icon

Neoprávnené čerpanie rodičovského príspevku: Ako reagovať?

Dnes o 13:03

Ak by ste sa dozvedeli, ze jedna známa pobera plny rd aj napriek tomu, ze dieta normálne navštevuje skolku, na celý den, nahlásili by ste to? Dozvedela som sa to úplnou náhodou. Ona je doma, obe deti ma v skole, skolke. Nechcem by udavacom, ale nie je to spravodlivé. V rodine mame mamičku s chorým synčekom, jej opakovane zamietaju predĺženie rodičovského príspevku (a dieta naozaj chore je) a táto známa sedí doma, deti v školskom zaradení a este s príjmom rd. Co by ste urobili?

anonym_91b447
Dnes o 16:23

@anonym_autor nahlásila by som to. Prečo nie, vychcena je. Neopravnene poberá peniaze.

anonym_91b447
Dnes o 16:28
@anonym_282308

@anonym_autor aj ja som v šoku ako tu väčšine žien nevadí keď niekto takto odrbava systém. Normálne len čumím. Ale hlavne ze im vadí a závidia dôchodcom 13.dochodok.

@anonym_282308 zrušila by som trojročné MD. Toto co vidím okolo seba. Každá ženská na retazovke. Jedno decko v bruchu, druhé v kociari a tretie na odrazadle. A ta nuda im priam kypi z uši. Prechádzajú sa ako lemry. 9-10 rokov doma, choreeee. A potom sa idú sťažovať na dôchodkové prognózy.

dadis
Dnes o 16:36
@anonym_91b447

@anonym_282308 zrušila by som trojročné MD. Toto co vidím okolo seba. Každá ženská na retazovke. Jedno decko v bruchu, druhé v kociari a tretie na odrazadle. A ta nuda im priam kypi z uši. Prechádzajú sa ako lemry. 9-10 rokov doma, choreeee. A potom sa idú sťažovať na dôchodkové prognózy.

@anonym_91b447 Vsak chod do politiky a zrus. Nezabudni pozakladat ale jasle, aby sa batolata nepotulovali po ulici 😁😁.. ja som bola doma 6 rokov s detmi a na prognozu sa nezstazujem..len aby vysla 😅... kiezby bolo viac takych rodin, co naju 3 deti, potom by aj na tie dochodky bolo, aj tvoj, ty koza

anonym_2c939c
Dnes o 17:00

@anonym_autor tak ju nahlas. Ja sa ozaj cudujem, ako tu sa zastavuju takym, co vyciciavaju system. Ak si si ista, ze ozaj nema zdravotne problemy, tak nahlas.

betulinka1
Dnes o 17:02

@anonym_autor nemyslim si, ze poberá neopravnene. K tomu nestaci jeden papier od lekara To, ze sa tebe dieta zda zdrave a sikovne, neznamena, ze nema nejaky problem. Matka to tiez nemusi vesat kazdemu na nos. Ked ti ta dobra dusa poslala papiere, nech ti posle aj papiere s diagnózou. A ked ta v zivote trapi iba toto, tak gratulujem.

anonym_94eebc
Dnes o 17:03
@anonym_autor

@dominyca9 ved som to pisala, známa nerobi na úrade soc.veci ale na sociálke. Robi tam uz 20 rokov, pozná tam všetkých aj na vedľajšom úrade sociálnych vecí a rodiny. Mala si to odkiaľ zistiť. Viem aj ja ktorý odbor ma co na starosti, to mi nemusíš písať. Ja len fakt neviem pochopiť kolke tu hanite mna, a ju obhajuje. Ja len dúfam ze aj riaditeľka skolky bude mat z toho problém aby sa viac take veci nestávali. A naozaj nechápem kolke ste tu s tým ok, ze niekto odrbava systém.

@anonym_autor lebo splietas piate cez deviate. Najprv predlzeny rodicak (ten sa dava vacsinou na zaklade nepriazniveho zdravotneho stavu), potom, ze z dovodu neprijatia do skolky (ale na to by sa prislo, ze do skolky chodi 🙃), tak teraz neviem, akoze co je najvacsi provlem a co chces udavat, za co vlastne?

anonym_94eebc
Dnes o 17:07
@marhulka13

Pred dvomi hodinami zalozis diskusiu, že čo robiť a zrazu toľko náhod. Náhodou si ju počula , čo rozpráva, náhodou ste sa stretli u lekárky, náhodou máš známu na úrade a už vies, že klame, náhodou ti pošle papiere a ešte aj náhodou je tiež na mk a píše tu. Dobrá blbosť

@marhulka13 neverim uz vobec, iba vasne tu rozvirit zase. Este daka ina piatkova temicka by sa zisla 😆

anonym_94eebc
Dnes o 17:09
@anonym_91b447

@anonym_91b447 hej a na Tvoj dochodok bude kto robit mila panicka? No tie hnusne decka tych lemravych zien, aby bolo jasno, krava si dobra tiez.

dadis
Dnes o 17:13
@anonym_94eebc

@marhulka13 neverim uz vobec, iba vasne tu rozvirit zase. Este daka ina piatkova temicka by sa zisla 😆

@anonym_94eebc Ani ja neverim, kto by to chcel nahlasit, tak nahlasi. A neverim ani tomu, ze by ta mamicka poberala rodicovsky neopravnene.. asi sa niekto nudi.. 😁

anonym_51f053
Dnes o 17:22
@anonym_autor

@anonym_1a48fb ja viem, ze neprešlo ro mj nemusis pisat. Ale poukázala na odrbavanie systému, nevynasa údaje len tak z nudy alebo nemá co robiť. Takze stale je ona viac vínna ako ta co koná nezákonné? Fakt?

@anonym_autor nie nie je viac vinna ale urcite je vinna aspon tak ako mamicka, ktora neopravnene pobera rodicovsky na zdrave dieta. Ak si taka spravodliva osoba, udaj obidve a snad sa ti bude lepsie spat. Na kazdeho rovnaky meter.

anonym_d537f5
Dnes o 17:23
@anonym_91b447

@anonym_91b447 tie jej deti Ti raz budu zarábať na dôchodok, ak vôbec bude este také niečo existovat. Deti su budúcnosť, tvoj nazor tu napísaný je strašný.

citronove_koliesko
Dnes o 17:43
@anonym_autor

@marhulka13 este raz. Dieta je zdravé, minuky rok koncom jari dovŕšilo 3 roky. Od septembra chodí normálne do skolky na celý den. A rd pobera dalej

@anonym_autor mna by zaujimalo ako si sa to dozvedela.

anonym_282308
Dnes o 17:55
@anonym_91b447

@anonym_91b447 presne ako hovoríš.

anonym_4e52c8
Dnes o 17:58
@anonym_autor

@marhulka13 este raz. Dieta je zdravé, minuky rok koncom jari dovŕšilo 3 roky. Od septembra chodí normálne do skolky na celý den. A rd pobera dalej

@anonym_autor ak by bolo zdravé, určite by mu nepriznali predĺžený rodičak. Nejaké nálezy to dieťa muselo mat. Mávajú to napr. aj deti s celiakiou - na prvý pohľad zdravé. Nezavid iným peniaze a choroby a bude sa ti lepšie žiť.

anonym_930c6b
Dnes o 18:03

Nechce sa mi verit, ze by mala predlzeny rodicak schvaleny len tak pre nic. Znama to riesila a to ma maleho vkuse choreho je aj alergik a nedali jej to…
Je pravda, ze niektore osoby priam zboznuju davky vsetkeho druhu a krasne sa to da poriesit.. no taketo potkany ktore potrebuju udavat ludi nepodporujem. Nikdy nevies co je za tym. Nepochopim, ze ludia maju cas sa zaoberat takymito vecami. Mna by ani nenapadlo riesit co mi kto hovoril v skolke.

natalka13
Dnes o 19:04
@rachel36a

@natalka13 ale dieta môže byt cely den v skolke, ak rodic na neho poberá predlzeny RP zo zdravotných dôvodov...tam časové obmedzenie nie je

@rachel36a to ja viem, ale povedz mi vyznam poberania toho rodicaku, ak je dieta schopne byt v skolke, matka moze pracovat.

anonym_bcaa4f
Dnes o 19:10

@anonym_autor ak ju živíš, tak jej diriguj život. Ak sa ta to netýka, nijak ti to nezasahuje do výchovy, financií, tak sa do toho nestaraj😵‍💫

rachel36a
Dnes o 19:13
@anonym_autor

@rachel36a dieta malo 3 roky minuly rok v júni a vyplácaný rodičovský ma mat tento rok este za jún, teda posledná dávka v júli. Prečo? Pravdepodobne falošné potvrdenie o neprijati do škôlky.

@anonym_autor stále sa oháňaš neoprávneným...ty nemáš ani šajnu ci nemá predlzeny zo zdrav.dovodov...to ze ty nevidíš ci je dieta chore, neznamená, že nie je

rachel36a
Dnes o 19:16
@natalka13

@rachel36a to ja viem, ale povedz mi vyznam poberania toho rodicaku, ak je dieta schopne byt v skolke, matka moze pracovat.

@natalka13 je to na zvýšené výdavky z dôvodu ochorenia/chorobnosti dietata...ja sama som mala syna v skolke, nepracovala som, lebo som musela byt pripravená kedykoľvek pre neho prist

natalka13
Dnes o 19:18
@rachel36a

@natalka13 je to na zvýšené výdavky z dôvodu ochorenia/chorobnosti dietata...ja sama som mala syna v skolke, nepracovala som, lebo som musela byt pripravená kedykoľvek pre neho prist

@rachel36a zvysene vydavky? Stale je min.mzda vyssia ako RP.

anonym_b97d80
Dnes o 19:28

@anonym_autor ty si chory clovek. Co ta do toho, kto, co pobera? Berie penuaze od teba? Neskutocne. Staraj sa o seba

bosorkabb
Dnes o 19:41

Počas poberania predĺženého rodičovského príspevku je zákonom povolené navstevovanie škôlky. Dokonca aj pracovať matka môže. Čiže zákon neporušuje.
Zákon porušila osoba ktorá osobné údaje poslala tebe.
Na to aby matka mohla poberať predĺžený rodičovský príspevok musí splniť zákonom dané podmienky. Rozhoduje o tom posudkový lekár a UPSVAR.
Nepoznáš celý prípad, nevidíš zložku prípadu takže nemôžeš a nemáš relevantné informácie.
Falošné potvrdenie o neprijatí dieťaťa do škôlky takto ako si predstavuješ nefunguje.
MŠ vždy hlási aké deti MŠ navštevuju.Vie o tom zriaďovateľ, ministerstvo školstva, sociálna poisťovňa a dokonca aj UPSVAR.
Ale jasné že najviac vieš ty a nik iný.

anonym_dd5db4

Ži a nechaj žiť. Dieťa môže chodiť do škôlky keď má priznaný RP zo zdravotných dôvodov. Kto si ty, že poznáš jeho zdravotnú dokumentáciu? Môj syn bol pred škôlkou na operácii mocovodu-oblicky. Už do konca života bude mať jednu obličku menšiu a zníženú funkciu. V škôlke vyzeral ako bežné dieťa, recitoval básničky a nič mu nebolo, ako aj ty hovoríš o tom dieťati. Radšej sa zamysli aké hodnoty učíš ty svoje dieťa - lebo závisť a zákernosť nie sú pekné vlastnosti

anonym_91b447
@anonym_94eebc

@anonym_91b447 hej a na Tvoj dochodok bude kto robit mila panicka? No tie hnusne decka tych lemravych zien, aby bolo jasno, krava si dobra tiez.

@anonym_94eebc ty už koľko rokov oxidujes doma?

rachel36a
Dnes o 20:41
@natalka13

@rachel36a zvysene vydavky? Stale je min.mzda vyssia ako RP.

@natalka13 a? Co to ma s tým, keď je dieťa chore

anonym_9dd0c0
Dnes o 21:05

@anonym_autor neurobíš s tým nič. Pokial predložila papiere, tak jej niečo schválili.

anonym_9dd0c0
Dnes o 21:07
@anonym_autor

@anonym_19f558 to vazne? A keby si bola ty na mieste tej matky s chorým synom, co nedostane nič a je doma bez príjmu, lebo ma chore dieta, ktoré nezapadá do tabuliek aby mu bol schválený aspon predĺžený? Tiež by si neurobila nič? Potom sme na tom ako spoločnosť velmi zle, ked tolerujeme take veci

@anonym_autor na tejto stránke sa podvadzanie celkovo toleruje. Tu sa razí teória ze stat treba ci najviac podojit. To, ze potom sa pomoc nedostane k tým, čo to naozaj potrebujú ich už nezaujíma.

anonym_94eebc
Dnes o 21:22
@anonym_91b447

@anonym_94eebc ty už koľko rokov oxidujes doma?

@anonym_91b447 Teba to co zaujima? Ak si niektora zenska dovoli napisat, ze zeny, co maju 2,3 deti po sebe, je lemra leniva, tak sa nemame o com spolu bavit. Ocividne tu niekto zavidi aj to, ze sa niekomu podari otehotniet rychlo po sebe. A to s tym dochodkom je cista pravda. Na tie sikovne, co si robia karieru a maju tak max. 1 dieta (a mozno nemaju ani jedno, ale mudruju) a zvysoka sa pozeraju na matky na RD s viac detmi, tak na ich dochodok budu robit deti tych lemravych. Holy fakt. Budeme sa tu hrat hry, ktora je lepsia? O tomto to nie je, tento prispevok. Zakazujte si, ked budete na to mat pravomoci a nech teda toto Slovensko cele vymrie, co uz s takym narodom, ked si nevazi ani deti a matky, co ich vychovavaju? Co si zasluzime?

anonym_9dd0c0
Dnes o 21:22
@anonym_91b447

@anonym_91b447 a si vezmi, ze drvivá väčšina z nich má odrobene uplne minimum, horko ťažko ten 1 rok. A ťahajú len reťazovky a cucaju peniaze zo štátu a ešte idú vykrikovať, ako sa stať nestará o rodiny!
A potom sa ešte chúďatka budú sťažovať, ze maju depky! Však kto by nemal keby 10 rokov si doma rit valal.

anonym_9dd0c0
Dnes o 21:26
@rachel36a

@rachel36a to si pracovať pokojne mohla. A zvýšené výdavky aké? Na kvapky do nosa a sirup na kašeľ? Tak na toto predĺžený RP nie je.