Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@darinka395 Volať treba na pobocku SP v tvojom meste.😉
Kedy mozem poziadat o rodicak zienky? Viem ze potom mi ma prist nejake tlacivo o priznani rodicovskeho od nejakeho datumu-ten datum zvykne byt dnom kedy som poziadala o rodicak? Pytam sa lebo si budem musiet platit zdravotku do obdobia od toho "priznania RP" a kedy cca zacnu vyplacat ten rodicak?
@adus120 Poziadat o RP mozes po narodení dietata. Žiadne rozhodnutie ti nepride. Vyplaca sa mesiac pozadu. Cize ak sa ti dieťa narodí napr.20.7. a ty stihnes do uzávierky podať žiadosť tak dostanes RP uz v auguste za jul, ak nie tak v sept.za 7+8, nezabudni poziadat aj o rodinne pridavky a po doziti dieťata 28dni o prispevok pri narodeni dietata. Všetky tlačivá najdes na stranke UPSVaR. Budeš potrebovať aj potvrdenie od SP,ze nemáš nárok na MD a par kopii RL.
@evittam nie nahodou pobocku v meste kde sidli zamestnavatel?
@darinka395 Ano ak ma zamestnavatel iné sidlo ako ona bydlisko.😉
@evittam no lenze v zdravotnej poistovni mi povedali ze mi ma po podani ziadosti o rodicak byt vydane nejake tlacivo o priznani rodicovskeho prispevku s nejakym datumom a ten datum respektive to tlacivo s datumom mam odniest do zdravotnej a na zajladr toho mi vypocitaju za ake obdobie si mam zaplatit zdravotne poistenie
@adus120 to tlacivo si vypytaj. Mne pri prvom neprislo, pri prvom prislo. Ak nemas narok na materske, tak to budes mat narok odo dna narodenia. Poziadat o rodicak mozes po predlozeni tlaciva zo Socialnej poistovne, ze nemas narok na davku od nich, takze najskor vybav to. A ako radi evittam.
@evittam ved na matersku nemam, ale ich zaujima rozhodnutie o priznani rodicovskeho prispevku nie materskeho z uradu prace-to odo mna pytaju...!!! Lebo vraj na tom papieri je datum od kedy mi bol priznany rodicovsky prispevok ze do toho dna si platim zdravotku... a vy pisete ze nic take nedavaju... tak asi by to odo mna nepytali, tvrdili mi ze mi to pride postou z UP po podani ziadosti o rodicak na UP
@adus120 Ja nepisem,ze ti nič také nedaju! Riadne som ti napisala co máš spraviť tak poriadne citaj. Budes potrebovat potvrdenie z SP,ze nemas narok na MD -kopiu spolu s kopiou RL, ziadostou o RP predložis na UPSVaR po narodení dieťaťa. Na zaklade toho dostaneš RP od narodenia dietata, potom mozes poziadat o potvrdenie od kedy poberas RP, toho kopiu dorucis do ZP, na SP sa nahlasis na dochodkove ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov,z kt.sa odhlasis ak pojdes pracovat.
Babenky tie co nam chodi sekom. Pride zajtra? 🙂
Ahojte mamičky , tým co chodí sekom rodičovský , prišiel uz niekomu ? Bratislava. Ďakujem 😊
@dominikafialova bratislava neviem ale žilina dnes určite, na pošte 5 mamičiek dnes vyberalo materskú 🙂
@22zdenka ďakujem Vám za informáciu, ste zlata 😊.Mne bohužiaľ neprišiel, tak som z toho mierne prekvapená a aj zúfalá. 😞
@dominikafialova mne tiež neprišiel ale ja nám chodia na účet, volala som na socialku a na nás zabudli vraj teraz toho mali veľa zvyšovala sa materská 🙂 skús počkať ešte zajtra a zavolaj ved za opýtanie nič nedáš.
@22zdenka bola som sa opýtať na poste ci sa náhodou nestala nejaká chyba he by poštárka zabudla hodiť do schránky ale neevidujú a v systéme. Tak rano tam hneď budem volať. Ďakujem 😊
Ahojte žienky neviete V akom dátume sa vypláca urazovy príplatok? Dakujem
Maminky trochu mimo tému, ale skúsim sa spýtať. 14.7. mi končí rodičovská. Zo zamestnania kde som pracovala som ešte výpoveď nedala plánujem ju dať ku 14.7. a chcem sa spýtať či ak pôjdem potom na úrad práce budem mať nárok na podporu??? Neviete mi poradiť???
@marian86 ahoj, prosim nevies v ake datumy bude rodicovsky v juli?

@22zdenka mozem mi prosim poslat cislo kde si volala? ☺