icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

darinka395
16. jún 2017

@22zdenka mozem mi prosim poslat cislo kde si volala? ☺

evittam
16. jún 2017

@darinka395 Volať treba na pobocku SP v tvojom meste.😉

adus120
16. jún 2017

Kedy mozem poziadat o rodicak zienky? Viem ze potom mi ma prist nejake tlacivo o priznani rodicovskeho od nejakeho datumu-ten datum zvykne byt dnom kedy som poziadala o rodicak? Pytam sa lebo si budem musiet platit zdravotku do obdobia od toho "priznania RP" a kedy cca zacnu vyplacat ten rodicak?

evittam
16. jún 2017

@adus120 Poziadat o RP mozes po narodení dietata. Žiadne rozhodnutie ti nepride. Vyplaca sa mesiac pozadu. Cize ak sa ti dieťa narodí napr.20.7. a ty stihnes do uzávierky podať žiadosť tak dostanes RP uz v auguste za jul, ak nie tak v sept.za 7+8, nezabudni poziadat aj o rodinne pridavky a po doziti dieťata 28dni o prispevok pri narodeni dietata. Všetky tlačivá najdes na stranke UPSVaR. Budeš potrebovať aj potvrdenie od SP,ze nemáš nárok na MD a par kopii RL.

petruldo
16. jún 2017

@adus120 ak nemáš nárok na materskú, tak až po narodení dieťaťa

darinka395
16. jún 2017

@evittam nie nahodou pobocku v meste kde sidli zamestnavatel?

evittam
16. jún 2017

@darinka395 Ano ak ma zamestnavatel iné sidlo ako ona bydlisko.😉

adus120
16. jún 2017

@evittam no lenze v zdravotnej poistovni mi povedali ze mi ma po podani ziadosti o rodicak byt vydane nejake tlacivo o priznani rodicovskeho prispevku s nejakym datumom a ten datum respektive to tlacivo s datumom mam odniest do zdravotnej a na zajladr toho mi vypocitaju za ake obdobie si mam zaplatit zdravotne poistenie

evittam
16. jún 2017

@adus120 Pises malo info. Si SZCO, nemáš nárok na MD, si byvaly zamestnanec, nezamestnana,....
Ako som napisala - rozhodnutie ti nepride, musis o podobne potvrdenie požiadat.

majka99999
17. jún 2017

@adus120 to tlacivo si vypytaj. Mne pri prvom neprislo, pri prvom prislo. Ak nemas narok na materske, tak to budes mat narok odo dna narodenia. Poziadat o rodicak mozes po predlozeni tlaciva zo Socialnej poistovne, ze nemas narok na davku od nich, takze najskor vybav to. A ako radi evittam.

adus120
17. jún 2017

@evittam ved na matersku nemam, ale ich zaujima rozhodnutie o priznani rodicovskeho prispevku nie materskeho z uradu prace-to odo mna pytaju...!!! Lebo vraj na tom papieri je datum od kedy mi bol priznany rodicovsky prispevok ze do toho dna si platim zdravotku... a vy pisete ze nic take nedavaju... tak asi by to odo mna nepytali, tvrdili mi ze mi to pride postou z UP po podani ziadosti o rodicak na UP

evittam
17. jún 2017

@adus120 Ja nepisem,ze ti nič také nedaju! Riadne som ti napisala co máš spraviť tak poriadne citaj. Budes potrebovat potvrdenie z SP,ze nemas narok na MD -kopiu spolu s kopiou RL, ziadostou o RP predložis na UPSVaR po narodení dieťaťa. Na zaklade toho dostaneš RP od narodenia dietata, potom mozes poziadat o potvrdenie od kedy poberas RP, toho kopiu dorucis do ZP, na SP sa nahlasis na dochodkove ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov,z kt.sa odhlasis ak pojdes pracovat.

adus120
17. jún 2017

@evittam cize tam bude den priznania rodicaku akoze den narodenia dietata? Nie odkedy poziadam?

evittam
17. jún 2017

@adus120 Presne tak. Prepac,ale neviem ako to uz mam napisat - tebe, susede Zuzke, Hanke z Hornej Dolnej a kazdej inej vznika narok na rodicovsky prispevok DNOM NARODENIA DIEŤATA. Pokial nevznika narok na MD.

evittam
17. jún 2017

@adus120 Ty ani nemôžeš požiadat skor- potrebuješ RL dieťaťa. Ci si myslis, že matrika vyda RL nenarodenemu dieťaťu?!
Nehnevaj sa, ale treba aj trošku rozmyslat.

evittam
17. jún 2017

@adus120 A preco si platis ZP sama?! Mozes byt evidovana ako nezamestnana a platí štát a ako tehotnu by ta nejak neriesili so zamestnanim. Ale to je tvoja vec...

adus120
17. jún 2017

@evittam boze ved to mi je jasne ze rodny list mi daju po narodeni... na to som sa nepytala, chcela som vediet aky datum udavaju na ten papier o rodicaku vo mam odniest do zdravotnej, ale dobre uz si napisala ze je to dnom narodenia a nie odkedy poziadam

evittam
17. jún 2017

@adus120 No ano "boze" , ale v tvojom pripade a chápani a rozmyslani. Tak ak ti niekto napíše a nie raz,ze k žiadosti o RP potrebujes kopiu RL a ze mas poziadat po narodení tak to asi nebude skor. Ci ti niekto sedi na vedeni? Fakt prepac, ale inak to uz napísat nemozem.

adus120
17. jún 2017

@evittam asi si sedis na vedeni ty, lebo ja som sa nepytala ci mam ziadat pred narodenim... hore mas povodne znenie otazky, tak nemusis byt protivna

evittam
17. jún 2017

@adus120 Ja nie som protivna. A na tvoju otazku si dostala odo mna hned jasnu,kompletnu a riadnu odpoved.😉 A nielen raz. Cize "nehadz" to na mna.

drobec2886
18. jún 2017

Babenky tie co nam chodi sekom. Pride zajtra? 🙂

dominikafialova
19. jún 2017

Ahojte mamičky , tým co chodí sekom rodičovský , prišiel uz niekomu ? Bratislava. Ďakujem 😊

22zdenka
19. jún 2017

@dominikafialova bratislava neviem ale žilina dnes určite, na pošte 5 mamičiek dnes vyberalo materskú 🙂

dominikafialova
19. jún 2017

@22zdenka ďakujem Vám za informáciu, ste zlata 😊.Mne bohužiaľ neprišiel, tak som z toho mierne prekvapená a aj zúfalá. 😞

22zdenka
19. jún 2017

@dominikafialova mne tiež neprišiel ale ja nám chodia na účet, volala som na socialku a na nás zabudli vraj teraz toho mali veľa zvyšovala sa materská 🙂 skús počkať ešte zajtra a zavolaj ved za opýtanie nič nedáš.

dominikafialova
19. jún 2017

@22zdenka bola som sa opýtať na poste ci sa náhodou nestala nejaká chyba he by poštárka zabudla hodiť do schránky ale neevidujú a v systéme. Tak rano tam hneď budem volať. Ďakujem 😊

simonamikloskova
20. jún 2017

Ahojte žienky neviete V akom dátume sa vypláca urazovy príplatok? Dakujem

evittam
20. jún 2017

@22zdenka Materska nemá nič spoločné s RP.😉

gogolienuska
22. jún 2017

Maminky trochu mimo tému, ale skúsim sa spýtať. 14.7. mi končí rodičovská. Zo zamestnania kde som pracovala som ešte výpoveď nedala plánujem ju dať ku 14.7. a chcem sa spýtať či ak pôjdem potom na úrad práce budem mať nárok na podporu??? Neviete mi poradiť???

lenicka6697
23. jún 2017

@marian86 ahoj, prosim nevies v ake datumy bude rodicovsky v juli?