icon

Nástup na materskú

tvyks
28. feb 2022

Dobry den chcela by som sa spytat som pn 22.4mam nastup na matersku,mam este dovolenku z prace.z prace chcu aby som ukoncila pnku tak 10dni pred nastupom na matersku aby mi mohli dat dovolenku.to je bezny postup?!dakujem za info

ivkazba
28. feb 2022

@tvyks nie, ukončíš PN kedy je potrebné. Kľudne nastúp na MD z PN. Ide im o to, aby si si vyčerpala dovolenku teraz a nemuseli ti ju dávať k čerpaniu po skončení RD. Nie si ani náhodou povinná skončiť PN skôr kvôli čerpaniu dovolenky iba preto, že nechcú, aby ti ostala dovolenka na neskoršie obdobie.

lienka.7
28. feb 2022

@tvyks nie, určite si dovolenku načerpať len tak. Nechaj si ju po MD/RD, žiaden sa ti.
Prejdeš z PN klasicky na MD. Nie je tam problem

julka29
28. feb 2022

@tvyks ja ukončujem PN a hneď nastupujem na materskú 🙂 určite načerpať dovolenku len tak

mimuska125
28. feb 2022

@tvyks ahoj vôbec by som tak nerobila ako chcú oni nikdy nevieš a dovolenka sa ti zíde aj po materskej.Známa tak urobila ale len preto lebo jej končila aj zmluva v práci. Ja som končila teraz marodku a hneď nastup na materskú a to mám ešte dovolenku a nik ma vôbec nenutil ju vybrať.

tvyks
autor
28. feb 2022

Ze aspon staru si mam vybrat 10dni

e1i
28. feb 2022

@tvyks nemusis nic, tiez som isla z pn rovno na matersku. Dokonca mi volali ci nechcem po md cerpat ale nechavam po rd, zide sa kym sa aklimatizuje v škôlke potom. Aby sa ti náhodou nestalo že vezmes dovolenku a na druhy den ti daju vypoved. Aj to sa môže
Mne dovolenku v tom roku aj o nieco kratili lebo som bola polroka na pnke

denden77
28. feb 2022

necerpaj, silno sa ti zide, ked das prcka do jasli/skolky 😉