Oddelené účty manželov a rodičovská
Ahojte baby, tie ktore mate rozdelene ucty s manzelmi/partnermi - ako to riesite pocas rodicaku? Posiela vam na ucet nejake peniaze, dorovnava vasu vyplatu alebo? Zacal mi rodicak a teda sla by som uz zariadit malej izbu nejakymi drobnostkami ale mam blby pocit z pytania si penazi😂(ano ano, viem, su to nase spolocne, aj to tak berieme). Nie som na to zvyknuta a z uspor na mojom ucte nechcem vytahovat. Poriesim s drahym ale zaujimaju ma verzie ako to moze fungovat.
@fliacik Takto so sebou nenechaj zametat. Prepac za uprimnost, ale Tvoj muz je totalny chrapun... "ze chod si zarobit"?! WTF! Dieťa je aj jeho, ma povinnost sa oň starať aj on... nielen Ty! Toto sa da riesit aj súdne, nech si chlapec uvedomi.
zeny, ja si myslim, ze je to jedno, zaklad je KOMUNIKACIA. Neviem, ci mam nejake extra nadprirodzene schopnosti, ale s manzelom sme prvy rok komunikovali kvakanou nemcinou (on Spaniel, ja Slovenka), manzelstvo ( po 2-rocnom vztahu ciastocne na dialku) bolo zalozene na chemii a sexualnej pritazlivosti, ale dokazali sme vychovat 3 deti, fungovali vselijak (ja som bola vzdy rok doma pri detoch, bez prijmu, len 4 mesiace materskej), ale nikdy sme nemali nejake pochybnosti typu moje-tvoje, dam-nedam....proste vsetko bolo NASE, a aj je, a takto fungujeme uz 23 rokov. Treba si sadnut a KOMUNIKOVAT
@frantisska u nas ked sme pozerali kolko co plati, tak ja do 50e mesacne a manžel stovky. Lebo do auta tankuje on, velke nakupy robi on lebo to ma cestou z prace. Pol na pol uplne zbytocny a neprakticky napad za mna.
My mame dva ucty(ak by jeden zomrel, nech ma druhy peniaze a nezmrazia mu ucet), no vsetky peniaze su spolocne, ku všetkým mame obaja pristup. Sme jedna rodina...aky ma zmysel delit si v jednej domacnosti peniaze
@evkamotka ono to tam bolo spomínané presne v zmysle, aby žena nemusela ponížene chodiť pýtať od muža peniaze, lebo minula rodicak. Ale my to tiež tak nemáme, presne tiež všetky peniaze beriem za spoločne.
.. ja tomu nerozumiem ..ste rodina ..ked si na rodicaku ...uplne samozrejmost , ze muz plati ...ani nie muz ...ved to mame spolocne ...co to je za divna doba ...najprv deti potom svadba a uvedomenie si , ze cosi s tym partnerom nieje ok ...potom zenska co sa hanbi pytat peniaze ...co ani nieje , ze pytat ved by mali byt spolocne ...chora doba toto ...
Ahoj ,sme manželia a tiež máme každý svoj účet, zatiaľ by som nemenila, tiež som už na druhom rodicaku a vždy sa dohodneme,koľko mi bude posielať na účet. Nemáme s tým problém. Ale tiež mi to bolo proti srsti si pýtať,ale už ani neviem nejak k tomu prišlo a padla dohoda a bolo.
My mame kazdy svoj ucet, a manzel automaticky vsetko plati so svojho..ja som mala svoj ako vreckove a robila som obcas nakupy. Ked som nemala, poslal mi.
Ja som ziadne take blbe pocity nemala a to 7r RD. Mala som nieco zarobene pri prvom, pri prvom aj dobra materska (potom uz len RD) a velke veci platil manzel. Su to aj tak nase peniaze, takze ci to pojde z jeho cerstvo zarobenych, ci mojich davno zarobenych bolo uplne jedno.
@frantisska chapem. Jasne. No v podcaste mohli zobrat do úvahy, ze kazdy v ramci rodiny robi nieco ine 🙂 u nas manzel mina peniaze ovela viac, lebo cestou z práce ked uz ma auto vybavi kaufland, natankuje (ja budem chodit busom, lebo to mam tri zastavky, zatial co on 25km)....
Ak si zena nema "pytat" od muza, nech maju obaja kartu a pristupove hesla k internetbankingu k tomu istemu uctu.
Ale mozno len ja to vnímam tak volno, kedze my tieto veci nedelime, dôverujeme si a zaroven prijmy presahuju nase vydavky, takze nehladime na kazde euro
@veronicka88
@opica_skorica ale na hypoteke v mbank to tak nie je .. ci sa mylim? Mozno sa to pomenilo
Autorka
Máme oddelené účty. Nemáme navzájom prístup. Moje peniaze sú len moje a vždy budú 😊👍
Počas RD som si zaplatila moje výdavky - mobil, poistky, šetrenie, niečo málo som poslala manželovi (bolo mi blbé neprispieť nič a priživovať sa). Potraviny a čo bolo treba platil on zo svojho. Ak som chcela niečo extra, tak som si kúpila zo svojho (mám vždy dostatočnú zásobu na účte). Ale ja som bola na RD len krátko.
@pieksamaki nie hypotéka predsa s účtom akontakym.nema nič spoločné. Len účet máme ako spolumajitelia
Žene chodil na účet rodičák aj prídavky, tie si odkladala a šetrili sa. O všetko som sa staral ja, účty, nákupy, atď.

Keď máte dva rôzne účty a nechceš alebo sa nedá karta k muzovmu, tak mu to povedz presne tak, ako si sem napísala. Ze chceš občas pokúpiť drobnosti, rodičak to na to nestačí, nech ti posiela mesačne xxx euro na účet trvalým príkazom. Ak spoločne hospodárite, tak asi budeš vedieť, čo je rozumná a primeraná suma.