icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

maciatkolulu
22. feb 2017

@moni244 aj tak dobre😉

taniat87
22. feb 2017

Ahojte maminy,mam otazku,sice troska divnu ale predsa sa opytam... nastupila som po dvoch rokoch spat do prace, teraz rozmyslam nad tym,ze som asi nesparvila velmi dobre,lebo mala je casto chora (jasle) mozem sa spat vratit na rodicovsku dovolenku? Zamestanavatel mi miesto drzi stale s tym nieje problem,len ci je mozne vratit sa spat.
dikicko,len overene info, poprosim

petruldo
22. feb 2017

@taniat87 samozrejme že sa môžeš vrátiť, ak teda myslíš že zrušíš príspevok na starostlivosť a požiadaš o rodičák

mirkamurko
22. feb 2017

@taniat87 môžeš,ale detským chorobám sa nevyhneš zas o rok ked pôjde v 3.rokoch do škôlky

taniat87
22. feb 2017

jj. zamestnavatel mi miesto drzi ale nieje povinny uz ked som prerusila ci?

patricius11m
3. mar 2017

Ahojte neviete kedy budy peniaze tento mesiac? ke a okolie dakujem

mirkamurko
3. mar 2017

@patricius11m ako vo februári tuším Ke 16.

radkam1
3. mar 2017

@taniat87 ale ved rodicovsky mozes poberat do troch rokov dietata aj ked pracujes ci?

marian86
3. mar 2017

@patricius11m tak ako vo febr. bolo..16-ho Ke

taniat87
3. mar 2017

@radkam1 ja som poziadala o prispevok na dieta. Na jasle 280,-

majdalenka23
3. mar 2017

Baby, kto má nárok na na príplatok k prídavku na dieťa? Ja som na ridičovskom a manžel prišiel o prácu čiže je na pracaku. Díkes

petka0202
4. mar 2017

Za okolie 15

loginexistuje
4. mar 2017

@majdalenka23 nemas narok ak nemas dochodok

patricius11m
5. mar 2017

Ďakujem Vám za info myslela som že budù skôr nakoľko február mal len 28dni

kovacovalydia
5. mar 2017

Tak túto dilemu som riešila aj ja práve dva týždne dozadu...Dcérka 22m. nastúpila do jasiel - štátnych! Pri vybavovaní si príspevku na jasle mi ale pani na urade oznámila, že mám naň sice narok ale že ona mi ten rozdiel cca.55€ odporúča radšej priplatiť mesačne a ponechať si plynúť rodičovský príspevok...nakoľko prispevok od štatu na jasle sa vraj nezapočítava do dôchodku hoci pracujem. Som teraz sama z toho na nervy a dúmam čo robiť...Nakoľko papiere na prispevok na jasle mam doma stačí len vyplniť no asi skôr bechám plynuť rodičák...😒
Hlavne že dcerka ma za sebou sotva 2 týždne adaptačnej doby v jasliach a ja už som si našla v skrinke šek na 245€ so splatnosťou do 15.3.2017...

petruldo
5. mar 2017

@kovacovalydia to čo je za blbina?. veď keď ideš naspäť do roboty, tak sa odhlasuješ ako poistenec štátu z dôchodkového poistenia a platí ti ho zamestnávateľ. tak nechápem z akého dôvodu sa nemá započítavať do dôchodkového obdobie kedy poberáš miesto RD príspevok na starostlivosť.

moni244
5. mar 2017

@kovacovalydia a preco by sa ti mal zapocitavat do dochodku, ked pracujes? nestaci, ze sa zapocitava z platu?

moni244
5. mar 2017

@patricius11m to, kolko dni ma mesiac je totalne nepodstatne

majka99999
5. mar 2017

@patricius11m no ved bude skoro 3 dni ako vo februari 😀

majka99999
5. mar 2017

@kovacovalydia jemine, to co je za "mudru" tetu? Ved to su 2 rozdielne veci. Na rodicovskej si poistenec statu a pri poberani prispevku na jasle si poistena ako zamestnanec... 🙈

marian86
5. mar 2017

@patricius11m skor budu v aprili 😉

alchemilkazltozelena
5. mar 2017

v aprili budu skor lebo Velky piatok bude 14.4. cize uz asi 13eho budu

lilly
6. mar 2017

Kosice a Kosice - okolie 16.3. 🙂

marian86
6. mar 2017

@alchemilkazltozelena este skor 😉

alchemilkazltozelena
6. mar 2017

@marian86 myslis?

marian86
6. mar 2017
taniat87
6. mar 2017

@lilly dakujeme lilly 😉😉😉

kovacovalydia
6. mar 2017

Áno práve včera som sa na Sociálnej Poisťovni odhlásila ako poistenec štátu za mňa platili dôchodkové oni...už aj u nich v systeme figuruje môj zamestnávateľ- na moju otázku ako je to možné že mi pani tvrdila že sa mi ten prispevok nebude započítavať do dôchodku mi "ochotná' pani za prepáškou Socialnej poisťovne len stroho odvetila že to ona s tým nič nemá že veľa mamičiek ju s tým atakuje😶 čiže asi sa budem musieť zase zastaviť za dotyčnou pani na Urade prace soc.veci a rodiny a informovať ...potom sem dodam presne čo povie.. Teraz kym sa tam popri jasliam praci a momentalnym horúčkam dcérky dostanem...to potrvá no skusim to mailom alebo telefonicky...a dám sem vedieť😉

mijo53
7. mar 2017

@kovacovalydia mne sa zdá, že aká otázka, taká odpoveď. pri poberaní rodičovského ak nepracuješ, platí za teba odvody na dôchodok štát, čiže si poistenec štátu, ak začneš pracovať, musíš sa ako poistenec štátu odhlásiť a odvody platí zamestnávateľ a to je preto, že bol zrušený súbeh dvoch poistení, napr. poistenie štátu a zo zamestnania, poistenec ako zamestnanec a DNP ap. Ak berieš príspevok, znamená že pracuješ a odvody na dôchodkové platí zamestnávateľ, nemôžu ísť dvojaké odvody

petruldo
7. mar 2017

@mijo53 ale ona nepísala o odvodoch. písala o tom, že sa pri poberaní príspevku na starostlivosť toto obdobie nezapočítava do odpracovaných rokov na dôchodok.