Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Ma niektora vub lebo mne este nic neprislo
@something no predstav si ze ich bavi lebo asi nemaju tolko penazi ako niektore ine mamicky ktorym to je jedno kedy dostanu peniazky... sorry za sarkasticky styl...ale opravnene...
keď som si vybavovala materskú, povedali, že majú na to rozpätie 3 dni...U nás konkrétne je to tak od 15-teho do 18-teho...A je to tak, každý mesiac mi to pošlú v jednom z týchto dní..Takže oni dôjdu 😉
@katka2365 ja mám vub zatial nič ☹
@something tak načo chodíš a komentuješ do tejto témy ak ta to nezaujíma 😕
@evickapooh nerieeees ju....mamicka sa nudi tak velmi, ze kuka do temy , ktora "ju v podstate vooobec nezaujima" ( akoze). 🙂
Ja mam OTP v BA a stále nic ☹
Ja mam TB v BA a nabehol už 🙂
Náhodou som sa dostala k tejto téme a som prekvapená, keď čítam, že niektorým mamičkám chodí rodičovský už 14-teho alebo alebo 16-teho v mesiaci. To Vám chodí veľmi skoro. Ja som ešte rodičovský nikdy nevidela skôr ako bolo 20-teho v mesiaci.
@lenkasalayova to fakt? A v ktorej banke mas ucet? V ako meste?
Mesto Považská Bystrica a nechodí mi na účet.
@billam Som z Považskej a štve ma toto každý mesiac. Úrad aj teraz poslal peniaze minulý týždeň piatok a stále nič. Pošta to proste zdržuje, dakedy aj týždeň. Na pošte ich to asi nezaujíma, že výplatný termín dávok je 15-teho v mesiaci, oni dávajú lístky až podľa toho ako im chodia dôchodky a nosia to naraz, pričom mi rodičovský trčí na pošte aj 3-4 dni. Mám na pošte známu a pýtala som sa jej na to.
@lenkasalayova no tak to je sila...nechces si radsej založiť ucet, kde ti budu chodiť len tieto davky?
@billam Rada by som si, ale ihneď by mi všetko stiahli takže toto je lepšie. Vyberiem si ich na pošte. Síce aj tak zaplatím čo treba, ale zvyšok peňazí mi ostane na malého.
Neviem prečo to pošta nosí tak neskoro, informovala som sa aj na ÚPSVaR a 11.01. rodičovský s prídavkom posielali takže už je to len na pošte kedy mi donesú lístok, ale počítam, že buď tento piatok a keď nie tak pondelok 21.01. najneskôr. Už sa mi neraz stalo, že prišiel až 23-teho v mesiaci. Hlavne, že na lístku, je, že do 27 v mesiaci vybrať, takže mám na to asi tak 5 dní aby som si peniaze z pošty vybrala.
@lenkasalayova hmm, tak jedine zostava to vybaviť na pošte.
@katka2365
@vierkasteffi ja mam vub a uz včera som mala peniaze na ucte
@something baví ich, lebo sa navzájom takto rozčuľujú, lebo jedna dostane už 11teho a druhá ešte ani 16teho nemá na účte rodičovský, prídavky na dieťa a ešte keď sem zamotajú materskú dávku, tak už len zažmúriť oči a tváriť sa že nič nevidím a nepočujem. ja tiež nedostávam výplatu ten istý dátum a nesťažujem sa na MK, ale zase som spomenula výplatu, tak zase "dostanem" že ty máš výplatu a nie rodičovský a podobne! 😠
@billam Keby to šlo. Raz sa mi to podarilo, že mi ho doniesla o 4 dni skôr ako ich zvyknú nosiť. Ak zajtra stretnem poštárku tak ju poprosím, či by mi to mohla v piatok hodiť do schránky.
Prave, ked som si to tu docitala, zavrela temu, tak mi zasvietila sms o materskej 🙂
@lalinko2010 Mne sa táto téma tiež moc nepáči, ale nadalo mi to nereagovať na ňu. Hádajú sa o to, kto má prídavky skôr, ale niekto ich dostáva až koncom mesiaca ....ale kvôli tomu nezakladá diskusnú tému na nejakej internetovej stránke. Už som dáko zmierila z tým kedy chodí a že skôr chodiť nebude. Hotovo.
@dvealenky Niekto má šťastie 🙂
Dnes mi konečne nabehol RP aj príspevky na deti 🙂 Mám TB....
@lenkasalayova ja chápem tieto baby, lebo ak máš výplatný termín že máš niečo zaplatiť do 15teho, tak je to na facku ak peniaze nie sú 15teho na účte, ale každý mesiac je to isté akoby sa predbiehali že ktorá má skôr peniaze na účte. ja robím na úpsvar a viem kedy máme uzávierku, ale nevysvetlím im to, je to ťažké, niektoré si myslia že to my zdržiavame peniaze na úrade a podobne. uzávierka je väčšinou okolo 11-12teho, ako 15teho padne v kalendári, pracovníčky to nevedia zmeniť, je to nejaká dohoda - pošta - banky a podobne a každý úrad to má inak.
@lenkasalayova nemysli si,o par dni uz nezvysi ani cent...ved co ti budem hovorit...zase si to vezmi z tej stranky,ze tebe neskor dojdu,neskor minies🙂
@dvealenky Ja viem. Takto je to kazdy mesiac. Peniaze pridu, kupi sa co je potrebne, zaplati sa co sa musi a peniaze su fuc a potom cakat znova mesiac....je to kolotoc.
@lalinko2010 Ja viem. Preto som si vybavila pri mojich veciach dátum splatnosti vždy k 30-temu v mesiaci. Aby sa to stihlo. Vyšli mi v ústrety, takže aspoň to je fajn.
Nemyslím si, že úrad práce peniaze zdržiava, zdržiava ich banka, v mojom prípade pošta. Keď sa aj pýtam na pošte, tak pošta sa vždy vyhovára na úrad práce a opačne. Po nejakej dobe som to prestala riešiť a už len čakám kým peniaze prídu. Viem, že najneskôr prídu 22.01. no skôr ako tento piatok určite neprídu. Je to takto každý mesiac. Môžem z tým nesúhlasiť ale to je tak všetko čo s tým môžem robiť.
@evickapooh Ani ja nemam nic navyse ale tym, ze budem pozerat komu kedy prisiel tak mne na ucet nenabene. A uz to tu bolo milionkrat napisane, ze nezalezi od mesta a ani banky a stale ta ista pesnicka kazdy mesiac. A ked mam splatku 15 v mesiaci a viem, ze mi chodi v rozpati od 12 do 17 tak cakam v tych dnoch a neriesim ci niekto ma alebo nie. Alebo si prelozim splatku na iny den a mam pokoj.
@vierkasteffi Lebo tu temu vidim kazdy mesiac a nechapem naco vobec taka tema bola zalozena. A druha vec, myslim, ze mozem komentovat co len chcem
mne už nabehol RP, Poštová banka 😉
SLSP mám,dnes 🙂

ze vas toto bavi riesit kazdy mesiac...ved nabehne preboha, jedno ci dnes alebo zajtra...ach
😒