icon

Môžem žiadať príspevok v hmotnej núdzi?

28. apr 2026

Ahojte som na Up budem dostávať 60 eur na dieťa prídavky na materskú som nemala nárok ,pred pôrodom som opatrovala člena rodiny a zaujímalo by ma či môžem dostať nejaký príspevok v hmotnej núdzi alebo niečo podobné,prácu si hľadám len sa mi to nedá tak skĺbiť pri synovi že nemôžem zobrať hocičo ďakujem za každú radu

Strana
z2
anonym_9e0255
28. apr 2026
@anonym_61be3f

@anonym_9e0255 vela ludi si mysli, ze dostane peniaze len tak. Takito, podla mna nemaju ani poistky. Poznam mnoho ludi operovanych a starali sa doma o deti, toboz ked dieta ma 3 roky, snad ho uz netreba prebalovat ako male babatko a nosit na rukach. Autorka je riadne mimo a ked ma pri sebe muza, co doma nic nerobi, to je mi luto. Autorka ma moznost ist pracovat. Dieta ma 3 roky, smer skolka. Ake jednoduche. Alebo kebyze sa autorka aspon pokusi najst brigadu, tych par hodin muz doma snad zvladne male dieta.

@anonym_61be3f je to hrozne,ako dokazu podaktori zit a ziadna zodpovednost.

anonym_61be3f
28. apr 2026
@anonym_9e0255

@anonym_61be3f je to hrozne,ako dokazu podaktori zit a ziadna zodpovednost.

@anonym_9e0255 my sme velmi demokraticky stat ale na nespravnych miestach.

anonym_9e0255
28. apr 2026
@anonym_61be3f

@anonym_9e0255 my sme velmi demokraticky stat ale na nespravnych miestach.

@anonym_61be3f este by som chapala toho leziaceho ,tam ale ten invalidny a ona opatrovatelsky,ked sa chlap nedokaze o 3r dieta postarat.Tak sa zrejme nedokaze postarat ani o seba,ale toto nikdy nepochopim.
Ala kazdy si sme strojcom svojho stastia aj nestastia.

anonym_81a99c
28. apr 2026

@anonym_autor budete spoločne posudzovaní ty, dieťa a otec dieťaťa (pokiaľ ti nebolo dieťa zverené súdom do osobnej starostlivosti a určené výživné). Či máte nárok na hmotnú núdzu závisí od vašich príjmov, majetku a pod. Viac info dostaneš na upsvare.

anonym_2af446
28. apr 2026

Už keď nemôže kamarat pracovať, nemôže sa starat o dieťa, nevie nič robiť, aspoň že súložiť vie.

anonym_17ad70
28. apr 2026

6 rokov si opatrovala ťažko chorú babku, aby nešla do hospicu a k tomu si si urobila dieťa s človekom, ktorý je na ID a nevie sa oň postarať. Budeš to mať ťažké. Živiť a starať sa o troch, keď ti nemá kto pomôcť 🤷‍♀️ nezávidím taký život.

anonym_61be3f
28. apr 2026

neverim ti nic, pretoze starat sa o cloveka stareho plus ID manzel a male dieta, ty si vlastne super zena. Neverim, podla stylu, ako pises, ze toto si dokazala za ten cas alebo mas velmi chabe vystupovanie. Ak si sa starala o babku, mas ID muza, isto chodite na socialku a urad castejsie nez my, potom ja nechapem, ked oni poznaju vasu situaciu, preco sa neopytas priamo tam????

Strana
z2