icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

azyra
16. jan 2013

ani ja este nic a mam vub-cku no som zvedava kedy pride :(

tinushka13
16. jan 2013

@azyra a kedy ma nabiehať? Ja mám poštovú poukážku.. v pondelok bol drahý odniesť na úrad potvrdenie o dožití 28 dní a pani mu povedala, že nestihol to bo dnes už posielali peniažky.. čiže v pondelok 14.teho. všade je ten istý termín?? 😅

azyra
16. jan 2013

@tinushka13 no ja som to takto nestihla v novembri takze cakam aj za november spatne aj za december tak som vazne zvedava ze kedy to pride ... malo by to dojst okolo 15 teho tak neviem ...

tinushka13
17. jan 2013

@azyra fíííha to ti potom pekný balík nabehne.. :D mne prišli v decembri okolo 18teho a to mi povedali, že to posunuli kvoli Vianociam a sviatkom.. tak asi až neskôr mám čakať.. netuším ako to je.. a to máš RP či MD 🙂

azyra
17. jan 2013

@tinushka13 mam RP no ja tiez netusim a nevies ci mi teraz nabehne aj za januar ci ako to chodi za januar chodi v januari ci vo februari ?

tinushka13
17. jan 2013

@azyra tak toto nestuším .. bo mne v decembri nabehla taka divna suma ze neviem za co. 😉 heh o 200 eur viac ako som cakala. ale co bolo co.. netusim.. a myslim ze to spatne vyplacaju.. takze dostanes v 1/2013 dostanes asi 11-12/2012

michaelamedova
17. jan 2013

ja som dostala 15,1, 2013 a ešte stále po starom 217eur..myslím že je to tak ako s výplatami že od januára bude ten vyšší rodičak🙂

marianax
17. jan 2013

Ahojte baby chcem sa opytat cakam na rodicovsky a rodinne z ciech z ceskej sporitelne k nam do slovenskej sporitelne no stale mi korunky nenabehli je tu niektora co to ma podobne ako ja??? DAKUJEM

lenkasalayova
17. jan 2013

Mnohé tu píšete, že Vám prišiel rodičovský ešte stále vo výške 217 Eur. Nie je náhodou od 01.01.2013 v platnosti zvýšený rodičovský vo výške 222 Euro? Všade sa písalo, že od januára 2013 budú vyššie dávky.
Myslím, že keď chodí vždy koncom mesiaca (mne osobne ešte neprišiel, vždy mi chodí medzi 20.22. v mesiaci ) tak už tento mesiac mali posielať vyššie prídavky. Veď čoskoro je už koniec januára.

lulaband
17. jan 2013

ahojte. to kedy vam dojde zavisi od miesta trvaleho pobytu - tam kde ste ziadali na soc. aspon tak mi to bolo vysvetlene..mne chodi kazdy mesiac 18teho.

beruha
17. jan 2013

teraz som kukala, ale tiez mi este nenabehol,ale dam vediet, ked nabehne🙂

lenkasalayova
17. jan 2013

@marianax Prevod z českej do slovenskej banky môže trvať 1-2 týždne. Keď som posielala peniaze zo slovenskej sporiteľne do českej sporiteľne tak trvalo 1 týždeň kým peniaze prišli.

zubrienka1
17. jan 2013

@lenkasalayova rodicovsky sa dostava spatne, cize teraz chodi za december 2012, preto este po starom 😉

lenkasalayova
17. jan 2013

@lulaband Ahoj. Nie vždy je to tak. Ja bývam v tom istom meste odkiaľ sa dávky posielajú a ešte stále ich nemám.
Volala som aj na poštu a dávky im majú prísť asi dnes alebo zajtra, ale poukazy na výplatu dávok budú roznášať až v pondelok, vraj nemajú čisté poukazy aby to mohli vytlačiť. Po vytlačení to budú roznášať, takže dávky zdržuje pošta.

marianax
17. jan 2013

@lenkasalayova dakujem za odpoved co viem tak 10teho to oni posielaju cize duuuuufam ze uz dnes konecne pridu 😕

lenkasalayova
17. jan 2013

@zubrienka1 Nejako sa mi to nezdá. Na poslednom poukaze som mala napísané že sú to dávky za mesiac 12/2012. Keď to chodí až koncom mesiaca tak myslím, že by bolo vhodné aby tieto dávky boli už za mesiac január.

lenkasalayova
17. jan 2013

@marianax Pridu. Ja tiez este stale cakam na rodicak.

lulaband
17. jan 2013

@lenkasalayova ahojky. no ja som sa zastavila na socialke, ale u mojich rodicov a tam mi teta povedala, ze j to individualne podla pobocky, ze si mam zavolat na tu kde som ziadala. no maju v tom bordel a ziadna centralizacia :( ale chodia vzdy tak okolo 18...len tento mesiac mi dosli napriklad uz 11.1 co som bola dost prekvapena

zubrienka1
17. jan 2013

@lenkasalayova nie, urcite, rodicak chodi spatne. v januari pride za mesiac december, ved to nechodi koncom mesiaca ale v strede...

marianax
17. jan 2013

@lenkasalayova ty cakas tiez ako z ciech? snad sa dnes dockame 🙂

lenkasalayova
17. jan 2013

@marianax Nie. Necakam z Ciech.

lenkasalayova
17. jan 2013

@zubrienka1 Mne ešte nikdy neprišiel rodičovský skôr ako 22. v mesiaci a to je koncom mesiaca, isto nie v strede.

lenkasalayova
17. jan 2013

@lulaband Tak to máš šťastie...ja stále čakám , čakám a čakám.

zubrienka1
17. jan 2013

@lenkasalayova o to ti chodi na ucet tak neskoro? alebo postovou poukazkou... mne zvykne chodit okolo 15, +- 2 dni

zubrienka1
17. jan 2013

@lenkasalayova ono napr. ked dieta ma v maji 3 roky, tak ti pride rodicovsky este v mesiaci jun. tak preto je to spatne vyplacane 😉

lenkasalayova
17. jan 2013

@zubrienka1 Poukážkou. Hlavne, že som sa pýtala na pošte a tam mi povedali, že takmer vždy majú prídavky 17-teho v mesiaci, ale roznášajú to až o 3-4 dni neskôr. Neviem prečo.

lenkasalayova
17. jan 2013

Pošta si z toho zrejme nič nerobí, že niekto čaká na peniaze. Mali by ich doniesť včas a nie ich tam držať.

zubrienka1
17. jan 2013

@lenkasalayova tak to preto... asi im to dlho trva, kym to vsetko spracuju 😠

denca76
17. jan 2013

aj u nás v dedine,ked mame na poukažku tak to dostávame až 21 v mesiaci a to už na pošte maju od 16-ho.Bola som sa aj pýtať prečo tak neskoro a ich odpoved : nestíhaju to roznášať 🙂

lenkasalayova
17. jan 2013

@zubrienka1 Asi hej, ale mohlo by ich to trochu zaujímať. Čakám takto každý jeden mesiac kedy už peniaze konečne prídu. Čaká sa na to fakt dosť dlho a rýchlo sa minú ... a potom znova čakaj celý mesiac. Inak osobne si myslím, že tých 217 Eur je dosť málo. Som slobodná matka, výživné mám na malého síce určené ale doteraz som z neho nevidela ani cent. Potrebujem pre malého tak dvojnásobok, všetky veci pre bábätká sú nehorázne drahé. Raz ma zarazilo keď som išla malému kúpiť svetrík a stál 17 Eur. Má to párkrát oblečené a už mu to je malé. Drahšie ako pre dospelých 😠 .