icon

Môžu mi vziať prídavky?

21. júl 2023

Prosim vas dcera 14 rokov je problemova,pije,marihuana,bola som nutena volat policiu, vraj to nahlasia na socialke,mozu mi za to vziat pridavky??dakujem

pribinak
21. júl 2023

Nie, pokial si plní povinnú školskú dochádzku a je v tvojej starostlivosti

nikolca
21. júl 2023

A chodi riadne do školy?

pribinak
21. júl 2023

Ale tých 60 eur by má tak netrápilo, skôr by má trápilo čo to decko stvára

sheila121
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
21. júl 2023

14 ročné dieťa pije, berie marihuanu a Ty riešiš prídavky? ... ja dúfam, pre dobro tohto problémového dieťaťa, že Ti ho zoberú.

nika523
21. júl 2023

Ako viete že ju to netrápi? Pýtala sa na prídavky to neznamená že ju to netrápi a nesnaží sa to riešiť, zas každý múdry, treba odpovedať čo sa človek pýta a nie mudrovat alebo byť ticho

monika2503s
21. júl 2023

Ano mozu. Ked to postupia na obecy/mestsky urad,budu chodit pridavky na ucet obce/mesta. Ty si ich prides poziadat tam.

jamimo
21. júl 2023

ja ešte pridám 1. radu= trvaj na liečení, minimálne detoxikácii v centre pre liečbu drogových závislostí. Ešte môžeš zachrániť čo sa dá. Keď bude mať 18 rokov, môžeš sa aj na hlavu postaviť, na liečbu ju nedostaneš! Držím palce!

eliska13
21. júl 2023

Aj prídavky aj dieta

autor
21. júl 2023

@nikolca ano

autor
21. júl 2023

@dzulli1980 pisem ze to riesim cez policiu

autor
21. júl 2023

@nika523 ja ju riesim praveze,preto sa pytam ked to riesim ci o to pridem som na nu sama pre mna je moc aj 60 e

ninusa221
21. júl 2023

Ja som tiež fajčila aj fajčím aj pila aj marisku občas dala a ano tiež som mala okolo 14 keď to začalo ale mama ma našťastie z tej zlej partie vytrhla. No piť som pila keď sme chodili na diskotéky a fajčím dodnes radšej taká puberta ako by dieťaťu malo jeb@t rezať sa a mať sebavražebne sklony…

zuzinabila
22. júl 2023

@ninusa221 najlepsia puberta je,ked sa nerezes,nemas samovraz.sklony ale ani nefajcis,nepijes.treba si dat latku vyssie,nie nizsie.

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
panonia
22. júl 2023

Pozri na stranku Road Tomky. Pokiaľ ju bude riešiť socialka aj tak jej súd nariadi liečenie. O pridavky asi neprídeš ale ak sa jej čokoľvek stane pod vplyvom omamnej látky poisťovňa Ti to všetko vyučtuje.

nika523
22. júl 2023

Áno ja to chápem a viem že aj peniaze sú dôležité a žiť z dačoho treba, držím prsty tebe aj dcérke, aj ja som bola pekný kvietok fajčila som pila, partie atď...ale zvládli sme to ja aj mama, tiež bola na mňa sama

pribinak
22. júl 2023

Ak ju ide rieist sociálka tak ti navrhnú umiestnenie do diagnostického centra, alebo LVS.
Dcére sa to páčiť nebude, ale ty sa nedaj prehovoriť a súhlas s diagnostakom či LVS.
Režim jej len a len pomôže a bude musieť rešpektovať aj to čo sa jej nepáči

autor
22. júl 2023

@panonia musela som volat policiu kedze opita odmietla ist domov a oni to nahlasia...

alickapusinka
22. júl 2023

Nielen prídavky TI zoberú ale aj ONA môže ísť do nápravno- výchovného ústavu. Nehovoriac o tom že ak niečo urobí že bude treba znášať následky nie ONA bude potrestaná ale TY ako rodič lebo ONA nemá 18 rokov. škola dá podnet na sociálnu kuratelu a môžu ju vziať . A bude súd ak nariadi ústavnú výchovu dostane sa odtiaľ len už až bude plnoletá mať 18 rokov skôr nie. Všetko bude riadiť súd či dovolí vám vôbec aby k tebe chodila. A všetky peniaze TI zastavia RD, DB, ak má výživné od otca aj to. A opletačky a samozrejme ak pani madam bude na pobyte budeš musieť platiť prispievať niečo to nie je len tak . Platiť budeš musieť na ňu ústavu. To urči súd, Ak nebudeš platiť nastúpi exekútor. Mojej známej tak dcéra hrdinka dopadla. Vzali ju z domu za asistencie polície mala necelých 14 rokov. Bol súd a nemohla prvé mesiace vôbec sa navštevovať s ňou.1 mesiac žiaden kontakt z rodičmi. Len pôjde do školy a tam čo pracujú špeciálny učitelia tak budú mať aktivity. Tam majú pevný režim mobil, počítač potulovanie sa od do STOP. 0 bodov zabudni čim skôr. pevný režim v areáli je škola kde to strážia. Tam uvidi čo je režim. Ako sa to stálo že tak dcéra dopadla kde má otca. Neexistuje že tak sa výchova prečo ako k tomu došlo asi zrejme nezáujem. Ak by ich chytila polícia z marihuanou a ONA má 13 rokov trestnoprávne následky nesieš TY ako jej rodič. Ak toto nie je vymyslená téma tak potom si zlyhala vo výchove na plnej čiare. TY si v takej situaci a TY riešiš že či niečo dostaneš príspevok nie nedostaneš nič ešte budeš musieť TY a tvoj ex na ňu platiť do NVU.

pribinak
22. júl 2023

Dobre si urobila že si na ni zavolala políciu. Slečna vidí, že nehodlas pred ňou padnúť na zadok a nenechas sa vydierať.
Buď silná

autor
22. júl 2023

@alickapusinka ty pises pripad ked sa rodic o dieta nestara a nezaujima,ja sa o nu staram a zaujimam a riesim to ale zamknut doma do klietky ju nemozem,preco by ju davali do ustavu??? Tam davaju deti,o ktore sa rodicia riadne nestaraju

autor
22. júl 2023

@pribinak akurat nerozumiem o com pise pani vyssie

autor
22. júl 2023

Ja sama zvazujem diagnostak alebo redukacku,ale nechapem preco by odoberali dieta rodicovi co sa o neho riadne stara,len je proste v zlej partii

pribinak
22. júl 2023

Ale prosím ta, nie všetky prípady sa riešia takto. Byt na tvojim mieste, by som chcela pre ňu 6 mesačný pobyt v diagnostickom centre. Naozaj zažije prísny režim, ale sú tam psychológovia, špeciál. terapeuti a pedagógovia a ty tam budeš chodiť na bojové porady tiež.
Okrem toho decka normálne idu domov na pobyt, ale má to svoje pravidla

Toto čo popisuje kočka vyššie, už museli byt o niečom inom.
Decka sa neodoberajú len tak, najskôr sa hľadá spôsob ako to zvládnuť v spolupráci s rodičom. A ty chceš byt spolupracujúci rodič

nikolca
22. júl 2023

Určite ti pridavky nezoberu ja som mala problemoveho syna len on nepil nefajčil ale problem bol že nechodil do školy proste rano boli nareky že mu je zle že ho brucho boli no mohla som sa aj rozkrajať nepomohi prosby,chodil k psychologovi k psychiatrovi no nepomohlo jeho učitel mi stale vyvolaval prečo nie je v škole povedal mi že keď sa to bude opakovať že to bude musieŕ hlasiť socialke a pridem o pridavky no syn do školy nechodil,socialke to nehlasil no žial syn prepadol z troch predmetov a zo spravania mal štvorku,ma len zakladnu školu učnovku nedokončenu no ale našťaste to bolo len prechodne obdobie teraz ma 23 rokov a napriek tomu že nema dokončenu školu našlel si slušnu pracu dobre zarobi rano vstava v pohode o štvrtej nemam s nim probemy

alickapusinka
22. júl 2023

Jasne že by ju vzali do napravno výchovného ústavu si myslíš čo načo je čakať. To nie len deti sú u ústavoch o ktoré sa rodičia nestarajú omyl. Sú postihnuté sú v ústavoch ale to je úplne iné .tak ako sa staráš bežne 14 ročne bežne nepijú nefajčia marišku a ked neprídu na čas domov tak nejde ich hľadať polícia. A normálne ju môžu vziať. Starať sa o dieťa o 14 ročne znamená povieš prídeš vtedy vtedy domov príde posluchne. To čo robi že pije steretava sa s kadejakou zberbou toto je správne.

matkahelka
22. júl 2023

samozrejme, ze beru decka do reedukaciek aj v pripadoch, ked sa rodic o dieta normalne stara. dovod je ten, ze rodic to dieta zjavne nezvlada a je predpoklad, ze s pribudajucim vekom dietata, moze byt take dieta nebezpecne nielen pre seba, ale aj pre spolocnost. ja poznam dieta, ktore v 15 rokoch vzali do reedukacky na 3 roky a tiez sa o neho matka uplne normalne starala. v 18 rokoch ho pustili, ale ziadny zazrak sa nestal. stale je to flakac, asocial, agresivny alkoholik, pred ktorym sa aj vlastna matka boji.

pink_lady
22. júl 2023

Raz vravel daky psycholog v tvnovinach že reedukac je stredna škola v
- už si presne nepamatam akeslovo použil se le v zmysle grazlovstva. Skor LVS ale to by musela mať DG.
Ak bude v ustave viac ako mesiac přídavky asi nebudu
Pride k vám socialka, skontroluju pomery, vypytaju si posudok zo školy, lekara...a uvidíš co navrhnu no ratam najskor psycho vysetrenia a terapie
Do decaku ak sa pytas aj na to ju nemaju precovziat ak sa staras

simulienka2207
22. júl 2023

Pokiaľ bude niekde umiestnená v zariadení, tak sa pridavok na dieta samozrejme odnima.