Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@tarja1 nie, každá pobočka si robí uzávierku a posiela peniaze ... štandardne prevod trvá 2-3 pracovné dni, ak uzávierkový deň padne na piatok, tak jasné, že v pondelok máloktorá dostane peniaze na účet ... najskôr v utorok ... každá pobočka má iný termín uzávierky ... spravidla to býva okolo 11 - 12teho v danom mesiaci ... prevod medzi bankami je vždy najmenej tie 2 pracovné dni ...
@brnka Ved hej.
Ak banka nezadrziava peniaze, tak mi vysvetlite kde sú, ked ich posielali v piatok...je streda a este ich nemam.
@billam Nad tym sa uz neoplati rozculovat. Nemozeme s tym aj tak nic robit. Mozno sa zajtra stane zazrak a rodicovsky konecne pride.
@moniack Tak to mate dobre. Ja cakam na postu....ale na poukaz na vyplatu davok.
aj ja cakam, na matersku...
Inak vela kamosiek z BA este nemali peniaze.
Teraz som volala známej, čo pracuje u nás na pošte a dávky im zatiaľ neprišli, že ich budú mať pravdepodobne zajtra, ešte to musia potriediť, povytláčať poukazy na výplatu dávok takže rodičovský by som mala mať už tento piatok. Dúfam, že sa podarí.
skúsim ešte raz a pomalšie 🙂 ... UPSVaR posiela peniaze z tzv. štátnej pokladnice na tvoj účet, ktorý je jedno kde je vedený, teda či máš zelenú alebo modrú banku 🙂 no ten prevod zo štátnej pokladnice do tvojej banky spravidla trvá minimálne tie 2 - 3 pracovné dni ... a BA je štát v štáte, tam čo obvod, to samostatný úrad resp. pobočka, takže ak ty si z Dúbravky a ona z Petržalky tak síce obidve ste z BA, ale spadáte pod rôzne pobočky 🙂 toľko k tomu 🙂
a už len na záver, štátne dávky štát garantuje odoslať najneskôr do 20 - 25ho v mesiaci, to, že ich dostávame skôr môžeme byť len radi 🙂
@lenkasalayova ale ja mám na účet, keď som nemala na účet ale chodil mi pošt. preukaz tak aj 20.-teho prišli 😉
@billam tak si mala žiadať banku o písomné vyjadrenie, z akého dôvodu sa prevod z účtu na účet v rámci jednej banky počas pracovných dní v doobednajších hodinách zrealizoval až po 2 dnoch 🙂 ... ak nie si spokojná so svojou bankou máš možnosť ju zmeniť, ale je naivné si myslieť, že ti rodičák nabehne o tri dni skôr ...
@moon1979 ano, mala som vyjadrenie - vnútorne predpisy banky - banka má povinnosť do 2 dni previesť peniaze, aj ked ine o vnutrobankovu transakciu...túto banku mam len pre rodicak, nic ine mi tam nechodí...a co som si akoze naivne myslela, že mi nabehne o 3 dni skor?...vzdy mi to nabehlo 14 max.15 dna v mesiaci....nie som odkazana na tieto omrvinky, ale ma to uz štve s týmito zidovskymi bankami.
Ahojte baby JA SOM DNES VOLALA NA UPSVAR lebo mne nic nedoslo...stale...a chodi do 15teho max..tak som nevedela či sa niečo u mna nezmenilo...že nemám niečo doložiť apod...
a tetus dobre ze mi vynadala, ze co volam....nakoniec z nej vypadlo....ZE TENTO MESIAC IM TAK NIECO HAPROVALO....tak neskor posielali CELKOVO......
AKoze ma to potom riadne nasrdilo, ze co mi nadava, ze co volám a necakám do 20teho....keby sme my tak platili učty ako sa nám páčí....a hlavne človek nevie čo sa deje...asi nebudem čakať do konca mesiaca na peniaze ktore maju dojst na ten dany mesiac....
Ako lutujem slobodne matky...dostat prachy az 20teho v mesiaci...tak neviem co robím kebyze nemám muža....nam to vcelku aj tento mesiac už chýba, že ešte nedošlo....už som mala naplanovane z toho čosi kupiť pre bábo...
@moon1979 počuj tak ty bud rada že dostavaš,....ja teda rada nie som...oni mi to nedávajú zo svojho vrecka ale mi to garantuje štát a má to nejaký význam...nedávam si tie peniaze do šporkasky ale ich potrebujem v danom mesiaci... ...a ked ja dostávam okolo 12 teho v mesiaci 2 , 5 roka rodičovsky....tak je asi mi čudné ked 16 ešte nič...tak asi mam aj nastavené nejako peniaze v banke a už o 2 dni mi strhnu z učtu inkaso napr. na telefon...tak kvoli nim budem v minuse resp. mi vytrubia pokutu....musím to ešte zistiť...
Takže asi chyby sa dejú ale treba si ich riadne vycapiť na netovú stránku...aby som tam ja nemusela volať v kuse 2 hod. kedže maju jedno číslo ktoré je v kuse obsadené...a potom mi ešte ženská vynadá, že však nie je 20-teho tak načo volám ....a to ja mám odkial vedieť to ich ( 20tkové) magické číslo...
nakoniec chyba sa stala na UPSVARE...a treba ju jasne verejnosti oznámiť alebo aspon držať zobák ked potom volá 100 nahnevaných mamičiek...že kde má peniaze....
Asi ked takto sa zastávaš, že ,,máme byť radi" máš bud hlboko do vačku alebo si tiež ,,pani úradníčka"
tak prajem nech nemusíš ako ja zajtra hoc máš choré dieťa sa trepať aj s ním do banky...posúvať platenie inkasa ako ja...len tak preto, že mám byť rada, že do 25teho mi niečo dojde....
@zuzuj
počuj 🙂 (ak teda takto chceš komunikovať) ja som tiež na rodičovskej a rovnako platím účty ako ktorákoľvek iná .... ale jednoducho sú veci, ktoré neovplyvníš a niekedy sa stáva, že to neovplyvnia ani na úradoch, ak nastane napr. technický problém, ktorý je podotýkam jeden spoločný pre celú republiku ...
donedávna (nie je tomu tak dávno) štátne dávky vyplácali až po 20tom v mesiaci, jednoducho tak to bolo stanovené štátom ... to, že sa to posunulo smerom k skoršiemu termínu je naozaj len fajn, aj keď je to len almužna, ktorá z ďaleka nepokryje mesačné náklady ... ale čo už, jednoducho ti môžu povedať, že ak sa ti nepáči, choď pracovať a nečakaj na štátnu almužnu ... (to nie sú moje slová, to len uvádzam ako príklad ...) ja som tiež rada, keď nabehnú skôr resp, v termíne, aby som stíhala poplatiť čo treba ... ale to, že nabehli neskôr ako som bola obvykle zvyknutá sa stalo za 3 roky možno 2x ...
AMEN !!! 😀 😀
ani my ešte nemáme rodičovský ☹
tak budeme čakať čo nám zostáva

@lenkasalayova to nie je pravda, ze banka zdrziava peniaze. Kazda ma stanovenu lehotu na prevody v ramci banky aj medzi bankami - je to max.2 dni (tie medzibankove)