Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@misinka0611 že, všetky banky uz maju poslane peniaze a VUB vždy az posledná.
Niekto vub kosice okolie mal uz?
TT vub teraz nabehol
Niekto Šamorin/DS uz mal dnes rodicovsky prosim? 🙂
a tak akurat pipol rodicak VUB DS (Šamorin)
Dostal niekto z VÚB rodicak prosím vas baby? To co im tento vyplatny termín nejako nechce poslat peniaze?!
Hlohovec
@lulinka99 a co s tym ma vub??
@lulinka99 O VÚB nejde, ale o Hlohovec.
@jeina13 mne ešte stále nie...
Akurát pozerám a mne pred chvíľou nabehol... CA VÚB
Maminky je tu niektorá ktorá robí na SP,prípadne by mi vedela poradiť ohľadom ochrannej lehoty a nároku na MD?
@dafila Lepšie by bolo napísať presné dátumy ako termín pôrodu, termín nástupu na MD ( termín pôrodu mínus 6 týždnov ) kedy ti skončil pracovný pomer..
@dafila V skratke aby si dostala materskú v ochrannej lehote, v čase skončenia PP by si mala byť už tehotná. Príklad: Ukončenie PP 1.1.2020, nástup na MD 1.7.2020. Ochranna lehota je 8 mesiacov takze trvá do 1.8.2020, no ty nastupujes na MD už 1.7.2020, takze nárok na materskú je.
@misinka0611 ibaže nemá 270 dní poistenia. Píše,že má len 100. Takže podľa mňa nie
@dafila ked nenapíšete datumy tak vam tu nikto presne nepovie
@misinka0611
@misinka0611
@klarissa25 robila som len na dohodu,tak nie vždy som mala platené aj nemocenské,len tých 101dni.Posledná dohoda mi skončila 31.12.2019(s plat.nemocenskym poistenim),nástup na MD som mala 8.8.2020 TP 19.9 len ma prekvapilo že si pýtali rodnny list keď ešte malá nebola ani na svete a do termínu som mala ešte času a času...a rozhodnutie do dnes nemám ešte.
@dafila jaj no ked mas 101 np tak to je nic.. Nemas narok na matersku
@dafila Nie bohužial musí tam byť 270 dní. Platit za teba nemocenské veru mali ak si robila. Takto ťa pripravili nielen o materskú ale aj vyšší rodičovský. Po spravnosti ty s rozhodnutím, ze nemas narok na matersku mas ist ziadat PO NARODENI dietata o rodicovsky prispevok a prídavky + prispevok po narodení, takže kazdopadne tam volaj kde to viazne.
@misinka0611 tak nevies ake mala dohody, ak mala aj na nepravidelny prijem tak to nie je ich vina...
@misinka0611 Sú rôzne typy dohôd. Pri dohode na nepravidelný príjem nie je povinnosť platiť odvody do SP na NP.
@klarissa25 A keby aj mala na pravidelný a zamestnávateľ odvody neodvádza tak by sa jej obdobie počítalo. Nakoľko to nie problém zamestnanca, že zamestnávateľ má dlh.

CA nič...