim poradte mi, som na RD, ktora mi konci 6.11. a mam zmluvu na dobu neurcitu, som dohodnuta v praci, ze ma prijmu od 6.11. no problem je v tom, ze nemam dokoncenu lekarsku prehliadku, ktoru vyzaduju a to preto, ze sa vyskytol zdravotny problem, ktory musim riesit u ineho lekara ako je ten, ktory mi ma napisat posudok. Tym padom to nestihnem do terminu 6.11. Prosim o radu co s tym je tam nejaka lehota na taketo prehliadky aby som nemusela platit si zdravotne sama alebo mam ist na PN pocas RD alebo az k tomu datumu, ked mi konci RD? Zdravotny problem mi neumoznuje momentalne ist do prace. Za kazdu radu vopred dakujem.

erio
5. nov 2017

Ahojte, chcem sa spýtať, ak je muž na MD, žena je na RD bez RP, má nárok ísť žena aj na PN v ochrannej dobe 7 dní od skončenia MD? Ďakujem za info.🙂

zalka
5. nov 2017

@erio áno môže

erio
5. nov 2017

@zalka ďakujem, vždy si mi dobre poradila. Pekný večer prajem.😉

jaja82
22. nov 2017

Dobry den, chcem sa spýtať. Som na MD, od aprila 2018 som na RD. Chcem nastupit po skonceni materskej do práce, odrobit par dni a ist na PN. Je to možné?? Budem dostavat aj rodicak, aj normalne vyplatenu pnku?? Ďakujem

majusqa77
22. nov 2017

@jaja82 ano

jaja82
22. nov 2017

@majusqa77 super potesila ste ma

evittam
22. nov 2017

@jaja82 Len dodam,ze nemusis nastupovat do prace. Staci keď pôjdeš na PN do 7dni od skončenia MD.😉

jaja82
22. nov 2017

Vobec tam nemusim ísť??? Staci ked im do 7 dní dorucim PN?? Ani im nemusim oznámiť, ze "nastupujem" do práce?

jaja82
22. nov 2017

Neviete nahodou z akeho obdobia mi potom budu rátať výšku PNky??