Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka a dieťa v škôlke
dobrý deň, ste tu nejaká maminka na neplatenej predĺženej rodič. dovolenke a chodí Vaše dieťa do škôlky? môže chodiť na celý deň? ďakujem za odpovede
@evittam
Pokiaľ viem, nie som jediná mamička, ktorá dala dieťa do ms celý deň. Takýchto diskusii tu je kopec,a každá tvrdí niečo iné. Ja som vo vyjadrení nikde nemala uvedené, že dieťa môže ísť len na 4h. Pýtala som sa a bolo mi povedané, ze ak vo vyjadrení nie je nič uvedené, kľudne môže ísť na celý deň..
@nikolla88 V akom vyjadrení? Od UPSVaR? Ale ten s tym nema nic spolocne. A vôbec ho nezaujimaju uvedené skutocnosti. Ci mas nebodaj vyjadrenie od ZP?! Su radi, že nemajú s tebou papierovacky. Ty sina predlzenej neplatenej RD a stat za teba plati odvody do ZP ale len v tom pripade,ze dieta chodi do skolky len na 4h, inak si musis platit ZP sama. Bodka. Píšem o zakone o zdravotnom poistení! A áno je tu o tom diskusii viac nez dost a ano kde zeny tvrdia to čo ty ale proste ako pisem-porusuju zakon o ZP.
@nikolla88 Vyjadrenie od ZP:
https://www.dovera.sk/najcastejsie-otazky/a619/...
@evittam ja veľmi dobre rozumiem tomu čo píšeš, písomne vyjadrenie od zp nemám. Keď som sa nahlasovala na zp, vtedy som sa pýtala a bolo mi povedané, že môže. Čítala som tieto fóra,a keďže názory sa líšia, pre istotu som sa pýtala. Bolo mi povedané toto.
Ja som napísala osobnú skúsenosť. A na každej z nás je rozhodnutie. Sú to 2 roky čo som bola na neplatenej.
@nikolla88 Ved v poriadku. Ale ja ti uvádzam zákon. Ten platil aj pred dvoma rokmi. Bohužiaľ si ľudia myslia,ze ak im nejaka tetuska na úrade ci SP alebo ZP niečo povie tak je to pravda. Bohužiaľ nie je-ako si sa sama presvedčila. Teda pokial ti to neda pisomne. Tie zeny tam vedia velmi malo-cest vynimkam.
@evittam hm, že neznalosť zákonov neospravedlňuje. Ale Ok, beriem. Ty ovladas všetky zákony?
A práve preto, keď človek niečo nevie, tak sa spolieha na pravdivé informácie od tých spomínaných "tetuskiek".. ale keď už sa človek nemôže spoľahnúť na informácie podané z takýchto inštitúcií, tak ja už neviem.
Ja som napísala svoju skúsenosť. A to čo bolo mne v mojom regióne povedané..
@nikolla88 Nie, neovládam vsetky zakony ako sa ani nespolieham na to co mi niekde nejaka tetuska povie, ak neviem a nie som si istá tak sa riadne informujem.
Co sa týka tychto zakonov ovládam ich dost dobre. Preto som ta upozornila na tvoje mylne informácie. To,ze ti ich povedal niekto iny a ty si im verila je bezpredmetné.
@siska53 No to netuším. A vies, na druhej strane naozaj ludia veria tomu co im v danej inštitúcii povedia a kým nemajú zlu skusenost (a nerozumeju tymto zakonom) tak ani sa im nedivim. To,ze nejaka tetuska si mysli,ze je stredobodom vesmíru lebo sedí niekde za okienkom a pri tom vie prd to uz je len smutne. Bohužiaľ.
@siska53 Mne raz také dristy davala jedna,ze som sa len bavila a ked som ju chcela slušne vyviest z omylu tak uz len povedala,ze chcem zneuzivat sociálny system
😂😂😂😂
To mas tak-este stale tu mame -okrem ineho-aj nefalšovanu slovensku náturu (závisť) -napr.preco by ti mala poradit ako prist k maximalnej MD ked ona bude sediet niekde minimálne 8hodin ani nie za polovicu a ty budeš doma s dieťaťom za oveľa viac...
@evittam tak ja osobne sa nespolieham na informácie uvedene na MK. A možno takých známych čo tomu nerozumejú nemám. Žila som mimo SK dlho, takže nemala som dôvod nedôverovať zamestnacom daných inštitúcií. A také kraviny mi povedali na SP a Zp, to už vieš. Ja som si to nevymyslela. Takže ja za riadne overovanie si informácií na MK alebo u známych nepovažujem za dostačujúce.
@nikolla88 No tak inak-na co tu ešte niečo riesis?! Si ich teda over na takých miestach,ktore považuješ za dostacujuce. A nevypisuj zavádzajúce informacie, urobíš tym sluzbu nielen sebe. Pekný vecer.
... nepotrebujes linky, základné údaje a zákony, proste nic....ale uvadzas blbiny.
@evittam už ani nemienim. Ty si tu za tú veľmi múdru, ktorá zjedla patent na rozdávanie mudrosti. A mala si potrebu všetko okomentovať. Ďakujem za upozornenie. 😉 Aj Tebe pekný večer..
Nepíš, že nepotrebujem žiadne základné informácie atď. Keď som sa riadne informovala a nie na jednom mieste. Keby nie, tak nepoviem.
V prípade, žeby som potrebovala takéto info, určite si linky,kt. Si poslala pozriem.
Ale momentálne nepotrebujem, ďakujem ešte raz.
@nikolla88 Nemáš za co. A nie nezjedla som patent na rozum ani na rozdavanie mudrosti. Len ja radim iba ak niečomu rozumiem inak sa nevyjadrujem. A našťastie uz vela zien z MK na zaklade mojich znalosti (nie nejakeho patentu na rozdávanie múdrosti) ma bud maximalnu MD alebo podporu a aj inak som pomohla. Len som si ťa dovolila upozornit a poukazat na nesprávne informácie a ty si to začala rozvíjať a zbytocne "nafukovat". A ak uz si prisla na to,ze mám pravdu tak uz mam patent na rozdávanie múdrosti. Nazvi to ako chces.😁😉
Baby a ked budem na neplatenej moze byt mala u mojej mamy,dochodkyne a ja v praci? Zistuju kde to dieta je? Mozem brigadovat niekde?

@nikolla88 Mna? Vôbec nie. Len som uviedla skutočnosti. Pises tu inym,ze je mozne mat dieta pri neplatenej predĺženej RD na 8h v škôlke co nie je pravda. Mne je uprimne naozaj jedno aký zákon porušujes ci uz ty alebo niekto iny z tohoto fora.😉