Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka
ahojte..viete mi poradit ak hej poprosim info..chcem sa vratit na predlzenu neplatenu RD..syn ide od septembra do skolky a ja mam moznost ist praovat na 4 mesiace aspon na dohodu..moze byt syn cely den v skolke alebo nie?na zdravotke ma len prepajali od jednemu k druhemu a nic som sa nedozvedela...a ci mozem aj ja popri tom pracovat..dakujem
Kočky, ktoré mi viete poradiť. ... ja som sa do problému, ktorý chcem riešiť zamotala poriadne. Dnes 30.6 mi skončila platená predlžená RD s dvojičkami, žiadosť o opätovné predlženie aj ked ho ešte stále nemám poštou doručené údajne neuznali. /Malí budú mať 12.8. 4 roky./ No a dnes kedže už som nevedela už čo robiť, som prišla na personálne, s tým že idem ukončiť PP dohodou. No úplne nečakane mi ponúkli miesto, dohodli sme čerpanie dovolenky od. 1.7.do 24.8. - 38dní. a následný nástup 25.8. a mne to všetko nejak dochádza, aké unáhlené rozhodnutie som vlastne spravila. Uvedomujme si, viac a viac, že so 4 deťmi na plný úväzok, to bude makačka. Môžem ešte niečo spraviť . Rozmýšlam, že dám RýCHLO odvolanie, voči rozhodnutiu o predlženej RD. Mám nálezy/ imunodeficit, atopia, ťažká dysfázia /ktoré som mala aj ked neskôr doložiť aj dodatočne. Moja chyba, človek sa učí na chybách. ? Rozmýšlam a neviem skutočne čo môžem urobiť.
Prosim o radu,8.augusta bude mat maly 3 roky,nakolko mi ho nezobrali do skolky rozhodla som sa zostat doma na predlzenej neplatenej rodicovskej,stale som ale zamestnana na dobu neurcitu pred nastupom na MD som pracovala takmer 3 roky. Co potrebujem vybavit a kde aby som mohla nastupit na neplatenu?? Dakujem
prosím vás nemate niekto to tlačivo na predlženie neplatenej materskej??
Potrebovala som tam zo socialky potvrdenie, ze mi skoncila riadna rodicovska dovolenka. Nic ine. V zdravotnej mi dala tlacivo, vyplnila som a hotovo 😊
Ahojte dievčatá prosím vás ako to je pri neplatenej rodičovskej dovolenke.Prechádzam z platenej na neplatenú.Viem,že teraz môže malá do škôlky len na 4hodiny.To kde poprihlasovať treba zmeny aj to viem.No chcem sa opýtať.môžem robiť na dohodu ? Je to nejako hodinovo obmedzené? Predtým som nepracovala nikde,no keď bude malá na 4hodiny tak viem ísť aspoň na tie 4hod do práce?ďakujem
Ahojte som na neplatenej rodičovskej mala chodí do škôlky a ja som začala pracovať na pár hodín mesačne nízkych 15 hod mesačné treba dačo niekde nahlasovat?
Baby prosím vás poraďte mi ako to je s vybavovaním neplatenej rodičovskej? Ako treba ísť? Bola som sa pýtať na sociálke aj na úrade práce a všade mi povedali,ze oni s tím nič nemajú.
Z hľadiska odvodov do Sociálnej poisťovne sa neoplatí pracovať na dohodu o pracovnej činnosti, pretože odvody, ktoré platí štát za osoby, ktoré sa starajú o dieťa do 6r veku sú vyššie. A zdravotka je zaplatená komplet. Ale chápem, že mnohé ženy sú radi keď si privyrobia mesačne aj 100 eur. No iba podotýkam, že sa to z hľadiska dôchodkového neoplatí.
Kocky podarte prosim, dieta mi nastupuje do skolky a ja nikam nenastupujem. Na urade mi navrhli aby som isla na neplateny rodicak. vraj ak dam dieta na 4hodiny do skolky, mozu za mna platit odvody. kam presne mam ist a ako mam dolozit ze chodi len na 4 hodiny aby mi vsetko sedelo. /nasa skolka akceptuje len celodennu dochadzku/ dakujem
@marianna1985 pokial nastupuje na celodennu dochadzku tak jedine sa musis ist evidovat na urad prace, ak by si sa sla zahlasit na zdravotku tak dieta v skolke nemoze byt vobec alebo na max. 4 hod
@9lf9 Napisem ti ip
prosím vás viete mi niekto poradiť - poberala som do 02.11.2016 rodičovský príspevok z dôvodu - nepriaznivého zdrav.stavu dieťaťa - dieťa malo 2.10.2016 4roky - od tej doby som nahlásená v soc.poisťovni ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov - resp dieťa chodí do škôlky na 4hodiny - a ja sa nehlásim na úpsvar - môže si manžel za obdobie počas ktorého som poberala rod príspevok uplatniť na mňa tú odpočítateľnú položku ?
@gapa ahoj mam na teba prosbu....keďže som bola na českej materskej 4 roky tak teraz sa mi skončila, malého mi zobrali do skolky čo som veľmi rada. No a som sa bola prihlásiť na predĺženú, ale tam mi povedali, že malý môže byť na 4 hod. Čo sa stane keď bude 8 hod. Či ísť sa radšej zaevidovali na Upsvar? Ďakujem za odpoveď
@veronikaterezka to ti odpoviem aj ja, ak bude v škôlke 8h nebudeš poistenec štátu a budeš si musieť zaplatiť zdravotné poistenie
@natalienka12 aha takže je mi lepšie sa zaevidovat na úrade práce
@veronikaterezka ak ti nevadí sa chodiť hladit na UPSVaR tak to máš určite lepšie ako byť poistenec štátu, môže ta nahlásiť aj škôlka pretože teraz musíš už informovať kde je tvoje dieťa umiestnené.
@veronikaterezka predtým si nehlasila o dieťati nič ale teraz presne hlasis ktorú škôlku dieťa navštevuje takže oni nemajú problém si to overiť
@natalienka12 ale ona sa má vôbec nepýtala, že kde chodí do škôlky len mi povedala ze na 4 hodiny môže chodit
@veronikaterezka to sa hlási na úrad práce sociálnych vecí a rodiny, také tlačivo po treťom roku veku dieťata, nie na zdravotnú poisťovňu

@katucka2 ako je to so soc. poistovnou to ti neviem poradit, na urad prace urcite ist nemusis kedze si neni vedena ani ako uchadzac ani si neni na platenej RP, na urad jedine nahlasit zmenu ak bolo dieta doteraz s tebou doma a po nastupe do prace ide do skoly tak zaktualizovat tlacivo kde sa dietatko nachadza.