icon

Navýšenie rodičovského od septembra 2021

31. aug 2021

Ahojte,mohli by ste mi potvrdit ci vyvratit fakt o navyseni rodicovskeho pridavku od septembra?
Cize ten kto ma doma skolaka dostane navysenie na nakup skolskych pomocok,ale aj novorodenci maju nan narok?je to len 1x?

Strana
z2
tina5959
31. aug 2021

@senta_sofia Kde je tych 200 čo slubovali v maji- v juni.

katka2602
31. aug 2021

@tina5959 to zrušili podľa mňa, buď by šlo len niekomu 200 alebo takmer každému 100. Alebo zistili, že by to nebolo také jednoduché zistit príjem, lebo ak som 3 mesiace PN tak príjem je logicky nižší, atď tak je jednoduchšie to dať takto ako sa piplat a zisťovať príjmy rodiny.

darina77
31. aug 2021

@loginexistuje máš pravdu, aj moja tento rok maturuje a všetky príspevky ju obišli, nedostala ani kočíkovné, ani obedy zadarmo, ani zvýšený daňový bonus a ani tento príspevok

malinoismum
1. sep 2021

@darina77 🤦🏻‍♀️ To je na hlavu, úplne…Veľa veci v tomto state… Držím jej palce aspoň na maturite 🙏🏽✊🏽♥️

noemikatka
1. sep 2021

nedostanú všetky deti len od kedy začnú chodiť do škôlky až po 18r🙆🏽‍♀️😡

katka2602
1. sep 2021

@noemikatka tak to je logické, do 3 rokov dostáva matka rodičak a je s dieťaťom doma, ich sa corona čo sa štúdia týka nijako nedotkla. Ale tak áno mali to napísať jasne a zrozumiteľne, nie že všetky deti do 18 rokov, ale deti od 3 do 18.

tina5959
1. sep 2021

@katka2602 presne tak. Je to celé zamotané. Pomaly každý deň inak. Ešte do októbra si to nakoniec rozmyslia a radšej ani nič nevyplatia aby zostalo na vianočne príspevky inde.

loginexistuje
1. sep 2021

toto je text navrhu uznesenia ziadne ze len pre skolakov a ted aje tam do 19 rokov al bola vznesena pripomienka (kto a k comu ) Informácia o jednorazovom zvýšení prídavku na dieťa
Za účelom zmiernenia následkov prijatých opatrení v súvislosti so šírením pandémie COVID - 19, ktoré mali negatívny dopad na rodiny s nezaopatrenými deťmi, došlo dňa 30. augusta 2021 k dohode koaličných partnerov na jednorazovom zvýšení prídavku na dieťa v nasledujúcom rozsahu:
 navrhuje sa jednorazovo zvýšiť suma prídavku na dieťa za mesiac september 2021 o sumu 74,50 €; jednorazové zvýšenie sa bude týkať detí do dovŕšenia 19 roku veku,
 prídavok na dieťa vrátane navrhovaného jednorazového zvýšenia sa poskytne za mesiac september 2021 v mesiaci október 2021 v celkovej sume 100 €; jednorazové zvýšenie prídavku pre dieťa, ktoré prvýkrát nastúpilo do prvého ročníka základnej školy, tým nie je dotknuté,
 zvýšenie prídavku na dieťa sa neposkytne na tie nezaopatrené deti, na ktoré vznikol nárok na jednorazovú pomoc v hmotnej núdzi v sume 333 €.

rubinka
1. sep 2021

@loginexistuje - na FB napísali k otázkam že ide o deti ktoré navštevujú MS, ZS a SŠ teda deti ktoré sú doma nedostanú nič, ohradili sa že je to na nákup pomôcok. Aké pomôcky majú škôlkari? 😂

Strana
z2