Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?
Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea
@jaja82 A ty musíš oznámit mesiac vopred,ze nastupujes na RD. Po skonceni MD do 7dni nastúpiť na PN, najlepšie ist s PN k zamestnavatelovi nech ti ju potvrdi, nechá si kopiu a originál zaniest do SP a nechat si kopiu potvrdit o prevzati. Potom prechodky uz len na SP a staci mailom nascenovane zamestnavatelovi len aby vedel,ze PN trva.
Dakujem za rady...ste zlatá a mudra 🙃😳 pracovali ste na socialke?? A ak zijem iba sama s dietatom v domacnosti nemam náhodou niake výhody?? Nie som vydata, a s priatelom mame odlišné trvale pobyty
Ahojte baby možem otazku, ak sa idem zamestnať na polovičný úväzok možem sa dobrovoľne pripoistiť aby som mala väčšiu materskú? Viem ze teraz je to omnoho drahšie len sa chcem spýtať ci sa to vôbec da ak mam ten polovičný ? Dakujem pekne za odpovede
Ahojte baby vy tu vzdy tak super poradíte, prosim vas od januára mi chcú dat dohodu. Je nejaký spôsob ako si do budúcna zabezpečiť pn a md aby bola väčšia, pomôže mi keď budem mat este jeden pracovný pomer s min. Mzdou, alebo je mozne sa dobrovoľne pripoistiť? Do md sa bude rátať len ta minimálna mzda alebo aj ta dohoda? Dakujem pekne za odpoved
Baby viete mi poradit pn a md sa vypočítava stale z predchádzajúceho kalendárneho roku? Dakujem
No do augusta som bola na RD, potom na Pn( na pn som od mája) a teraz dva týždne budem este čerpať dovolenku do konca roka, čiže teoreticky nebol menený zamestnávateľ
@lentilka135 na to aby si mohla nastúpiť počas RD na PN musíš mať aktívne poistenie čo predpokladám, že nemáš.
Ak chceš mať aktívne poistenie tak u zamestnávateľa zrušíš RD, odpracuješ pár dní a môžeš ísť na PN ... RP ti UP bude posielať nadalej
@zalka Takže ak dobre rozumiem, nastupim do práce, čo ja musím začať čerpaním dovolenky, takže počas toho čerpania môžem ísť hneď na PN a súčasne budem poberať PN aj RD?
@lentilka135 áno PN a RP ,
@zalka A potom z PN nastupim hned na MD. Nestratim nijako narok na nu?
@lentilka135 nie nestratíš nárok na MD

@jaja82 Nie, nemusíš. A PN ti od 1.dna plati SP. Bude sa pocitat z toho istého priemeru ako MD.