Odvolanie proti invalidnému dôchodku
Ahojte prosim Vas poradte mi .
Odvolame sa proti rozhodnutie socialnej poistovne koli miere poklesu prace neschopnosti priznali mi 45% a co pri mojej diagnoze by mi maly priznat nad 50 percent . Odvolanie sme podali priamo v pobocke soc.poistovne potom oni to posielali do BA . A teraz mi dosiel papier ze predkladaju rozhodnutie odvolaciemu organu . To mam ako chapat?
@bublinka1426 pri posudzovani ID je jedna hlavna diagnoza na tu dostanete % a ostatne mozu urobit max 10% treba si prejst prilohu c 4 k zakonu a tam su uvedene presne diagnozy a ohodnotenie v intervale
@bublinka1426 ako píše nižšie, čo je hlavná?
Ak je tam nejaká slabá psychická porucha tak tam to nemá veľmi zmysel. Iné je keď človek nemôže pracovať lebo napr nemá funkčnú chrbticu alebo je po nejakej amputacii, neliecitelnej vážnej diagnóze atď.
@loginexistuje
@lenkakravcova poslala som spravu dakujem
@lenkakravcova dobrý deň prosím vás viete mi povedať ako sa počíta mierka invalidity? Rozumiem tomu správne že je hlavná diagnóza a ZA Každú ďalšiu dg Max 10bodov . ďakujem
@natus56 ano ...presne tak.
@bublinka1426 ďakujem takže za hlavnú mám napr 35 a mám ďalšich 5 vedľajších za ktoré viem dostať Max dokopy 50?
@natus56 45 bodov. 35 a 10 bodov.
takze vam bude schvaleny. ( musi byt nad 40 bodov)
==> za 5 vedlajsich mate 10 bodov. nie 50 ale LEN 10 bodov.
my sme mali 40 bodov ( 30 hlavna diagnoza a 10 bodov asi 1000 dalsich diagnoz ) a zial neschvalili cely system velmi zly. a pritom konkretny clovek ma odpracovnaych uz pomaly 33 rokov a znicil si v praci zdravie

@lenkakravcova o vela diagnoz. mam pisat spravu?