Na aké príspevky mám nárok?
Dobrý deň! Neviem či je tu už taká téma ale potrebovala by som poradiť. Moja mama, ja a sestra nemôžeme vyžiiť. Dostáva príspevok na dieťa aj tie daňové 46 €, zarába 500 €, a otec posiela peniaze 125€/výživné/. Mama platí nájom 408 €, 100 € posiela otcovi na bratov /výživné/. Ja mám 18 rokov a bývam s priateľom, pretože mama to finančne nezvláda a posiela mi 100 € mesačne. Keď to všetko spočítame, zostane jej 63 €! 63 € na stravu pre seba a moju sestru, na oblečenie, na školu, na dopravu... Čo robiť v takejto situácii ? Sú nejaké príspevky ? Pomôže nám nejakí inštitúcia alebo štát ? Ďakujem za prečítanie a za každú radu...
@evittam aj tzv biele vedia ako na to ked sa chce dostat vsetko co sa da od statu
Ahojte chcem sa spytat na com mam narok ako slobodna matka nezamestnana dieta mi chodi do materskej skoly a mne v juni skoncilo poberanie davky v nezamestnanosti....mam vobec na nieco teraz narok?
@bleee vidno, že tomu nerozumieš, toto bolo možné len do zmeny zákona. od 01.02.2014 to možné nie je lebo píáve kvôli tomu sa zmenil zákon. Ak je jedno z detí zverené niekomu inému než rodič, matka nemá nárok na rodičák a dokonca už ani na pôrodné /príspevok pri narodení/
Chodiť to môže tak, ako to zákon dovolí, ver mi že to už možné nie je a jedno, či je to v mojom okolí alebo v tvojom. Zákon platí v rámci celej SR. A ak nemáš aktuálne informácie a dezinformuješ tu ostatných a poopravím ťa, nie je to osočovanie. Len som ti napísala, že absolútne nemáš pravdu a že sa v tom nevyznáš, čo si nakoniec sama aj teraz potvrdila, lebo naozaj trepeš.
@evittam ja som taka rada že si si nastavila zrkadlo a vidíš sa v ňom tak sebakriticky... klobúk dole, to sa hneď tak nevidí. Smo rada, že si uznala, že zamenením slovíčiek a nepochopením textu nejakej prispievateľky môžeš dôjsť k tomu, že ju následne zbytočne a neprávom urážaš, čo beriem ako tvoje ospravedlnenie a viac na teba nebudem reagovať, aby si ma zasa nesprávne nepochopila a nezačala ma urážať.
@evittam som rada, že od 1.2.2014 došlo k zmene zákona a dve materské na dvočatá sú už minulosťou. Nad zákonmi nesedím, nemám prehľad k akému dátumu sa ktorá zmena udeje. Je ale len otázkou času, kedy "spoluobčania" vyňuchajú dieru aj tu, príp. im ju ochotná @fidorka7 poradí. Je veľká škoda, že ľudia s tak slabými komunikačnými schopnosťami, urážajúci a vyvšujúci sa nad ostatných robia na úradoch a neznalí smrteľníci sa mausia s nimi vybavovať, keď nedajbože niečo potrebujú. Dúfam, že fidorka robí na svojom úrade len a len so "spoluobčanmi", na úrovni komunikovať totiž nevie a im to našťastie nevadí
Ahojte,som tu nova lebo doteraz som mala bezstarostny zivot ale ruca sa mi manzelstvo a zrejme zostanem s malym (2 roky) uplne sama a este sa musim aj odstahovat.teda chcem. Neviete mi poradit na ake prispevky by som mala narok?beriem matersku 223 eur a s vyzivnym od manzela neratam takze z toho len tazko vyzijem v podnajme preto chcem dopredu vediet kam sa pobrat.Velmi pekne dakujem za odpoved

@janickacrazy No tomu ver, čo všetko nevymyslia. Napr. mladá čaká dieťa a má ďalšie 3-4 s mladým ale vezme si toho najstaršieho v dedine čo má smrť na jazyku, ten zomrie a má vdovský a všetky deti sirotské lebo ich stihnú napísať na neho...A pdodbne.... 😲 O tomto ja píšem,.....