Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@chmurkaxy toto uz neplati..
@taniat87 pozrela som aspon na nasu stranku.. tu su nejake blizsie informacie a zmeny od 1.1.2016 http://www.upsvar.sk/buxus/docs/SSVaR/OSSD/Pris...
http://www.upsvar.sk/buxus/docs/KGR/Bordacova/P...
ahojte nahodov neviete ked dostanem peniaze od wolcvagen ked tam padla sobota lebo mam dostat 3 pracovne dni
@sabinka777 a co to ma spolocne s rodicakom?
@moni244 lebo tak tu si pisete o peniazoh tak som sem napisala
@sabinka777 ale tu sa rieši rodičovský a materská. tebe má prísť plat od nich?
@sabinka777 a citanie s porozumenim ti asi nic nehovori vsak? Tu sa riesi rodicovsky/materska a veci okolo toho, nie vyplaty
Dievčence a rodicovsky sa od januára nemeni?
A 14ma prist rodicak ci kedy budu posielat na ucty
@monicka1988 do 14.bude mať každý na účte.
@monicka1988 13-14 ..vsetci budu mat 😉
Uz som len čakala kedy sa to tu začne rozbiehať lebo už vidím že je 4 teho 😀 len dúfam že tu zas nebude vojna ako minule. Väčšina bude mať 14 teho tak ako minule
@sabinka777 v stredu bude výplata. Ráta sa to 3.pracovný deň
@kikad27 pravdepodobne sa bude zvyšovať kedže sa zvyšuje aj min.mzda
@mirkamurko Minimálna mzda sa zvyšuje každý rok - s tým nemá rodičovský príspevok nič spoločné. Rodičovský príspevok sa navyšuje len pri navýšení životného minima, ktoré sa nenavyšovalo ani minulý, ani tento rok a ani na obdobie od 1.7.2016-30.6.2017 - čiže suma RP zostáva nezmenená.
@evittam aha,som si to pomýlila s tým minimom,škoda.
@sabinka777 zajtra ak mate tatrabanku alebk raifeisen pozajtra ak inu banku
@mirkamurko to nie je pravda, minimalna mzda s tym nic nema, muselo by sa zvysit zivotne minimum a to je uz par rokov zmrazene, ked sa nezvysi to nepojdu nahor ani ziadne statne davky co sa tyka uradu prace
Maminky ked som popri RD zacala pracovat treba mi ísť niečo vybaviť na UPSVAR??? Ci???
@svetluska2015 ano, aj na soc.poistovnu.
A na urad co??? Na soc. poistovnu viem ze sa musim odhlásiť z dôchodkového poistenia...
@svetluska2015 tam myslim, spisu s tebou zapisnicu, ze od..... nastupujes do prace a s kym bude dieta. Este si to ale over...
@svetluska2015 na úrad nemusíš nič hlásiť a ani spisovať! jedine vtedy ak by si chcela vybaviť miesto rodičáku príspevok na starostlivosť ak dáš dieťa do jaslí. Pobyt dieťaťa sa hlási až po 3. narodeninách, dovtedy nie.
@linddi
Takze netreba mi tam ist???
@svetluska2015 veď som ti písala, že nie. iba ak by si chcela miesto rodičáku príspevok na starostlivosť ak dáš dieťa do jaslí.

@lilly ok. Tak teda skusim tam niekedy teraz zabehnut a opytat sa.