icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

petulda333
20. jún 2016

@vierockamatkova oprava ked koncila md

petulda333
20. jún 2016

@vierockamatkova a za april ti kolko eur prislo ak smiem vediet,ci len cistka za dni ci plna suma?

vierockamatkova
20. jún 2016

Tak isla som na soc.poistovnu tam mi dali potvrdenie a s tym som isla na upsvr a aj so ziadostou kt.som mala z upsvr lebo oni vyplacaju pridavky aj prispevky

petulda333
20. jún 2016

@vierockamatkova aha tak asi skocim este rax lebo mne pani na socialke nic nepovedala,este som sa pytala ci treba niekam ist a ona ze nie

vierockamatkova
20. jún 2016

Za april plna suma lebo podla zakona ti prinalezi plna suma tam to nie je tak ako ked mas md kt.sa rata na dni

marian86
20. jún 2016

@petulda333 ak si nepodala ziadost teraz do 10. juna tak urcite iba v juli dostanes

petulda333
20. jún 2016

@marian86 ja som matersku koncila 16.5.sla som na socialku,ona mi dala papiere vypisat ze prechadzam na rd,a tie papiere si vzala ona,a bola som sa prihlasit na dochodkove ale na upsvr ma neposlala,este som sa pytala ci netreba niekam nieco odniest a ona ze nie

marian86
20. jún 2016

@petulda333 uz bolo X krat v skupine napr. novembrovky/ kde patrim aj ja / spominane ze po skonceni MD treba ist na soc. po potvrdenie a ten s ziadostou na rd ist na urad...

marian86
20. jún 2016

@petulda333 na socialke nie su povinni ty povedat co mas robit... ! je to tvoja povinnost.. Socialka a urad nemaju nic spolocne

vierockamatkova
20. jún 2016

Ano na dochodkove som sa aj ja ale tam to pre nich konci dalej nastupuje upsvr ten ti vyplaca aj prispevok pri narodeni,takze zajtra rano tam hned skoc

petulda333
20. jún 2016

@marian86 ja som v nejakych skupinach ale nechodim tam...takze som to doteraz neriesila..a hlavne ked mi ona nic nepovedala a tu ziadost vyplnenu odomna vzala

marian86
20. jún 2016

@petulda333 ako som pisala JE to tvoja povinnost a nie socialke...

petulda333
20. jún 2016

@marian86 no ale tak ako ked nemam sajnu ako to funguje a pytam sa jej tak by mi povedat mohla,a hlavne ked tu ziadost odomna vzala!preco potom mi ju nedala?

vierockamatkova
20. jún 2016

Tak ja sice v skupinach nie som ziadnych a na matersku som sla po 16r.ale vsetko som si zistila predom lebo uradnicky niektore su velmi neochotne,pimale a hlavne vela toho nevedia aspon v nasom meste ludi so soc.pracov je ako aafranu tak by som ich vymenila v zahranicnej firme ak pracujes pomaly tak ides von

marian86
20. jún 2016

@petulda333 vsak existuje internet.. ziadost mozes stiahnut aj z netu a vsetky potrene doklaady k tomu nachystat a ist odovzdat

petulda333
20. jún 2016

@vierockamatkova
@marian86 boze ved to je na hlavu,ledva som sa na druhe poschodie vytrepala s kocikom a naco?mne ide len o to ze vzala odomna tu ziadost!pisete ze s tou ziadostou treba ist na urad,chapem mam to vediet,ale preco mi tu ziadost nedala ale vzala spat,s tym ze to je vsetko?!

marian86
20. jún 2016

@petulda333 mozno pani vzala to omylom...alebo vzala uplne ine a nie ziadost na rd.. neviem na co by im bol taky papier ak nemaju nic spolocne s tym ... http://www.upsvar.sk/buxus/docs/SSVaR/tlaciva/z...

petulda333
20. jún 2016

@marian86 na 100% to bola ziadost o rd...no nic,pojdem tam este raz...dakujem za radu

marian86
20. jún 2016

@petulda333 treba ist na URAD nie na socialku.. ak mas potvrdenie o tom ze si poberala od-do matersku , tak chod na URAD a pred tym zisti co vsetko este treba priniest

petulda333
20. jún 2016

@marian86 dakujem,uz som pozerala..No na socialku ist musim aj tak pre papiere..

vierockamatkova
20. jún 2016

Hlavne nestresuj a v klude si to vybavis za 1 den ak to mas v mieste bydliska

step13
20. jún 2016

Dievcata vietei poradiť dcerka sa mi narodila 27.5 podala som žiadosť na rodicak a prišiel mi 15.6 ale kamoska mi povedala že teras keď podám žiadosť na tých 829€ tak rodicak nedostanem teras 15.7 je to tak či ako to je vlastne dakujeme

petulda333
20. jún 2016

@vierockamatkova nestresujem,len som nahnevana aj na seba aj na tu pani..lebo to fakt nechapem..mam to v meste len pobehat s kocikom budovy bez vytahu da zabrat 😊

marian86
20. jún 2016

@petulda333 nemas potvrdenie zo socialke ze si poberala matersku?

marian86
20. jún 2016

@step13 kamoska trepe blbosti.. ale ziadost o "kocikovne" sa mozes podat ak dieta dozilo 28 dni..

vierockamatkova
20. jún 2016

Ano moze ale len do pol roka potom udajne zanikw

petulda333
20. jún 2016

@marian86 nemam nic,nikdy mi tam ani osobne nic nedali ani neposlali.vzdy mi dala len jednu kopiu ktoru som vypisala alebo len vypisanu skontrolovala a podpisala,bolo mi povedane ze ak by som cokolvek potrebovala mam prist a daju mi kopiu.ach boze..nabuduce budem vediet

petulda333
20. jún 2016

@marian86 bola som tam v aprili aby mi povedala presny datum kedy mi konci md,a vravela som jej ze neviem aky je pistup pri prechode na rd,uz vtedy mi vravela ze md mi konci 15.5ale bola to nedela tak ze mam prist 16.5 a podpisem ze som piberala md a dam si ziadost na rd a to je vsetko,tak som toho 16 sla vypisala,ona vzala papiere s tym ze to je vsetko,ze mi rodicak bude chodit na ucet,naschval som sa pytala ci netreba niekam ist ale ze nie

marian86
20. jún 2016

@petulda333 tak s prepacenim su jebnuty... ale aj ty si na vine ☹