icon

Na aké dávky mám nárok pri druhom dieťati?

1mimka18
15. nov 2023

Ahojte mám otázku. V čase keď som otehotnela som uz nebola mesiac zamestnaná ale platila som si dobrovoľne poistenie. Mala som nárok na tehotenské, materskú a teraz poberám vyšší rodičak. Čo v prípade žeby sme chceli druhé dieťatko? Na čo by som mala nárok, malý má rok a pol. Prípadne čo urobiť aby som mala nárok znova na materskú a vyšší rodičak. Alebo to mám nárok automaticky? Ďakujem

Strana
z2
1mimka18
autor
16. nov 2023

@aurora33 kto je tu pre teba špekulanka? Sa spamätaj to píš nejakej ciganke z osady zo žije len so soc dávok..... Ja som od školy robila 8rokov vkuse!!!!! Potom som z práce odišla . Tak čo tu ty ideš riešiť!? Hovno vieš tak nerieš. A nikto sa na tvoj primitívny názor nepýtal. Pani dokonalá. A mimochodom keď si na tom ty finančné dobre s mužom tak darujes niekomu svoj rodičak výplatu alebo čo dostávas? Prípadne by ti bolo jedno keby miesto 1000€ výplaty dostaneš 500? Lebo však sme na Tom dobre? Používaj kus to čo máš na krku

1mimka18
autor
16. nov 2023

@zuzanockamt aha takže keď si na rok ty s mužom dobre finančne tak je jedno či dostaneš výplatu alebo nie? 🤔To je to isté.

1mimka18
autor
16. nov 2023

@aurora33; vychcanost je keď chce človek nieco načo má nárok? Tak aj ty nechaj svoju vypalatu ak ste na Tom dobre. Nebuď predsa vychcana. Spamätaj sa ja som robila celý čas od školy čo je 8r ,mesiac nie a potom som si platila poistenia tak čo tu trepeš ak nič nevieš.

aurora33
16. nov 2023

@1mimka18 co sa rozculujes 😅 ja si na svoju výplatu poctivo makám a nemusím sa vypytovať na ake dávky mám nárok 🙂 mne ta tvoja otázka prišla vychcana a očividne nie som jediná ktorá si to mysli.

tamta
16. nov 2023

@1mimka18 pozri, dostala si odpovede, na co nárok mas/nemas.
Zial to je mentalita ľudí, hľadať cestičky, ako sa dopracovat k príspevkom, na ktoré nárok ani nemaju, len aby vycucali stat (netvrdím, ze je to tvoj prípad, píšem všeobecne).
Ja napr mam odmakanych 16 rokov s dosť slušným prijmom, stale som zamestnaná a teraz absolútne bez hanby prvýkrát čerpám davky (materská dovolenka), pretože na to narok jednoducho mam, nebudem riešiť, ci tie peniaze potrebujeme alebo nepotrebujeme. Pomôžu, kedze prídeme o jeden plat, nebudem sa hrať na hrdinku, ze nie.
Takže téma sa uberá tym smerom, pretože ľudia su zvyknutí odrbavat stat, zároveň sa tváriť, ze sak ja tie peniaze ani nepotrebujem.. Proste aj z tvojej strany ta komunikácia vyznela divne, preto tie reakcie.

1mimka18
autor
16. nov 2023

@aurora33 mne tvoja odpoveď príde primitívna jak ty celá a tiež niesom jediná zjavne kto si to o tebe myslia. Tak si choď svoje komplexy ventilovať inde

1mimka18
autor
16. nov 2023

@tamta ja mám tiež odrobenych 8r vkuse od školy ani žiadne pnky nič. Vkuse jedna práca aj materskú mám lebo som na ňu mala nárok aj tehotenské. A nemám pocit že dostávam niečo načo nemám nárok na tento hnusný štát som robila dosť od kedy som skončila školy až do doby kým som nešla na MD s výnimkou jedného mesiaca. Cigáni tu nerobia nič a majú vacsie dávky jak my a nikoho nezaujíma či majú nemajú nárok tam mi príde na hlavu má tu obviňovať že sa pýtam načo mám nárok a že som nejaká špekulanka. A čo že sme na Tom dobre finančne? To neznamená že môžme prísť o jeden príjem a tváriť sa že nič. Tu zjavne sú milionárky keď sa tvária že sú na Tom dobre a je im jedno čo dostanú.

tamta
16. nov 2023

@1mimka18 vies, tu sa automaticky počíta s tym negativnym, co som popisala vyssie. Vacsina ľudí je zial naladená negativne, počíta iba s tým zlým (ze všetci majú zle umysly a zámery). Sme celkovo negativne naladeny národ (zial myslím, ze aj trochu opravnene).

aurora33
16. nov 2023

@1mimka18 ja nemám komplexy, pozri sa na seba ako reaguješ. Prskas tu ako malé naštvané decko. A opakujem: kebyže máš nárok, tak dostaneš automaticky a nemusíš sa tu vypytovať koľko a kde si potrebuješ doplatiť. Pekný deň prajem

zuzanockamt
16. nov 2023

@1mimka18 Sociálne dávky a mzda za prácu sú na rovnakej úrovni? To som nevedela. Mzda je predsa za to, že pracujem.

lienka.7
16. nov 2023

@1mimka18 aby si to pochopila veľmi jednoducho... 💩 platis do systému, na 💩 zo systému mas teda aj narok. Pochopila si?
A ešte tu aj nadabaj na ciganov. O co lepsia si od nich?

lienka.7
16. nov 2023

@aurora33 ďalšia z nezamestnaných co su na tom vraj dobre, do roboty teda ani za svet, ale ďalšie decko si robit a za nic poberat davky, to uz hej 👌

Strana
z2