icon

Na aké príspevky mám nárok?

zuzana5396
11. sep 2014

Dobrý deň! Neviem či je tu už taká téma ale potrebovala by som poradiť. Moja mama, ja a sestra nemôžeme vyžiiť. Dostáva príspevok na dieťa aj tie daňové 46 €, zarába 500 €, a otec posiela peniaze 125€/výživné/. Mama platí nájom 408 €, 100 € posiela otcovi na bratov /výživné/. Ja mám 18 rokov a bývam s priateľom, pretože mama to finančne nezvláda a posiela mi 100 € mesačne. Keď to všetko spočítame, zostane jej 63 €! 63 € na stravu pre seba a moju sestru, na oblečenie, na školu, na dopravu... Čo robiť v takejto situácii ? Sú nejaké príspevky ? Pomôže nám nejakí inštitúcia alebo štát ? Ďakujem za prečítanie a za každú radu...

Strana
z2
evittam
12. sep 2014

@janickacrazy No tomu ver, čo všetko nevymyslia. Napr. mladá čaká dieťa a má ďalšie 3-4 s mladým ale vezme si toho najstaršieho v dedine čo má smrť na jazyku, ten zomrie a má vdovský a všetky deti sirotské lebo ich stihnú napísať na neho...A pdodbne.... 😲 O tomto ja píšem,.....

maznacik007
13. sep 2014

@evittam aj tzv biele vedia ako na to ked sa chce dostat vsetko co sa da od statu

http://vas.cas.sk/clanok/10387/su-nezamestnane-...

barbora0111
14. sep 2014

Ahojte chcem sa spytat na com mam narok ako slobodna matka nezamestnana dieta mi chodi do materskej skoly a mne v juni skoncilo poberanie davky v nezamestnanosti....mam vobec na nieco teraz narok?

fidorka7
14. sep 2014

@bleee vidno, že tomu nerozumieš, toto bolo možné len do zmeny zákona. od 01.02.2014 to možné nie je lebo píáve kvôli tomu sa zmenil zákon. Ak je jedno z detí zverené niekomu inému než rodič, matka nemá nárok na rodičák a dokonca už ani na pôrodné /príspevok pri narodení/
Chodiť to môže tak, ako to zákon dovolí, ver mi že to už možné nie je a jedno, či je to v mojom okolí alebo v tvojom. Zákon platí v rámci celej SR. A ak nemáš aktuálne informácie a dezinformuješ tu ostatných a poopravím ťa, nie je to osočovanie. Len som ti napísala, že absolútne nemáš pravdu a že sa v tom nevyznáš, čo si nakoniec sama aj teraz potvrdila, lebo naozaj trepeš.

fidorka7
14. sep 2014

@evittam vidím, že okrem iného ani čítať nevieš. Písala som o Tvojom skostnatenom myslení a nie o skostnatenom živote. Zrejme rada veci prekrúcaš, ked mi vkladáš do úst niečo, čo som nepovedala.

fidorka7
14. sep 2014

@evittam ako sa dá dieťa "napísať na neho"??? ak to dieťa má už predtým uvedeného otca, vieš, ako prebieha zapretie otcovstva? Nebájkar ty EZOP

evittam
15. sep 2014

@fidorka7 prepáč že som zamenila slovíčka....A nie neprekrúcam rada veci. Nie som EZOP len uvádzam fakty.

evittam
15. sep 2014

@bleee Zase tu máme niekoho kto je najštudovanejší a najmúdrejší v danej oblasti a nevie nič iné len urážať ostatných...🙂 a chytať sa slovíčiek.

fidorka7
15. sep 2014

@evittam ja som taka rada že si si nastavila zrkadlo a vidíš sa v ňom tak sebakriticky... klobúk dole, to sa hneď tak nevidí. Smo rada, že si uznala, že zamenením slovíčiek a nepochopením textu nejakej prispievateľky môžeš dôjsť k tomu, že ju následne zbytočne a neprávom urážaš, čo beriem ako tvoje ospravedlnenie a viac na teba nebudem reagovať, aby si ma zasa nesprávne nepochopila a nezačala ma urážať.

evittam
15. sep 2014

@fidorka7 Neviem o tom, že by som ja urážala teba?! Sa zobuď a prečítaj si čo si mi napísala, to by som skôr ja mala byť urazená.....Radšej už nepíš nič. Pre istotu.

bleee
16. sep 2014

@evittam som rada, že od 1.2.2014 došlo k zmene zákona a dve materské na dvočatá sú už minulosťou. Nad zákonmi nesedím, nemám prehľad k akému dátumu sa ktorá zmena udeje. Je ale len otázkou času, kedy "spoluobčania" vyňuchajú dieru aj tu, príp. im ju ochotná @fidorka7 poradí. Je veľká škoda, že ľudia s tak slabými komunikačnými schopnosťami, urážajúci a vyvšujúci sa nad ostatných robia na úradoch a neznalí smrteľníci sa mausia s nimi vybavovať, keď nedajbože niečo potrebujú. Dúfam, že fidorka robí na svojom úrade len a len so "spoluobčanmi", na úrovni komunikovať totiž nevie a im to našťastie nevadí

karin303
23. sep 2014

Ahojte,som tu nova lebo doteraz som mala bezstarostny zivot ale ruca sa mi manzelstvo a zrejme zostanem s malym (2 roky) uplne sama a este sa musim aj odstahovat.teda chcem. Neviete mi poradit na ake prispevky by som mala narok?beriem matersku 223 eur a s vyzivnym od manzela neratam takze z toho len tazko vyzijem v podnajme preto chcem dopredu vediet kam sa pobrat.Velmi pekne dakujem za odpoved

Strana
z2