icon

Neoprávnené čerpanie rodičovského príspevku: Ako reagovať?

Včera o 13:03

Ak by ste sa dozvedeli, ze jedna známa pobera plny rd aj napriek tomu, ze dieta normálne navštevuje skolku, na celý den, nahlásili by ste to? Dozvedela som sa to úplnou náhodou. Ona je doma, obe deti ma v skole, skolke. Nechcem by udavacom, ale nie je to spravodlivé. V rodine mame mamičku s chorým synčekom, jej opakovane zamietaju predĺženie rodičovského príspevku (a dieta naozaj chore je) a táto známa sedí doma, deti v školskom zaradení a este s príjmom rd. Co by ste urobili?

Strana
z5
anonym_94eebc
Včera o 21:29
@anonym_9dd0c0

@anonym_autor na tejto stránke sa podvadzanie celkovo toleruje. Tu sa razí teória ze stat treba ci najviac podojit. To, ze potom sa pomoc nedostane k tým, čo to naozaj potrebujú ich už nezaujíma.

@anonym_9dd0c0 ale ako vies, ze tato mamicka naozaj podvadza? Autorka tu pise raz tak, potom onak, ale hlavne, ze ma zarucene informacie. Cele podozrive. Zase len zbytocny cirkus okolo.
Ak to jej znama zistila, ze dietatu naozaj nic nie je a matka ma predlzeby rodicak, a teda ho pobera neopravnene, preco sama nedala podnet, ale ide cudzej, neopravnenej osobe ukazovat nejake dokumenty, ktore podliehaju gdpr, cele divne.
Ja som napriklad zazila, poculi sme, ze jeden nas znamy ma vraj zakaz priblizenia k dietatu po rozvode, lebo maly ma psychicke nasledky z toho. Ma vypadane vlasky a my s muzom sme si mysleli, ze je vazne chory. Ale poculi sme, ze to zo psychiky. A spomenuli sme to pred svagrinou, co robi na upsvar a ona povedala len tolko, ze rozsudok videla, ale nic take tam nebolo, klasika bezny rozvod, nic viac, nic menej a ze maly je naozaj chory, nie tieto vymysly jpp. Ale ziadne dokumenty dalsie by v zivote nikomu dalsiemu nedavala o tom! A nema k detailom ani pristup. Tak to pochybujem, ze by toto jedna pracovnicka riskovala, takto zdielat informacie. Takze toto je nejaky ucelovy prispevok zase, ako rozvirit vasne. Ked je tu v piatok nuda.

anonym_94eebc
Včera o 21:32
@anonym_9dd0c0

@anonym_91b447 a si vezmi, ze drvivá väčšina z nich má odrobene uplne minimum, horko ťažko ten 1 rok. A ťahajú len reťazovky a cucaju peniaze zo štátu a ešte idú vykrikovať, ako sa stať nestará o rodiny!
A potom sa ešte chúďatka budú sťažovať, ze maju depky! Však kto by nemal keby 10 rokov si doma rit valal.

@anonym_9dd0c0 vam neni pomoci, fakt. Ako krasne sa vsetky zeny, co si dovolia mat 2,3 deti, hadzu do jedneho vreca s neprisposobivymi obcanmi! Nadhera toto! Vykvet empatie, zenskosti a ludskosti! Hned je svet krajsi, ked su pekne vsetci v jednom vreci, pekne zaskatulkujeme vsetkych. Je mi z takychto zien zle.

kristina2412
Včera o 21:51
@anonym_autor

@janka_266 to dieta nie je chore. Pochopte to uz konečne, stretávali sme sa s detmi na ihrisku ked este do skolky nechodili. Vždy patrilo medzi šikovnejšie deti, vo všetkom. Mame v rodine postihnutie, aj autistu, mentálne postihnutie, viem co to je. Ale tento chlapček je uplne zdravý.

@anonym_autor nemusí to byť na prvý pohľad vidieť , napríklad rôzne metabolické ochorenia viditeľné nie sú. Dcéra mala spolužiaka a dlho nikto nevedel že má diabetes. Mama tiež poberala predĺžený RP a on chodil do škôlky . Ale ak bolo treba, bola k dispozícii , dobehla do škôlky atď

anonym_9dd0c0
Včera o 22:11
@anonym_94eebc

@anonym_9dd0c0 vam neni pomoci, fakt. Ako krasne sa vsetky zeny, co si dovolia mat 2,3 deti, hadzu do jedneho vreca s neprisposobivymi obcanmi! Nadhera toto! Vykvet empatie, zenskosti a ludskosti! Hned je svet krajsi, ked su pekne vsetci v jednom vreci, pekne zaskatulkujeme vsetkych. Je mi z takychto zien zle.

@anonym_94eebc co mi nie je pomoci? Ze niekto horko ťažko odrobi rok a potom 10 rokov cuca stat? A iba sa sťažuje ze mu ten zlý zlý stat stále málo platí?

puklica13
Včera o 22:22
@anonym_autor

@rachel36a dieta malo 3 roky minuly rok v júni a vyplácaný rodičovský ma mat tento rok este za jún, teda posledná dávka v júli. Prečo? Pravdepodobne falošné potvrdenie o neprijati do škôlky.

@anonym_autor ta si proste zla, zakerna, zakomplexovana osoba..zozerie ta za zloba zvnutra a mozno ta uz zozrala, a nic v teben ie je, len ta nenavist...pamataj, kto seje vietor, zne burku

anonym_c90c4d
Včera o 22:35

@anonym_autor tu pochopenie nečakaj, tu väčšina chce platený rodičák do 18, ešte len plodia dieťa a už vedia, že budú 9 mesiacov na PN a chcú 24 hodinove vychadzky. Po rodičovskej špekulujú ako z minimálnych odvodov ziskat maximalnu podporu. A detto maximalnu matersku fiktivnym zamestnanim pred materskou. Ďalšou skupinou sú fiktivne pnky pri vypivedi. Ale v každej politickej diskusii budu kričat, ako vlada okrada štat. Ale ako ich okradaju občania im nevadi. Ešte im radia, ako čo najviac štat okradnut.

Strana
z5