Môžem získať maximálnu podporu v nezamestnanosti?
Ahojte, prosím vás o radu, pretože sa v tom nevyznám.
Takže... som zamestnaná na dobu neurčitú, a to od 1.1.2013 predtým som v tejto firme ešte pracovala na dohodu od 15.9. do 31.12. 2012 .Počas rodičovskej ani materskej dovolenky som nemala iný zdaniteľný príjem.
Firma prevádzku v mojom meste však zrušila, takže sa nemám kam vrátiť.Zostatok dovolenky mám 19 dní a zarábala som minimálnu mzdu. Rodičovská dovolenka mi končí 21.9. 2018 vtedy má dieťa 3 roky.Tento deň však vychádza na piatok a ja neviem s istotou povedať či má firma (mala) nepretržitú prevádzku.Môžem teda dovolenku potiahnuť do 24.9.?To bude pondelok alebo pre istotu do 25.9.?Vyjde mi to potom, keď vyčerpám tri alebo tie štyri dni a ostatnú, tých šestnásť alebo pätnásť dní čo mi preplatia?Ďakujem pekne
@majusqa77 ja som z toho úplný jelen, ďakujem. RD mi konci 23.1. Tak zbehneme začiatkom novembra za šéfom a uvidím. Vôbec neviem či bude súhlasiť, je to nový riaditeľ firmy, ešte som ho ani nevidela :/ ja som v tomto taký suchar :D a ako sa mám s nim prosim ta dohodnut kvôli tej max podpore? Že by som si čerpala 24.1 a 25.1 dovolenku? A ked mi neodsuhlasi ukoncenie pp dohodou čo potom ?
Dobry den, baby radte.. Som zamestnana na dobu neurcitu, 21.11.2018 mi konci RD, chcem ukoncit pracovny pomer. Chcela by som dosiahnut max.podporu, 2 mesacnu vypovednu uz nestiham, dalo by sa to vyriesit tak ze si po RD 22.11, 23.11 (to je stvrtok, piatok)dam dovolenku a od pondelka by som sla na PN a poslala by som vypoved, vyslo by mi to takto?? Dakujem
@bruneta880 dakujem krasne este raz, zamestnavatel mi vysiel v ustrety ako kaze zakon. Odstupne plus preplatena dovolenka 😊⭐️
@katikabb no super 😁 a čerpala si dúfam ten jeden deň
@bruneta880 ano cerpala 😊
@katikabb supeeeer 😁 teším sa s tebou 😘❤😁
Dobry den, chcela by som rodicak prepísať na partnera a ja by som chcela ziskat na pol roka tu maximalnu podporu, zamestnavatel rusi firmu, takže ma prepusti, co robit aby som ziskala tu maximalnu podporu? Dakujemmm😊
Poradite aj mne dievcence? Nastupujem zajtra na MD. Mam momentalne 2 pracovne pomery a zivnost. Jeden od 1.3.2018-zmluva konci 28.2.2019. Druhy od 1.10.2018 v podstate do terminu ako sa dohodneme. Zivnost mam od 1.8.2017,zatial soc odvody neplatim a ked budem, tak zivnost zrusim. Do toho 1.8.2017 som mala nejake dohody. 13.4.2018 mi skoncil rodicovsky. Niekedy po skonceni MD ide na matersku manzel a ja si chcem konecne vybrat podporu. Mam potiahnut otvoreny pracovny pomer do konca MD a vycerpat si 1 den dovolenky a ist na podporu, ist hned po skonceni MD navazna na podporu alebo az od 1.1 potom alebo to mam zajedno a mozem ukoncit tento prac pomer aj teraz? Plat tu mam dost vysoky.
Manzel plati soc odvody ako Szco od 1.7.2017, kazdym rokom plati vyssie
Ahojte, prosiiim surne o radu. Som podobny prioad ako sa tu riesia. 19.2. Mi konci rodicovska 20 si mam zobrat len 1 den dovolenky? A potom dohoda koniec pp k 21.2.? Staci len ten jeden den alebo je lepsie dva? Ostatne mi preplatia. Dakujem vekmi pekne Maja
@rachel36a dakujem velmi pekne. Bolo minporadene ten jeden den, ale u zamestnavatela kolegyna co to riesi so mnou nechapala preco jeden den. Pravdupovediac ani ja nerozumiem preco len jeden a nie dva🙂 a co mi to znama poradila tak ona to len citala 🙂 tak som z toho jelen 🙂dakujeeeem este raz

@shelly1 idealne prezistit, ci bude ochotny skoncit PP dohodou a zaroven kolko mas nevycerpanej dovolenky