icon

Návrh na rodičovský príspevok v roku 2011

hankast
2. mar 2011

Dnes ráno som počula ,že istý pán poslanec podal návrh do parlamentu na zmenu výšky rodičovsého príspevku od budúceho roka.Ak to schvália mali by byť dve výšky.Súčastných 190 eur budú dostávať matky ,ktoré pracujú.A matky ,ktoré nepracujú a celý den sa starajú o svoje deti budú dostávať 90eur.Dúfam že tento blud v parlamente neprejde.Takže mamičky detí do jaslí a hor sa do roboty ,lebo ináč nemáte v tomto štáte nárok na nič.

katka888
2. mar 2011

@dadis
a koho sa ten "nemalicky" krocik bude tykat? akeho percenta obyvatelstva, ktore by predtym nezilo z 95 eur? a opatovne sa vyjadrim, ze beriem na vedomie objektivne vynimky, ktore by mali byt v tom navrhu zakomponovane a kedze este navrh upravy zakona nie je na svete, nevieme ani jeho uplne znenie tykajuce sa npr aj tych vynimiek.....

dadis
2. mar 2011

@katka888 nerozumiem

katka888
2. mar 2011

@dadis
myslela som len to, ze nepozname presne podmienky, nevieme, aky prijem sa bude brat do uvahy, ale pravdepodobne to bude obdobie nemocenskeho poistenia... nevieme, ako to bude s mamickami, ktore si osvoja cudzie dieta, nevieme, ci sa obdobie RD bude brat do uvahy, ak mamine trva prac. pomer, tzn na dalsie tehotenstvo....
kedze sa berie aj otec dietata, nevieme, ci ma byt aj manzelom, ci nie....
a kedze sa v tomto pripade berie do uvahy aj otec, co je podla mna spravne, kolko parov na slovensku bude takych, kde ani otec a ni matka nema odrobenych 9 mesiacov za posledne 4 roky... kolko je takych parov, ktore jednoducho obaja boli bez prace 4 roky...
dalej je tu vzdy priestor komunikacie s ministrom a poslancami, aby dotlacili aj zmeny v poberani davok a patricneho odrobenia verejnopors prac, ktore by sa zaratali, co bol skvely napad a urcite ho budem posuvat dalej...
cize ak si odratam vsetky skupiny, ktore by mohli podmienku spnit, vyjde mi, ze tych ludi, ktorych sa to bude tykat nie je %tualne az tak vela a vacsia cast z nich bude patrit k obyvatelstvu, kde je potrebne urobit urcite legislativne zmeny, aby mohli viest lepsi zivot. a takto sme sa v predchadzajucej diskusii dostali az mimo temy - k neprisposobivym obcanom...

urcite je namieste, v pripade, ze sa tymto navrhom mieni ministerstvo zaoberat, zbierat rozne typy ludi a ich osudov, preco napr podmienku nesplnia, ci sa tam najde priestor na zakomponovanie prave tych objektivnych dovodov nespnenia podmienky, ako sme tu na MK pracovali na jesen s navrhom zmeny RP a materskej.

dadis
2. mar 2011

@katka888 precitam si potom, uz sa mi zobudilo neprisposobive dieta 😀 a druhe musim ist vyzdvihnut do skolky, pa

katka888
2. mar 2011

@dadis
🙂

katka888
2. mar 2011

@dadis
prepac, ja sa viem rozohnit.... ked niekto nadava na romov, lebo z vlastnej skusenosti viem, ze medzi nimi je aj vela skvelych ludi a ked sa niekto zastava asocialov, lebo tam si myslim, ze na urcite spravanie v spolocnosti treba mat mantinely 😉

nice202
2. mar 2011

@katka888 ja ta nechapem... siahaju tebe na rodicovsky prispevok? nie! tak co sa rozculujes. Vzdy si to odnesu deti. je jedno ci su to cigani, rumuni, ukrainci, cinania, indiani.... stale a stale su to len deti!!! pises, ze treba mat mantinely na spravanie, suhlasim, ale to, ze matke vezmu 100 eur, lebo je ciganka, nie je riesenie. a reagovat nebudem. ja prajem kazdemu....

luna22
2. mar 2011

tak tato vláda nevie, čo robit od dobroty.Tak ked vedie ako uštriet nech mi vrátia 60 euro.čo stale beru tým, čo maju najmenej.

berus222
2. mar 2011

@luna22 presne tak

kakajka
2. mar 2011

ten zakon je podla mna celkom dobre mysleny a hlavne sa mi paci, ze sa bude mysliet aj na otca, nie len na matku, ako to bolo doteraz.. ja som pri prvom dietati tiez nemala odpracovanych 270 dni (kedze som robila iba na dohodu), ale manzel mal odrobenych vtedy uz 10 rokov a nikoho to nezaujimalo, vzdy sa brala do uvahy len matka.. no to dieta ma predsa dvoch rodicov! stat prichadza kvoli neprisposobivym obcanom o neskutocne prachy, keby sme my chovali deti v takych podmienkach ako oni, tak nam ich okamzite zoberu!

kakajka
2. mar 2011

a myslim, ze ak sa ozvu maminky, co maju deti v nahradnej starostlivosti, tak sa to urcite poriesi 😉

katka888
2. mar 2011

@nice202
prepac, ani v jednom mojom prispevku nebolo napisane, ze vezmu niekomu 100 eur lebo je cigan...
myslim si, ze jeden z dovodov takeho kroku je aj zamyslenie sa nad tym, ci v urcitych pripadoch tych 100 eur ide naozaj na to dieta. to je moj nazor

monuska342
2. mar 2011

ja som otehotnela ked som chodila do skoly moj manzel je zamestnany od augusta minuleho roka teraz nechapem ci sa tento zakon bude dotykat aj nas mozete mi niekto poradit?

katka888
2. mar 2011

@kakajka
mas pravdu, velkym plusom je, ze sa mysli konecne aj na otcov ....

katka888
2. mar 2011

@monuska342
v navrhu je, aby jeden z rodicov mal odrobenych aspon 270 dni / 9 mesiacov / za posledne 4 roky, myslia aj na studentov... ale je to zatial v stadiu "napadu" ani nevieme, ci sa tym vobec bude niekto realne zaoberat, takze ku nejakemu moznemu schvaleniu to ma tak daleko ako my k dochodku 😉
ak budu novinky, urcite sa to tu na MK bude pretriasat, ze na to natrafis 😉

monuska342
2. mar 2011

@katka888 vies lebo som sa zlakla a od kedy by sa to malo znizit?takze nevies ci by som dostavala ten nizsi?moj manzel ma uz odrobenych 8 mesiacov ale nebolo to pred narodenim maleho...zacal pracovat od 1.jula 2010...myslela som ze augusta ale zistila som ze v juli...ja som bola studentkov strednej teraz som na materskej a dostavam rodicovsky takze by sa to dotklo aj nas?

luna22
2. mar 2011

@berus222 ja už neviem, čo stále vystrajaju a prečo beru akurat maminám. Ja som počítala, že budem mať 250 čo je ako tak prijatelné a oni mi daju 190 ja si prídem ako žobrák, ale važne. Mám čo jesť nehovorím, ale to ja som sa tešila, že pekne budem doma s dieťatkom a to neviem, kto má menej ako ženy na MD.

katka888
2. mar 2011

@monuska342
teraz je to asi v takom stave, ze je to niekoho napad.... 🙂 niekto si to vymyslel, rozhodol sa ze to navrhne, ale ci to prejde, kedy to prejde a v akom zneni to prejde a ci sa tomu vobec budu venovat, ci to nezmietnu zo stola ze blby napad, tak to nikto nevie... takze nic sa nemeni a tak skoro ani nezmeni

monuska342
2. mar 2011

@katka888 jaaaj tak ok keby nahodou neaka zmena tak budem sledovat 🙂

luna22
2. mar 2011

nech sú už voľby 😵

czechzuzanaba
2. mar 2011

@katka888
Me se ten navrh taky libi.
Nelibi se mi, za poctivy a pracujici clovek je tady za blbce. Tak at z toho ma v budoucnu aspon nejake vyhody.

dusika11
2. mar 2011

@katka888 no to su idealy,,stat ich nepostihuje,dnes som pozerala spravy na markize idu jedneho poslanca sudit za to ze zbil roma..a ten poslanec mozno dostane 8 rokov..ked rom zabije dochodcu skus hadat kolko dostane.. par trapnych rokov.proste je to statom chraneny druh ..a europskou uniou..myslim si ,ze sa zniznim rodicaku zvysi kriminalita a bude sranda...znizenie rodicaku takymto moze byt dvojsecnou zbranou..kiezby som sa mylila

katka888
2. mar 2011

@dusika11
svata pravda.... a nasa spolocnost sa tym riadi, nesprtat do ich prav, aby si to nevybijali na inych.. radsej im dajme, nech mame pokoj a politicke strany volicov.... ale to je ina tema 😉

ela2710
2. mar 2011

@monuska342 no tak to presne zaujima aj mna, ja som otehotnela tiez ked som chodila do skoly, som v 3.rocniku na strednej a robim si ju individualne, po RP chcem normalne pracovat, moj priatel robi od aprila minuleho roku, to teraz nam siahhnu na prispevok? ja si myslim, ze stat neokradame, priatel odvadza dane, a ved predsa aj my studentky raz budeme,

dusika11
2. mar 2011

@dadis pozri zjavne nemas prehlad co sa to tu deje..dementi robia dementov ..vecsina nema ani osobitnu.paria sa pribuzny medzi sebou..ja nehovorim o slusnych ale o osadach a luniku...nemozes od nich ocakavat rozhodnutie,su na toluene,zjavne mas idealy..no pod na vychod byvat..tu sa vrazia dochodcovia za par supov..brutalne..ako by sa ti pacilo keby ti niekto surovo zmlatil rodicov?vsetci v osadach maju filozofiu ze zabit gadza je normalne,,,ze kradnut je normalne lebo gadzo ma..zabili rodicov mojho znameho,, mali 70 rokov.mna prepadli v mhd zmlatili ma na valentina..lebo som povedala ze kradnu..potom som zacala chodit na serm a teraz ich z oblubou mlatim ja 😝 v elektricke na mna vytiahli noz..nikto sa ma nezastal..este stale sa nestahujes do kosic?
vies ludia im nedaju pracu vies preco?pridu odpracuju a popozeraju kde co mas..v noci pridu okukany a zabiju kvoli telke...mne vypacili garaz..nemozem mat nic na zahrade..nemas sajnu o nich ty hovoris o dakych slusnych vychovanych no cest ojedinelym..nie si v obraze..ja nesuhlasim aby sa moje peniaze co davam statu davali na nich uz stacilo..chcem peniaze na seba a svoje deti mam dvojicky a ledva sme vymodlikali daco na dvojicky vies koolke prachy sa nich minaju?proste stacilo

dusika11
2. mar 2011

@onlika dlho som bola v chorvtasku aj v bosne a srbsku..cuduj sa svete..tak maju svoje firmy pracuju robia remesla neprisposobiví nedostanu nic, ked zalozia osadu na cierno nie na svojom pozemku pride bager a zbura to...musia pracovat a byt slusný je to tam samozrejme..tam to poriesili

adka12
2. mar 2011

@dusika11 plný súhlas.
Ja by som im nedala ani tých 95€, žijú z daní slušných ľudí a my sa môžeme aj zodrať v práci. je mi z toho na grcanie...

dusika11
2. mar 2011

@adka12 trapia ma moji sladkí chlapci,,ze im necham take dedisctvo...

katka888
2. mar 2011

@ela2710
ziadna panika 🙂
katka888 @monuska342
teraz je to asi v takom stave, ze je to niekoho napad.... niekto si to vymyslel, rozhodol sa ze to navrhne, ale ci to prejde, kedy to prejde a v akom zneni to prejde a ci sa tomu vobec budu venovat, ci to nezmietnu zo stola ze blby napad, tak to nikto nevie... takze nic sa nemeni a tak skoro ani nezmeni
Včera o 14:32 • 1 dieťa - čaká bábätko, termín má v júni 2011 (24. tt) • Odpovedz

ela2710
2. mar 2011

@katka888 dakujeeem 😉