icon

Muž na materskej a zároveň pracujúci - ako to riešiť?

wolfie2210
27. jan 2020

Ahojte.. vedeli by ste mi niekto prosím poradiť? Máte skúsenosť? Muž by chcel ísť na materskú. Pracuje na TPP (trvalý home office). Ja by som si so starším synom dala starostlivosť o dieťa do 6 rokov aby som zostala doma. Je možné, že by muž naďalej pracoval popri tej materskej na pôvodnú zmluvu (keďže je to home office)? Alebo je potrebné vytvoriť druhú pracovnú zmluvu, ktorá by musela byť na inú pracovnú pozíciu? Táto nová prac. zmluva môže byť na polovičný úväzok alebo na dohodu?
Ďakujem.

Strana
z2
zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
evittam
9. feb 2020

@zuzka1117 Takze od 30.12.2018 si si mala platiť ZP. No dúfam, ze ti na to v ZP neprídu.😉 A ano ako píšeš zalezi aj od SP.

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
evittam
9. feb 2020

@zuzka1117 Oni maju cas.😉
Zakon si porusila ty.

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
evittam
9. feb 2020

@zuzka1117 Aky úrad ta mal informovať? Ziadny úrad nema nič spoločné s tym o com pisem. Ano porušila si zákon o ZP bola si poistencom štátu a nemala si mať nárok. Ale to len pre info. Mne je to jedno.

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
evittam
9. feb 2020

@zuzka1117 Len ked tak nad tym rozmýšľam . Ty si sa prihlasila ešte pred zmenou a spätne zakon platit nemôže.....😉
@majusqa77 🤔
@zalka

evittam
9. feb 2020

@zuzka1117 Nemajú ta prečo o niečom podobnom informovať to nie je informacna inštitúcia😉.

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
zalka
9. feb 2020

@evittam no prísť prídu, skôr či neskôr ... prekontrolujú a môžu vyrúbiť aj vyššie odvody ako z minima.

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
evittam
9. feb 2020

@zuzka1117 Lenže ty nemas mat aky nedoplatok nakolko si sa prihlasila ako poistenec štátu. O zmene zakona ta nemaju prečo a ani povinnost informovať. To maju vsetkych poistencov informovať o každej zmene? Nebodaj písomne?

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
evittam
9. feb 2020

@zuzka1117 No ak si nemala narok byt od 30.12.2018 poistencom štátu tak jasne ze nedoplatok. Skus citat s porozumením o čom píšem.

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
evittam
9. feb 2020

@zuzka1117 No ved nemas. Odkial oni maju vediet ze si nemohla byt poistencom štátu? Si sa tak prihlásila ked to este bolo mozne. Zakon sa zmenil. Ty si sa neodhlasila oni zatial neriesili.

zalka
9. feb 2020

@zuzka1117 https://www.dovera.sk/poistenec/potrebujem-pora... skús čítať ... ale viem i o tom, že dávajú doplácať odvody do ZP nie z minima ale z priemernej mzdy, kvôli tomu že sa nenahlási poistenec. Ale teraz to neviem dohľadať .

Strana
z2