icon

Nudná materská. Ako ju prežívate vy?

lensam
14. okt 2010

podobnu temu som nenasla, ale snad nie som jedina, ktora nie je na materskej spokojna. nuda je mozno nespravne slovo, pretoze stale je co robit. okolo babatka sa cely den nabeham, ale pravdupovediac nie som tak uplne spokojna. cely den iba ja a syncek, pouzivam iba detsky slovnik a tesim sa ked manzel pride z prace a konecne sa porozpravame. dalsia vec je, ze s malym nemozem ist ani po obchodoch sama, teda nie po vsetkych. som obmedzena iba na obchody bez schodov a taktiez potrebujem k tomu druhu osobu. manzel pride z prace klasika najskor o piatej a obchodnici uz vas pomaly vyhadzuju von. necitite to podobne...ja som predtym v praci kazdy den stretla stovku ludi a asi mi to chyba

andreaju
14. okt 2010

@lensam ..je tazko ju zohnat..dost draha,ale skvela..aj teraz ju pouzivam-a mala uz chodim,ked sa potrebujem presunut rychlo, na urad po schodoch, z nakupu-ked potrbujem volne ruky..

lensam
autor
14. okt 2010

@ives77 ved to, vrcholom dna je prechadzka po meste, alebo ked maly dlho spinka, ze stihnem povysavat cely dom 🙂 ja uz sa tak tesim do prace...i ked to urcite bude tazke, opustit to malicke co je so mnou v kuse 16h denne

andreaju
14. okt 2010

..pardon,robim same preklepy..

gabika7706
14. okt 2010

@lensam @andreaju sorry baby, pomylila som si bydliska,
nic to ale nemeni na tom, ze aj ten prg, kt. si vypisala @lensam je bohaty 🙂 kopec aktivit pre deti, pre mamky tiez, neviem teda, co ocakavas, ale my sme sa v mc nikdy nenudili, mozno 2x ked bolo malo deti

andreaju
14. okt 2010

@gabika7706 ..nevadi 🙂

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju manducu si viem predstavit v kombinacii s autom a autosedackou...kedze auto cez den k dispozicii nemam, tak nosit maleho 15min nez dojdem do mesta mi dojde dost namahave

andreaju
14. okt 2010

@lensam a nejake cvicenie s detmi,kurz plavania, nemas v okoli?v ba?-nesoferujes?

gabika7706
14. okt 2010

@lensam 😀 ja som maleho povlacila teraz v septembri po Tatrach v manduce, ma 11 kg 😉

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju v meste vidim vela kocikujucich, ale co dalej? od zajtra sa musim viacej usmievat 🙂

beruska113
14. okt 2010

Ja sa nestazujem, niekedy je to stereotyp, niekedy nuda, ale ak to financne pojde dobre, nepojdem skor do roboty ani o jeden den. Cas strasne letí a už nikdy ho nebudeme mat pre nase deti tolko, ako teraz. A to je skoda.
A tie obchody su dobre na nervy. Esteze existuju obchodne centra. Dnes som zahajila nakupovanie vianocnych darcekov a po asi 10obchodoch, kde som vynasala kocik, alebo odisla, lebo som sa nevosla uzkymi ulickami som to vzdala. Tak ale my to mame len na par rokov, ale co chudaci vozickari?

leveretka
14. okt 2010

ahojte, my sme zacali teraz chodit cvicit do materskeho centra na kurz cvicenie babatiek od 3-6mes. a sme tam tri maminy a je tam velmi fajn....pokecame, odreagujeme, deticky pocvicia a plus sa chystame plavat a takisto cvicit pred plavanim...velmi sa tesim. Ja som sa nastupom na MD prestahovala do ineho mesta, kde som s manzelom (predtym som za nim cestovala iba cez vikendy a pred tehu plus stredu) cize ja som tu bez kamosiek a vsetkych ludi, ktorych poznam a nechyba mi to az tak velmi...Jasne, ze sa velmi potesim, ked ma pridu navstivit kamosky raz za cas a uvedomim si, ze mi to trochu chyba, ale za nic na svete by som nemenila, lebo som stastna, ze mozem byt doma s malickou a praveze mam pocit, ze to taaaak rychlo leti, ze o chvilu aj do prace pojdem a fakt sa mi nechce 😅 tesim sa, ze si mozem vychutnavat taketo dlhe chvilky s malinkou, lebo na to uz popri praci tolko casu nebude. A ked nieco potrebujem, tak manzel je s malou a ja si idem vybavit, cize aj to je odbremenenie. A par kamosiek som nasla aj cez net a da sa s nimi pokecat aj o inom ako o detoch 😉 a ked je trochu casu, tak citam knizky a najnovsie som si povedala,ze chcela by som skusit hackovat 😝 😅

andreaju
14. okt 2010

@lensam ..a skusala si?kolko ma maly kil?ja som nosila aj dve deti - 8 a 12 kg-jedna vpredu a jedna vzadu..a zvladla som hodinovu prechadzu v pokludnom tempe..a ma ju aj moja sestra,ma dve deti a nevie si ju vynachvalit..

egyptanka
14. okt 2010

@lensam no mas 3 mesacne babatko, ktore zatial dojcis, uz by mal mat po kolikach, vsetko sa normalizuje a preto sa ti zda, ze je vsetko nudne. Ale o chvilu sa z prespatych noci stanu neprespane, bude vyzadovat coraz viac tvojej pozornosti, pridu prikrmy (budes musiet varit), neskor ti zacne liezt a chodit, objavovat caro bytu, zacne akcia "Bezpecnost" (vsetko co sa da skryt, dat na vyssie miesto), cely den budes upratovat, lebo zrazu sa varecha objavi v spalni, praci prasok rozsypany po detskej izbe, toaletny papier a to cela jeho rolka v zachode ... a tu z nuda skonci, nebude niekedy cas vybehnut von.
Ak potrebujes socialny kontakt tak oslov nejaku kocikujucu maminu (Ja nie som zastanca materskych centier), alebo sa pozri tu na koniku v teme Regiony niekoho z tvojho regionu. Ale to sa zasa budete bavit o detoch, plienkach, kakani a cikani.
Ak to muzovi vyhovuje a pride z roboty tak vybehni na hodinu do nejakeho fitka, na zumbu, pripadne na nejaky kurz/tvorivu dielnu a tam prides na ine myslienky.

lensam
autor
14. okt 2010

@gabika7706 gabika, ty si supermama a to vravim vazne

andreaju
14. okt 2010

@lensam skus,prihovor sa..nikdy nevies na koho natrafis..mozno sa kocikujuca potesi..nic nestratis..ver mi..

gabika7706
14. okt 2010

@lensam 😕 ?

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju kurz plavania si musim zistit...to by sa mi celkom pozdavalo...do blavy jedine vlakom

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju asi si ju kupim...maly ma 6kg zatial...takze zatial je lahucky

andreaju
14. okt 2010

@lensam ..nesoferujes?..prihlas sa na soferak 🙂))...aj ta jedna kamoska z nas vahala..a my sme ju dotlacili do toho 🙂))..je to slobodaaaaaaaaaaa..

egyptanka
14. okt 2010

@lensam naozaj nosic vyborna vec a nosit 15 minut ... ved lahoda, ja moju drndu nosim a to ma uz 11 kil. A to ze sa troska spotis? .... Jeden typ, ked budes nosit daj si o jednu vrstvu oblecenia menej (hod si ju do ruksaka v pripade potreby). Troska obety moja, ide o tvoje dobro. A ked si budes chciet nieco v obchode vyskusat ... no hodis na zem deku, plienku a polozis dieta ... zatial ti nikam neutecie 😀

andreaju
14. okt 2010

@lensam ..to sa uplne strati..skus si ju pozicat..ako ti sadne aj malemu..inak,zatial nepoznam nikoho,komu by nevyhovovala...

lensam
autor
14. okt 2010

@leveretka ved ja mam tiez rada tie chvilky s malym...ked sa usmieva, ked mi dzavoce a pod....ale cely den je to na mna proste prilis

lensam
autor
14. okt 2010

@gabika7706 ved k tym 11kg sa to vztahovalo.

beruska113
14. okt 2010

@leveretka
pekne si to napisla. my sme sa tiez stahovali kratko pred narodenim maleho. z mesta na dedinu, kde nie su ani chodniky, takze ani kocikovanie nic moc. lae ja som spokojna.

@lensam
my mame nosič liliputi, lacnejsi ako manduca a maleho som nosila v polsku asi 2h, mal asi 9kg a uplne v pohode. Ale zas ked chces ist do mesta na nakupy, tak nic moc. Moc som to nevyuzivala.

andreaju
14. okt 2010

..posielam male foto...

lensam
autor
14. okt 2010

@andreaju soferujem, ale nemam auto...manzel s nim jazdi do prace

ives77
14. okt 2010

@lensam ja idem už do práce od januára a veru sa teším,síce zatial len na 4hod.ale aj to poteší 🙂

beruska113
14. okt 2010

@lensam
a hlavne sa tes, ze este vobec na nakupy mozes ist. Moj maly ako chodi, tak v kociku vydrzi tak 30min, za ruku sa nechce drzat, dnes mi v 1obchde usiel 3krat, raz som ho nasla kvocat v rohu kabinky a v nosici by mi asi oci vyskriabal, aby som ho pustila.

andreaju
14. okt 2010

@lensam ..a neda sa s nim dohodnut,ze ti ho aspon raz za cas necha?aj my to tak mame..a kedze malu miluje nema s tym problem..radsej privstane a ide autobusom,alebo vlakom

lensam
autor
14. okt 2010

@egyptanka dik za radu....idem pozriet co to stoji...nech je lahsi zivot 🙂