Nudná materská. Ako ju prežívate vy?

lensam
14. okt 2010

podobnu temu som nenasla, ale snad nie som jedina, ktora nie je na materskej spokojna. nuda je mozno nespravne slovo, pretoze stale je co robit. okolo babatka sa cely den nabeham, ale pravdupovediac nie som tak uplne spokojna. cely den iba ja a syncek, pouzivam iba detsky slovnik a tesim sa ked manzel pride z prace a konecne sa porozpravame. dalsia vec je, ze s malym nemozem ist ani po obchodoch sama, teda nie po vsetkych. som obmedzena iba na obchody bez schodov a taktiez potrebujem k tomu druhu osobu. manzel pride z prace klasika najskor o piatej a obchodnici uz vas pomaly vyhadzuju von. necitite to podobne...ja som predtym v praci kazdy den stretla stovku ludi a asi mi to chyba

gabika7706
14. okt 2010

@lensam mozes zajst do materskeho centra vo svojom okoli, kontaktovat mamicky s detickami v rovnakom veku, do obchodu mozes maleho zobrat v satke, v manduce... Ale viem, o com hovoris, chvilami som mala aj ja take pocity, ked sa narodila starsia dcera.

lensam
autor
14. okt 2010

a nez do toho obchodu s malym v satke zajdem, tak budem unavena, upotena ked som to raz skusala iba do lekarne. tak sa mi este aj mlieko spustilo, asi z tej blizkosti 🙂 a okrem toho ked si kupujem veci na seba, tak pri skusani si ho kam polozim....ty si na materskej uz 4 roky?

andreaju
14. okt 2010

@lensam
Ahoj,a neskusala si najst si priatelky?ja som tiez na materskej uz 15 mesiacov,stretavame sa 5 dievcat a 5 deticiek,stale je o com pokecat..a nie je to len o papani,kakani deticiek..a raz mesacne si vecerb vyrazime na vinko..

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju hm, to sa lahko povie, ale tazsie vykona

andreaju
14. okt 2010

..a inak aj tie obchody absolvujeme spolu..deti sa navzajom postrazime a kedze sme denne spolu niekedy radsej idu k "tete" ako k mamine 🙂

gabika7706
14. okt 2010

@lensam ja som doma uz presne 5 rokov a mesiac (prve som ciastocne odlezala zo zaciatku v nemocnici) a nenudim sa 😉

lensam
autor
14. okt 2010

@gabika7706 ako to robis? lepsie povedane, co robis cele dni?

mbrazd
14. okt 2010

@lensam presne viem o čom hovoríš. Ja niekedy už tvrdím, že je to na prášky. Malá má viac ako dva roky, dá sa povedat, ze kazdy den rovnaky, este ked je pekne pocasie, tak sa to da, vonku sa nejako prehrame. Inak stale dokola, rozhadzeme, upraceme a tak. Osprostievam. A materske centrum? No nech sa na mna nikto nehneva, potrebujem aj ine temy ako dieta. 😀

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju tak to mas stastie, ze mas take kamosky

andreaju
14. okt 2010

..nie je to tazke,treba chciet nebat sa usmiat,prihovorit sa..aj my sme sa tak zoznamili a teraz sa tesime,ze sme spolu🙂)

andreaju
14. okt 2010

@lensam
veru aj my si to hovorime..ked nas chlapi nas...u 🙂)..alebo niekto iny..podporime jedna druhu..

lensam
autor
14. okt 2010

@mbrazd este nikdy som nebola v materskom centre, ale predstavujem si to skor ako zabavu pre deti a nie zoznamku pre mamicky

zucha
14. okt 2010

mne sa podarilo (aj vdaka tomuto foru) najst par mamiciek, co sa stretavame skoro denne a tak mi to nejak rychlejsie ubieha. Co sa tyka obmedzeni kvoli dietatu, to vobec nepocitujem. Ja sa dostanem s detmi vsade, kde potrebujem. To som nepochopila, o akych obchodoch hovoris.
Urcite citim, ze sa mi meni slovnik a nemam uz taky prehlad o diani vo svete - myslim v tom realnom svete, kde ludia chodia denne do prace, ale ze by som bola nespokojna, to sa neda povedat.

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju odkial si?

andreaju
14. okt 2010

@lensam ..a neskusala si to mater.centrum?aj tam urcite najdes spriaznenu dusu..prpadne cvicenie alebo plavanie s detickami..

andreaju
14. okt 2010

@lensam z pezinka

gabika7706
14. okt 2010

@lensam no teraz je to uz ine, ked su dvaja, ale ked sme mali len Katku, spavala mi len v kociari a len za pochodu, takze o zabavu som 2x denne minimalne po dve hodiny mala postarane a to v kazdom pocasi 😵 Okrem toho som bola stale v kontakte s kamoskami, ktore uz deti mali, prip. cakali a tiez som si cez net nasla dalsie. Katka mi uz ako 10 mesacna chodila, takze tam skoncila vsetka sranda 😀 a v kociku uz byt nechcela... ked mala cca rok zacali sme chodit do materskeho centra (boli by sme aj skor, len som o nom nevedela). A chodievali sme tam 3x v tyzdni dopoludnia....plus ihrisko, doma aktivity vselijake, mam obe deti velmi velmi neposedne, ja sa fakt nezastavim

perla200
14. okt 2010

pridávam sa....ani nie nuda ako stereotyp - moju malú teda milujem nadovsetko ale tesím sa do roboty asi mi sibe ale je to tak

gabika7706
14. okt 2010

@lensam to ale vnimas uplne zle materske centrum, pretoze to je aj o tom, aby sa mamicky vykecali, v materskych centrach su rozne aktivity nielen pre deti, ale aj pre mamky, rozne tvorive dielne, diskusie...a mozes sa do chodu materskeho centra aj Ty aktivne zapojit.

ved skus tam aspon zajst, toto som nasla na nete http://www.pezinskerodiny.sk/index.php?option=c...

lensam
autor
14. okt 2010

@zucha o obchodoch, ktore su v obchodnom dome na poschodi a schodov je tam hooodne

andreaju
14. okt 2010

no dievcata,ked vas tak citam,tak mam asi naozaj stastie..ale ja som si takuto matersku vysnivala..povedala som si ze takto to chcem..a co sa tyka nosenia-malu som nosila-len nosila v nosici 6 mesiacov 5 hodin denne-v zime,fujavici,dievcata kocikovali..ale nic nas neodradilo..

andreaju
14. okt 2010

@lensam ..viem o com hovoris..ale neskusila si manducu?skvela vec🙂)

gabika7706
14. okt 2010

@perla200 ja teda neviem, ale my sme stereotyp doma nikdy nemali, to bude zrejme aj o pristupe a moznostiach (?)

gabika7706
14. okt 2010

@andreaju len ona pise, ze ked si ide na seba kupit veci, kde da babo...Inak manduca je super, nosiiime 🙂

lensam
autor
14. okt 2010

@gabika7706 tak takto vyzera program nasho materskeho centra...nasla som to na nete a moc lakavo to nevyzera:

Pravidelné aktivity pre deti:
Tvorivé dielne, hry, divadielka, piesne, rozvoj slovnej zásoby, motoriky, zručnosti, pohybové hry, cvičenie na fitloptách, výlety,....
Špeciálne akcie: Valentínsky karneval, MDD, Rozlúčka so škôlkarmi, Hráme sa na škôločku, Halloween párty, Mikuláš,.....
Pravidelné aktivity pre maminy:
Kurz psychoprofylaktickej prípravy na pôrod : pravidelné sedenia a cvičenia pre tehotné ženy pod vedením školenej zdravotnej sestry ( vždy v utorok o 16.00 hod)
Podporná skupina dojčiacich mamičiek: stretnutie 1x do týždňa + laktačné poradenstvo pre dojčiace maminy
Poradenstvo, besedy a diskusie s odborníkmi na rôzne témy z oblasti psychológie, pedagogiky, medicíny, informatiky, práva a sociálneho poradenstva.
Semináre na rozvoj sociálnych zručností, empatie a komunikácie, ......
Pravidelné aktivity pre celé rodiny:
Koncerty, Burzy detského a tehotenského oblečenia ( 3x do roka), Míľa pre mamu ( máj), Deň otcov,....

andreaju
14. okt 2010

@gabika7706
gabi,ja som z pezinka,lensam je asi odinadial..

ives77
14. okt 2010

Ahojte
@lensam aj ja to takto pocitujem a nie je to také lahké si nájsť kamošky,doma mi už doslova drbe,muž príde domou unavený chce mať klud a ja len kecám,lebo inak nemám s kým a on šomre 😝 ja som zvyknutá na ludí okolo seba a teraz zrazu len ja moje deti 😒 všetko sa točí okolo nich a práce v domácnosti,vrrrrrrrr 😖

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju skusala som to volakedy ako aupairka, bolo to super, ale teraz som si ju nekupila, aspon zatial

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju ja som z malaciek

andreaju
14. okt 2010

@lensam ..my sme sa stretavali na prechadzke..najprv sme sa len usmiali,potom prihovorili,povykali potykali a teraz sme kamaratky..aspon jednu urcite stretnes na prechadzke..ci sa s nikym nestretavas?