icon

Môžem poberať rodičovský aj PN súčasne?

apsara
19. sep 2011

Ahojte babiky, chcem VAs poprosit o radu ak mate niektora skusenost. Mam zaplatene DNPO, som na rodičovskom prispevku. Či možem ist marodit a kolko mam marodit aby som nestratila rodičovsky prispevok. PNka ma vplyv na rodičovsky alebo nemá??
dakujem moc krat za radu Andrea

miroslava21
27. jún 2018

@majusqa77 cize sa bude pocitat z prijmu z mesiacov 1-4 r 2017?

majusqa77
27. jún 2018

@miroslava21 ak ine mesiace nemas vz, tak ano

miroslava21
27. jún 2018

@majusqa77 a vedela by si mi prosim ta vypocitat denny vymeriavaci zaklad? V hrubom som zarobila 2382eur za rok 2017, ostatne mesiace som poberala pn a materske. Ci sa mi vobec oplati riesit tu pn...

majusqa77
27. jún 2018

@miroslava21 prilis malo info.treba aj pocet dni za ktore bol vz

miroslava21
27. jún 2018

@majusqa77 odpracovala som 102 dni. Ostatok ako posem bola dlhodoba pn a potom materska

majusqa77
27. jún 2018

@miroslava21 prijem deleno dni mas denny vz 🙂

miroslava21
27. jún 2018

@majusqa77 dakujem

ceklis
27. jún 2018

@majusqa77 ty si hlava hlavata 🔝

ceklis
27. jún 2018

@majusqa77 juj, no samozrejme to bol kompliment 🙏🏻🌹😊

majusqa77
27. jún 2018

@ceklis preco? :D

evittam
28. jún 2018

@miroslava21 Tak ako pise
@majusqa77 . A len pre doplnenie-prijem deleno kalendarne dni.😉

miroslava21
28. jún 2018

@evittam vdaka

miroslava21
29. jún 2018

Prosim vás este mam jednu otazocku. Na pn normalne napisat udaje zamestnavatela, on ju potvrdi a original zanesiem SP? Jemu staci kopia a kopie prechodky?

evittam
29. jún 2018

@miroslava21 Ano. Ja som prechodky posielala nascenovane mailom

miroslava21
29. jún 2018

@evittam dakujem pekne. Len sa este uistim zamestnavatel nema ziadne povinnosti platby voci mne, len ma bude v evidencii uvadzat ze som na pn? A plati ze ked som min rok bola na pn, hned md a teraz na pn bude platit SP pnku od 1.dna? Dakujeeeem

evittam
29. jún 2018
nivea777
29. jún 2018

@evittam ahoj, prosim ta vedela by si mi povedat ako to je s narokom na PN ak muz bol szco-do sp platil,vo feb nastupil na MD cize do SP neplati, v polovici aprila isiel na tpp, sp stale neplati tym padom nema narok na PN,ze? resp. PN ano ale nie platenu alebo sa mylim? ak nema narok,tak kedy ho bude mat?ked mu skonci MD a zacne platit do SP?

majusqa77
29. jún 2018

@nivea777 presne tak. md je nemocenska davka, nemoze brat 2. takze az ked znova bude mat aktivne nemocenske poistenie

nivea777
29. jún 2018

@majusqa77 a hned v prvy den mu vznikne narok alebo tam je dane kolko musi najprv trvat NP ?

mimusik2
9. júl 2018

Ahojte chcela by som sa spýtať niečo poberá RP a mam pracovný pomer na polovicny úväzok a momentálne cerpem dovolenku a chcem sa dat vypísať na PN lebo na materskú môžem ísť až 6 týždňu pred pôrodom a termín mam v septembri 16- tého. Chcela by som vedieť či je možné poberať aj RP aj PN súčasne? Na PN by sombola zhruba mesiac ďakujem za rady a odpovede 😌

majusqa77
9. júl 2018

@mimusik2 ano, ak mas aktivne poistenie, mozes cerpat aj pn

mimusik2
9. júl 2018

@majusqa77 no tak zamestnávateľ mi platí poistenie a pracovný pomer mi ešte trvá

mimusik2
9. júl 2018

A ešte by som sa chcela spýtať keď nastúpi na materskú tak nárok na RP mi zanikne? A na 1deta budem dostávať niejake peniaze okrem prídavok na dieťa nemáte niekto takúto skúsenosť??

majusqa77
9. júl 2018

@mimusik2 narok zanikne a ty si povinna poziadat o prerusenie vyplacania. a iba pridavky

mimusik2
9. júl 2018

A na úrad mi stačí ísť pred nástupom na materskú? Alebo musím ísť skôr

majusqa77
9. júl 2018

@mimusik2 kludne aj po nastupe. tak, aby ti uz nevyplatil ten RP, na ktory uz nemas narok

mimusik2
9. júl 2018

Ďakujem za rady😌

ina26
20. júl 2018

Ahojte žienky čítam tu tie príspevky super viete poradiť tak som si prišla po radu aj ja ☺️od 16.9.2017 som na PN (ako tehotná) 4.4.2018som na materskej! Chcem sa spýtať keďže chcem po ukončení materskej prejsť na PN a následne aj poberať rodicak ci mam nato nárok keď som už pol roka marodovala a plus v mojej zmluve sa píše:pracovny pomer podľa tejto zmluvy sa uzatvára na dobu určitú do 31.7.2017 zmluvné strany sa dohodli ze zmena trvania pracovného pomeru z určitej doby na neurčitú dobu je možná aj pred dodatkom k tejto zmluve....takze mne teraz vlastne zaniká zmluva k tomuto dátumu 31.7.2018 keďže bola na dobu určitú na rok správne chápem viem pýtam sa ako blb ale potrebujem to úplne vysvetlil do detailu ci si viem nejako prilepšiť alebo mam zabudnúť tuším na rodicak mam nástup nejak november december tuším nejaké rady tipy ďakujem vám veľmi pekne!

ina26
20. júl 2018

@majusqa77ahojte žienky čítam tu tie príspevky super viete poradiť tak som si prišla po radu aj ja ☺️od 16.9.2017 som na PN (ako tehotná) 4.4.2018som na materskej! Chcem sa spýtať keďže chcem po ukončení materskej prejsť na PN a následne aj poberať rodicak ci mam nato nárok keď som už pol roka marodovala a plus v mojej zmluve sa píše:pracovny pomer podľa tejto zmluvy sa uzatvára na dobu určitú do 31.7.2017 zmluvné strany sa dohodli ze zmena trvania pracovného pomeru z určitej doby na neurčitú dobu je možná aj pred dodatkom k tejto zmluve....takze mne teraz vlastne zaniká zmluva k tomuto dátumu 31.7.2018 keďže bola na dobu určitú na rok správne chápem viem pýtam sa ako blb ale potrebujem to úplne vysvetlil do detailu ci si viem nejako prilepšiť alebo mam zabudnúť tuším na rodicak mam nástup nejak november december tuším nejaké rady tipy ďakujem vám veľmi pekne!

ina26
20. júl 2018

@ina26
@majusqa77 oslovila som teba očividne sa hýbes v tejto sfére ďakujem za každú jednu radu