Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@lula313 To nie je pravda. Ak by si pracovala popri RD na inú zmluvu tak aby sa ti z nej počítala MD musela by si aj z nej splniť hlavnu podmienku nároku na MD t.j.270dni NP a v takomto pripade by si žiadala o MD z pôvodnej práce -pokial PP trvá a teda z predpokladaneho prijmu a aj z novej práce. To co pises ovplyvňuje vysku podpory v nezamestnanosti.
@bielamacka3 Pozdravuj "účtovníčku",ze nech ti povie zakon a paragraf.😜
ona mi vravela, že keby som mala dočasný skrátený uväzok, tak by mi vzali rodičovské a aby mi ho nevzali, mala by som mať zmluvu na vedľajší pracovný pomer - a ja nemožem vlastne pokračovať v pôvodnej pracovnej zmluve?
https://supermama.joj.sk/archiv/vydanie/2013-01... tu vravela jedna pani z úradu práce, že sa smie popri rodičovskom pracovať - asi 20. minúta
@bielamacka3 Klame. Pocas poberania RP môžeš pracovať kolko len chces,aj na pôvodnú zmluvu. Žiadny problem. Skonci ti RD. To nema nic spoločné s narokom na RP. Nech ti uvedie zakon,ktory to upravuje.
ved ja som našla aj tento článok, ktorý hovorí, že je to dovolené https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod... tak skontaktujem šéfa mailom, ale potrebujem vedieť, koľko by som musela platiť na poistné, lebo mám byť platená od výkonu a keď nezarobím nič, tak aby som nebola stratová
Ahojte minuli mesiac boli tie datumi presne takto ist a mala som peniaze pondelok 12ho no to sme mali postovu a sme menili banku a tento mesiac pridu na novy ucet som zvedava kolkateho
Podla mna od stredy zacinaju 14.ho.ale mozno ze niektore budu mat uz zajtra.
@zsuvicska. My sme mali vzdy 12teho na postovu banku neviem ako to chodi na raifaizen
Staci zavolat na socialnu poistovnu
@vierkadominik1 Ahoj a na socialke mi vedia ppvedat kedy boloposielane ?
@julka3383 ahoj mali by ti povedat lebo uzavierky uz robili
@vierkadominik1 na socialnej poistovni ti info ohladom rodicaku nedaju, oni s nim totiz nic nemaju
@vierkadominik1 Co ma SP z RP?
@beky1813 ja viem lebo r
@beky1813 ja viem lebo rp sa pobera z uradu prace
@vierkadominik1 tak preco jej radis socialnu poistovnu?
Šaľa, Nové Zámky uzávierka zajtra ráno, keby niekomu pomohlo 🙂 Dnes som bola na upsvar, menila som banku a tam pani volala že kedy bude uzávierka kôli zmene. Pekný deň 😉
@simasimona No ale to ti je prd platne vediet kedy je uzávierka. Dolezite je kedy "pustia" prevodny prikaz. Uzávierka mohla byt aj minuly týždeň a peniaze poslu tuto stredu.😉
Nabehnu 14-15

@bielamacka3 vraj 😀 nic divne na tom nie je, vela z nas pracuje/pracovalo popri rodicaku...