icon

Môžem získať maximálnu podporu v nezamestnanosti?

bruneta880
9. sep 2018

Ahojte, prosím vás o radu, pretože sa v tom nevyznám.
Takže... som zamestnaná na dobu neurčitú, a to od 1.1.2013 predtým som v tejto firme ešte pracovala na dohodu od 15.9. do 31.12. 2012 .Počas rodičovskej ani materskej dovolenky som nemala iný zdaniteľný príjem.
Firma prevádzku v mojom meste však zrušila, takže sa nemám kam vrátiť.Zostatok dovolenky mám 19 dní a zarábala som minimálnu mzdu. Rodičovská dovolenka mi končí 21.9. 2018 vtedy má dieťa 3 roky.Tento deň však vychádza na piatok a ja neviem s istotou povedať či má firma (mala) nepretržitú prevádzku.Môžem teda dovolenku potiahnuť do 24.9.?To bude pondelok alebo pre istotu do 25.9.?Vyjde mi to potom, keď vyčerpám tri alebo tie štyri dni a ostatnú, tých šestnásť alebo pätnásť dní čo mi preplatia?Ďakujem pekne

Strana
z5
amalia001
9. sep 2018

@bruneta880 musis sa informovat vo firme. Iba oni ti k tomu povedia stanovisko. Na koľko mas zmluvu pravdepodobne z firmou u vas s vasou prevadzkou ktora uz v podstate nieje. Neviem ci teda mas pravo na tie zvysne dni dovolenky

bruneta880
autor
9. sep 2018

@amalia001 ja som telefonovala so šéfkou a tá mi sama povedala, že mám 19dní...takže nárok mám určite.
Len neviem kde 100% zistím tú nepretržitú prevádzku, lebo tak, povedať mi k tej prevádzke môže, že áno máme, no ak nie ...som asi v prdeli...☺

rachel36a
9. sep 2018

Do 24.9.dovolenka a od 25.9 registracia na urade prace...dostanes maximalnu podporu...tak mi to tu poradila jedna velmi ochotna maminka a tak aj bolo...tiez mi koncil rodicak v piatok...ona chodi do diskusii tak ti tu istotne odpise 😉

bruneta880
autor
9. sep 2018

@rachel36a ďakujeeem za radu, veľmi si mi pomohla ❤❤❤

jana005
9. sep 2018

@bruneta880 ahoj, tak ako ti poradila @rachel36a
Daj si jeden-dva dni dovolenky,zbytok si nechaj preplatiť a výjde ti max. podpora.
@ewittam a @zalka sa v tom vyznajú 🙂

bruneta880
autor
9. sep 2018

@jana005 ďakujem
@rachel36a baby strašne ste ma potešili, ďakujem ďakujem veľmi 😘😘😘

jana005
9. sep 2018

@bruneta880 len či budú ochotný ti dať vyčerpať aspoň jeden deň dovolenky,keď píšeš,že firma sa v tvojom meste zrušila.

bruneta880
autor
9. sep 2018

@jana005 budú 😊 to už som si s nimi vydiskutovala, nakoľko mám nárok na odstupné, určite bude ochotná sa dohodnúť 😊

jana005
9. sep 2018

@bruneta880 tak veľa šťastia,mne sa to podarilo pred tromi rokmi 🙂
A nezabudni sa ísť na sociálku na tie dni,čo budeš mať dovolenku,odhlásiť z dôchodkového

bruneta880
autor
9. sep 2018

@jana005 aha to som nevedela,😮 a to sa mám íst kedy odhlásiť v piatok do pondelka alebo mi stačí ísť v pondelok a ohlási ma aj tak k 22 až 24.9.?

jana005
9. sep 2018

@bruneta880 to sa už presne nepamätám,ale sa mi zdá,že spätne ta vedia odhlásiť,že len prihlásiť sa spätne nevieš. Ale @ewittam sa v tom vyzná,určite poradí,keď si to prečíta

bruneta880
autor
9. sep 2018

@jana005 ďakujem , toto som netušila, ale vlastne logiku to má, veď aby platil zamestnávateľ...

zalka
9. sep 2018

@jana005 to už netreba to už robí SP automaticky

bruneta880
autor
9. sep 2018

@zalka super, ďakujem, tak sa s tým nemusím stresovať 😊 jaaaj ja mám takú nervozitu aby to vyšlo 🙈

bruneta880
autor
9. sep 2018

@zalka a môžeš mi ešte prosím ťa potvrdiť či mám správny "postup" a vyjde to na maximálnu podporu?
Ďakujem ti veľmi pekne ❤❤❤

zalka
9. sep 2018

@bruneta880 áno je to správny postup.. POa UT dovolenka, zvyšok preplatiť UT skončiť PP

jana005
9. sep 2018

@zalka ďakujem za nové info,zase sa pri vás niečo nové naučím 🙂

bruneta880
autor
9. sep 2018

@zalka ďakujem za odpoveď a teraz sa spýtam ako debil - prepáč ☺ čo je PO a UT?

zalka
9. sep 2018

@bruneta880 pondelok a utorok

bruneta880
autor
9. sep 2018

@zalka 😂😂😂 ďakujem

bruneta880
autor
10. sep 2018

@bruneta880 prosím ťa pekne poradíš mi?Lebo som z toho jeleň, teraz som volala so šéfkou, že oni niesú nepretržitá prevádzka...že dovolenku mi môže dať až na pondelok.Je to tak správne?Čiže sobota, nedeľa by sa mi rátala ako keby som v zamestnaní...a dovolenka pondelok prípadne aj v utorok.Nevadí že ten víkend budem len zamestnaná bez čerpania dovolenky?A vyčerpám dovolenku jeden deň v pondelok?

bruneta880
autor
10. sep 2018

@zalka označila som v tom strese sama seba ☺ pomôžeš mi ešte prosím.Na hore uvedené ☺ ďakujem

bruneta880
autor
10. sep 2018

@zalka a ešte prosím ťa. Do vymeriavacieho základu z ktorého mi budú rátať podporu sa započítava aj odstupné?Ďakujem

katikabb
10. sep 2018

@bruneta880 ahoj, chcem sa ta opytat ako si postupovala. Pisala si dohodu o ukonc prac pomeru alebo ti ju poslal zamestnavatel? Prip vypoved? Moj zamestnavatel je totiz ticho ani k dovolenke sa nevie vyjadrit a syn bude mat 6.10. 3 roky, prevadzku zrusili... Neviem ci mam pisat ja alebo cakat kym sa vyjadri... dakujem za rady

bruneta880
autor
10. sep 2018

@katikabb ja som im písomne oznámila, že sa 22.9. vraciam do zamestnania, na to oni následne musia reagovať.Ponúkli mi miesto v inej prevádzke v inom meste.Ja mám v zmluve miesto výkonu práce NR, takže som im len napísala, že miesto výkonu práce nevyhovuje.Lebo ty musíš s každou úpravou prac. zmluvy súhlasiť...a ak si na dobu neurčitú je zamestnávateľ povinný vyplatiť ti odstupné podľa odpracovaných rokov...ja keďže riešim max.podporu som jej potom sama zavolala a spýtala sa koľko dní mám dovolenku, a teraz sme sa dohodli, že ja nechcem odstupné, a ona my víde v ústrety s čerpaním a vyplatením dovolenky.

jasminet
10. sep 2018

@bruneta880 ahoj, nechapem teraz preco nechces odstupne - ja totiz riesim to iste - dokonca aj termin cca rovnaky 🙂 a vyplatia mi aj odstupne, aj preplatia zostavajucu dovolenku, aj daju 1 den cerpat dovolenku kvoli podpore.

bruneta880
autor
10. sep 2018

@jasminet lebo ak by som chcela odstupné, nevíde mi zamestnávateľ v ústrety s čerpaním dňa dovolenky.On vie že potrebujem čerpať jeden deň 😊 takže ja nechcem odstupné, ale dostanem maximálnu podporu tým, že mi umožní čerpať.Takže sa takto vzájomne "držíme za gule" 😃

rachel36a
10. sep 2018

@bruneta880 to je v pohode...ja som to tuez tak mala. V piatok koniec rodicaku...sobota nedeka pre mna nebol pracovny den...v pondelok dovolenka a ukoncenie PP dohodou a v utorok registracia na UP....maximalna davka 😉

evittam
10. sep 2018

@jana005 Nemusi nikam chodit. SP ju odhlási sama a zamestnavatel prihlási.
@bruneta880

bruneta880
autor
10. sep 2018

@rachel36a super ďakujem

Strana
z5