icon

Nárok na platbu počas pracovnej neschopnosti po rodičovskej dovolenke

18. máj 2025

Zdravim prosim vás máte skúsenosti keď vám koncil rodičovský a mali ste nastúpiť do prace ale nenastúpili a išli ste na pn mali ste normáne zaplatenú ?Dakujem

petamich
•
18. máj 2025

Pokial viem, musis aspon na jeden den obnovit nemocenske poistenie napr. cerpanim dovolenky, inak PN platena nebude

patta89
•
18. máj 2025

Nie, PN zaplatenú mať nebudeš

lenuska9999
•
18. máj 2025

Ako bolo spomínané , musíš obnoviť nemocenské poistenie, čiže nastúpiť jeden deň do práce alebo čerpať dovolenku. Nemusíš ist na PN, ale môžeš ist kľudne na úrad práce a poberať dávku v nezamestnanosti. Vieš aspoň by si nemusela dodržiavať vychádzky atd ako pri PN. Keď obnovis ten deň poistenia, mala by sa ti dávka v nezamestnanosti počítať z toho, čo materská

lilinka88
•
18. máj 2025

Pokiaľ ti trvá naďalej PP, môžeš hneď nasledujúci deň nastúpiť na PN, no nepočítajú,že bude dlhodobá

autor
•
19. máj 2025
@petamich

Pokial viem, musis aspon na jeden den obnovit nemocenske poistenie napr. cerpanim dovolenky, inak PN platena nebude

@petamich čerpaním dovolenky mám nárok na dovolenku keď som po rodičovskom ?

balerina2025
•
19. máj 2025

otazka znie, ci mas nejaku dovolenku, za rodicak dovolenka nevznika, iba za MD

autor
•
19. máj 2025
@balerina2025

otazka znie, ci mas nejaku dovolenku, za rodicak dovolenka nevznika, iba za MD

@balerina2025 no keď som odchádzala z prace MD dovolenka mi zostala ale neviem ako to je s dovolenkou či aj na ňu musím odrobiť nejaké dni

balerina2025
•
19. máj 2025

na tu co ti ostala, nemusis pracovat. tu mas ''prenesenu''

dikes
•
27. máj 2025

Vezmi deň dovolenky, potom si daj preplatiť zvyšnú a daj výpoveď.... ak splníš podmienky ( posledné 2 roky žiaden príjem,cize nič odpracované) tak dostaneš plnú podporu a to sú nemalé peniaze😉