Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@sowka čo tak zavolat do SP?
@zemiakovysalat tam by mi museli najprv zdvihnúť telefón
Dobrý deň mal už prosím Vás niekto on alebo ocr vyplácanu V 2 várke? Dakujem
@charlottevalca tiež čakáme, PN
@tianna dnes už nič už je veľa hodín tak som zvedavá kedy to vôbec pride
@charlottevalca ani nám nenabehlo dnes
@tianna nabehli dnes o pol 10
@charlottevalca aj nám 🙂
Takže v novembri opäť okrem 30€ ešte plus 70... fajn.
@maialeo a my co chodime do roboty a makame zas nic
@maialeo ale to všetci?
@monika07142019
@maialeo https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/644978... to nedostanú všetci.
@markomonika akože zase nič?Dva krát sme dostali tých 70€ navyše, teraz je to pre deti ktoré sa narodili od júna do októbra, plus samozrejme iné skupiny, ako tie čo majú nízke vyzivne
@nikha2809 ja mam nízke výživné, to mi akože automaticky pošlú? 😁 . Vôbec s tým nerátam, ale keď tak píšete...
@jankabenji nie musíš podať žiadosť, iba niektorým posielajú automaticky.Vyssie som dala link, je tam všetko napisane
@jankabenji sú vymenované prípady, ktoré o zvyšený príspevok musia požiadať, a myslim, že tam patrí aj to výživné pod 150€
@jankabenji Určite chod. Sprav si jednu cestu, hneď vybavené. Teraz keď sú náklady drahe a všetko zdražujú aj pár € poteší a je to pre deti.
@jankabenji za 200 eur sa ti oplati vyplnit 2 žiadosti
@zemiakovysalat zbehnem si to teda vyzistit, ďakujem
@jankabenji dajte potom prosím Vás vedieť ja tiež koli výživnému,ale na stránke nieje žiadna taka žiadosť na vyplnenie ,tak neviem .Ďakujem
@zuzicka1451 presne to som išla napísať, že buď som ja slepá alebo to tam ešte nieje
@nikha2809 určite to tam nieje,alebo nevidíme dve 🙂ale je možné, že tú druhú časť ešte neschválili
Baby aj ja to chcem vediet, prosim o info. Dakujem😊😊😊
@zuzicka1451 no vraj je to schválené, len to musí nadobudnúť účinnosť.Niesom odborník v týchto veciach, snáď som to napísala dobre.
@nikha2809yslim,že tak ,asi mate pravdu .
@zuzicka1451 áno aj ja som hľadala tlačivo,ale ešte určite nieje nahodené.

Ahojte, prosím vás, som prvý krát v živote pn 🙂 som SZČO už 6 rokov, od 16.9. som pn z dôvodu riz.tehorenstva. moja otázka je, prišlo mi vyrozumenie že mám nárok na PN v takej a takej výške, no chcem sa spýtať, viem, že zamestnanci odovzdávaju tie prechodky tlačivá do SP, ako to je so SZČO? Tiež si to mám pýtať od svojho lekára ? Odovzdala som v septembri potvrdenie o dočasnej PN, viac nič nemám. Dostanem teraz v októbri PNku od SP za september, aj keď som neodovzdala tu prechodku?