icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

moniack
16. máj 2013

poštová banka už nabehla o 11,ooh 😉

lilly0812
Odpoveď bola odstránená
lilly0812
Odpoveď bola odstránená
billam
16. máj 2013

@lilly0812 exekucia sa nesmie týkať rodinnych pridavkov ani materskej!!!...robí protizákonne!!!

1234lubka
17. máj 2013

@jarka721 no tak to je asi preto....ono kazda pobocka odosiela pladby zvlast....zatiaô za 15mes sa nestalo zeby penoaze nenabehli

lilly0812
Odpoveď bola odstránená
jarka721
17. máj 2013

bubáčiky práve nabehli 🙂 som bohatá!!! 🙂 🙂 😉

lilly0812
17. máj 2013

Tak toto ja nechápem. Včera mi poštárka povedala, že dávky majú už 2 dni na pošte aj tak mi šek na výplatú dávok nepriniesla. Prečo to zdržujú vyše týždňa? Povedala som jej, že potrebujem istú vec súrne zaplatiť pretože už s platbou meškám, akoby som nič nepovedala.

lubikan
17. máj 2013

mne prvy x od kedy mam deti prisli pridavky 16-ho.....vzdy mi chodili-ako aj rodicak po 18-tom...nech bol pondelok,ci piatok

lubikan
17. máj 2013

@billam ale exekutor nemoze vediet,odkial ti na ucet prisli peniaze...proste prisli a hotovo...

lalinko2010
17. máj 2013

@lilly0812 no poštárka je veľmi nemúdra, ale čo už, no preto ti nedala šek, pretože oni majú výplatný termín po 18tom, dohoda na pošte, ale keby oni chceli na pošte tak šek ti už mohla dať, ale keďže 18.05. je zajtra, tak šek ti dá až 20.05.2013. sviniarňa, čo už, ich nezaujíma že máš dačo súrne vyplatiť. je to na hooooooooooo.

lilly0812
17. máj 2013

@lalinko2010 Ešte sa chválila, že ona ho už má (jasné pracuje na pošte tak jej ho dali). A aký výplatný termín po 18tom? , to nie je písané nikde... veď výplatný termín dávok je do 15-teho. Pýtala som sa aj na ÚPSVaR tam mi úradníčka povedala, že dávky mi poslali ešte 10-teho a že ich musím už mať, no nemám. Však poštárka...áno máme to na pošte, ale neroznášame. Krava. Inak, kamoška čo má tiež cez poštu, býva kúsom od mňa, jej prišiel šek včera. PEKNE.

lilly0812
17. máj 2013

@lubikan ale prečo? keď výplatný termín je do 15-teho.

lilly0812
17. máj 2013

@lubikan Ale vie odkial peniaze chodia. Aj na vypise uctu je napisene uhrada z UPSVAR. Ked mi poslal rozpis doterajsich platieb pekne bolo na rozpise vidno ze chodili peniaze z UPSVAR a kolko.

lalinko2010
17. máj 2013

@lilly0812 takto, výplatný termín na upsvar je skoro vždy do 12teho, že peniaze sa posielajú preč, na poštu, na banky, v banke sú vždy skôr peniaze, do toho 15teho, ale pošta vraj má nejaké nepísané pravidlo, že až po 18tom, ale niektoré pošty dajú tak že už šek dajú von 16-17teho ako padne 18teho. to je pošta!

lubikan
17. máj 2013

@lilly0812 on ma komplet pristup k tvojmu uctu? so suhlasom banky?

lubikan
17. máj 2013

@lilly0812 mne chodia peniaze na ucet..napriek tomu vzdy po 18 tom...3-4 dni na prevod medzi bankami mi pride velmi dlho...ked porovnam s platbami na inzeratoch

lilly0812
17. máj 2013

@lubikan ano

lilly0812
17. máj 2013

@lalinko2010 Však to, že nikde som nenašla žeby mala pošta dávať prídavky až 18teho. Pokiaľ viem tak 18teho pošta vypláca dôchodky a iné sociálne dávky. Mám taky pocit, že pošta si to sama od seba zhrnula do jedného termínu a proste roznášajú šeky naraz bez ohľadu na to kedy má byť výplatný termín. Inak skúšala som sa nájsť tie pravidlá pošty keď pošta tvrdí, že až po 18tom, nikde som nič také nenašla. Žiadne pravidlo neexistuje.

lilly0812
17. máj 2013

@lubikan. Ešte dal banke príkaz aby mi účtovali navýšený poplatok za vedenie účtu. To či je jednorázový alebo mesačný som sa nedozvedela. Podľa banky skôr mesačný ( 5 € ide banke a 12 € pre exekútora).

lubikan
17. máj 2013

@lilly0812 a vysvetlenie??? spiny jedny...juj rozculena som....a stat to podporuje 😠 😠 😠

lilly0812
17. máj 2013

@lubikan vysvetlenie žiadne, banka ma dokonca v podmienkach, že exekútor si môže účtovať takú čiastku. Pokiaľ o to požiada , banka mu to musí odsúhlasiť. Takže poplatky exekútora + poplatky banke celkovo sú oveľa vätšie ako samotný dlh.

lubikan
17. máj 2013

@lilly0812 sak jasne...ako inak 😠 ..ale ja som niekde citala,ze mali schvalit,alebo diskutovat o odmenach pre exekutora,ze uz to bude zakonom dane,kolko % si moze vziat...a nie kolko on potrebuje,resp. chce...bolo by dobre to vyzistit...

lilly0812
17. máj 2013

@lubikan Videla som o tom reportáž v správach a vraj to má byť v platnosti od júna tohto roku, ak to nezmenili.

simca06022011
Odpoveď bola odstránená
lilly0812
18. máj 2013

@simca06022011 Asi tak, ale pokial viem, teda co mi povedal moj exekutor cez ktoreho riesim vyzivne, ze ziadny exekutor nemoze siahnut dlznikovy na peniaze ak pobera pod zivotne minimum, teraz sa trochu vrati spat. Ked mi exekutor dal zablokovat ucet z uradu som poberala davku okolo 180 €, vtedy to bolo menej ako zivotne minimul a ani k tym peniazom som sa nedostala, stiahol mi aj to. Hlavne, ze mi na urade povedali, ze exekutor nesmie siahnut na sumu pod zivotne minimum, a siahol. Vtedy mi odmietli vyplacanie na adresu, tak som nemala ani fuka. Aspon sa dlh splacal ked nic ine.
K tomu poplatku...mne v banke povedali, ze tento poplatok si ziadal sam exekutor, ze banka si uctuje poplatok max. 5 €. Toto bude uz piaty rok co sa to natahuje, z toho 2 roky so mno nekomunikovat, neodpovedal, telefon nebral. Ten exekutor ale robi to, ze co som ja platila a platim tak bere peniaze sebe a doticnej spolocnosti, ktorej som dlzna peniaze nic. Overila som si to priamo u nich, ze im exekutor uz dlho ziadnu platbu neposlal. Tak som ziadala rozpis platieb, tam vsak boli iba moje platby. Povedal mi, ze mna do toho nic nie je kam tie peniaze idu. No ja som chcela vediet kolko poslal doticnej spolocnosti. Presne viem kolko som doteraz zaplatila a podla toho, co tvrdi exekutor to nesedi. Este sa exekutor pochvalil, ze on z tych platieb prevazne uspokojoval iba svoje poplatky a trovy. Akoze to ma co znamenat??? Viem koko som odvtedy zaplatila, ale sam exekutor sa netaji tym, ze peniaze bral sebe na poplatky. Takze asi tak. Poplatky a trovy su omnoho vyssie ako dlzna suma. Takze exekutor si uctoval vyssiu ciastku ako bola celkova dlzna suma. Ved toto je chore.

simca06022011
Odpoveď bola odstránená
lubikan
18. máj 2013

@lilly0812 ja by som ho nahlasila na komoru exekutorov..niekomu vyssiemu..nech si ho preveria,lebo uz aj take pripady boli,ze exekutor zneuzival svoju funkciu.......a ake ze ma on vobec starosti s tvojim pripadom?? za to ze posle postou bububu za 1 €??

lubikan
18. máj 2013

@simca06022011 ja by som sa nesrala..kua jojku,alebo markizu na nich...do oneho tam..ani nadavkami si clovek nevie ulavit...ja by som nemala taky zaludok... 😠 😠 😠 ako oni...

lubikan
18. máj 2013

@simca06022011
@lilly0812

kuknite sem..ci cosi nezistite

http://www.ske.sk/