Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@misinka0611 to znamená ze tento mesiac naposledy dostaneme? Ci aj za január?
@bridge_30 V januári posledný za december.
@misinka0611 ďakujem 🙂
Mimo téma mám tu niekoho kto robí alebo robil v banke. A vie mi poradiť napíšem do ss
@misinka0611 hlavná vec ze dôchodcovia dostávajú 13 dôchodky a ešte aj 300 e za očkovanie
@misinka0611 keď sa ruší od nového roka tak v januári nedostaneme za december?
@viktoria3333 ved to ze keď sa ruší od 1.1.2022tak v januári by sme mali dostať ešte za december
@charlottevalca prepac, ale hadam fakt nezavidis dochodcovi ten dochodok, co cely zivot robil a ledva kupi lieky a zaplati ucty a este aj jest by sa patrilo. PR pomohol 24 000 rodicom a teraz si vypocitaj kolko zhruba penazi to bolo, ak by brali ten nizsi a hoc len 6 mesiacov.
@sasanka605 nevyjadrujem sa k tomu každý máme svoj nazor
@charlottevalca nazor mat mozes ale tie davky musi niekto na daniach vratit do rozpoctu. Zavidiet dochodcom je take prizemne ale to je tiez len moj nazor.
@charlottevalca aky nazor? Plno zien pred koronou nedostalo navyse nic. Stacilo. Sup do prace
@sasanka605 chore zavidiet dochodcom. Mlada zena do prace moze ist ale dochodca co je rad,ze je rad. Nemam slov uz
@petulda333 je to môj názor a ten mi nevezme té takže sa držte svojho nazoru
@petulda333 som len zvedavá koľko mamičkám sa podarí nájsť prácu v tejto situácii to je všetko
@bridge_30 aj v januári za december
@charlottevalca Veď pisem ze poslednykrat pipne v polke januara 🙂
@charlottevalca kto chce si najde.
Osobne si myslim ze do prace by vacsina sla rada. Lenze najst pracu ktorú viem skoordinovat so skolkou a skolou teda 7-16 je casto nemozne. Pritom som ochotna sa uspokojit aj s minimalkou, len nech stiham deti. A nie Babky tu nemam a aj keby som, tak su pracujuce. Manzel robi v zdravotníctve čiže planovat si inak casovo pracu je nemozne. V podstate mnohym mamam sa poziadavka scvrkne na cas. A cim vychodnejsie, tym horsie sa zamestnat. 🤷♀️. Ale samozrejme nedalo sa čakať ze bude podpora večne. Len to mohli dat vediet skor ako 3 tyxdne pred koncom 😂🤦♀️
@hatsepset to je jasne,ale nikdy toto nebolo a museli si zeny poradit aj bez pandemickeho
@hatsepset presne ja nemám nič proti dochodcom mam tiež starých rodičov aj prastarých) ešte vďaka Bohu a v januári ešte dostanete za december
@misinka0611 ano
@charlottevalca ja som v menšom meste na strednom Slovensku a prácu som si našla..a to mal drobec pred mesiacom rok..ale áno trvalo to skoro pol roka kym som našla prácu,ale nečakala som kým skončí pandemicky rodicak (hoci mne plynie ešte normálny) ale nebudem si predsa hľadať prácu mesiac pred skončením rodicaku ale skôr..vám mohlo dôjsť že keď ho už ppberate skoro 2 roky tak to čoskoro stopnú..cez leto praktický korona nebola,a profesia bola preplnená ponukami
Sak uz ho raz zrusili a dva tyzdne na to zas zaviedli,tak ktovie 🤷🏻♀️Mozno aj teraz
@dollyzv ono je super ak mate moznost pracovat v hocakej praci... Hlavne ked nemusite mat casove obmedzenia. Ja mam horsi problem ze mi klin. Psycholoh nakazsl ostat doma do synom a vobec ho neodporucal do skolky. Lenze pochybujem ze mi schvalia predlzeny platený... Takze musim vymyslieť co dalej
@dollyzv a ako viete že ho poberá 2 roky? Nepoberam pandemicky 2 roky ja si len myslím ze pri tých denných narastoch pozitívnych nebude ľahké si nájsť prácu. Nechcela som tým nikoho uraziť ani nič podobne
Dobrý večer nájde sa tu mamička ktorá mi poradí ? Chcem sa spýtať či mám nárok na tie tehotenské pretože som 20 týždni tehotenstva a môj malý syn dovŕšil 3 roky novembri a bola som 3 roky na rodičovskom príspevku tak neviem ako to funguje a čo potrebujem ďakujem vám za odpovede 😃

UŽ JE TO OFICIÁLNE: Pandemický rodičák sa od 1.1.2022 ruší. Informuje o tom Mihál na FB.