Otec ide na materskú
Manžel chce isť na MD ale aj ostať v práci na nový pomer aké dokumenty potrebuje on doniesť do práce? Ako mám postupovať ja keď poberám rodičovský?
Manzel môže byt. Na MD aj pracovať ale na inej pozícii na inú zmluvu alebo na živnosť ... práve to s manzelom riesime. V poisťovni nie vždy povedia pravdu :D
@evittam nič veď práve... ako aj v zdravotke mi povedali že keď pôjde muž na MD na sa musím evidovať na úrade prace alebo si sama platiť... pritom podľa $11 ods.7 pism j ZZP budem v očiach zákona stále matka ktorá sa spolu s otcom stará o dieta a preto stat naďalej za mna platí poistenie... treba si všetko naštudovať a nenechat sa osrat
@miriam10 ahoj. Môj manžel si to tiež teraz vybavuje.newies mi poradiť ak som zamestnaná ale teda normálne som na MD a chcem ostať doma s malou.? Manžel má všetko už vybavené.. Dakujem
@candies áno presne takto to je. A prosím ta nevedela by si my poradiť? Som zamestnaná momentálne som na MD a manžel bude na materskej ako mam postupovať ja keď chcem ostať doma? Vdaka
@lenuskaa92 no od decembra upravili zákon tak že keď budeš doma a manzel na materskej musíš si olatit zdravotku...
@candies hej to viem ze si musím platiť ale i treba v práci vybaviť aby mi dal neplatené voľno alebo netreba nič riešiť..
@lenuskaa92 no to ja už neviem 🙂 moj manzel bol na materskej ale ja som šla do prace

@hadrie ten nový pracovný pomer bude mať ale u nového zamestnávateľa? Lebo u starého nemôže. U toho bude evidovaný "na materskej"
https://blogy.hnonline.sk/jozef-mihal/otec-na-m...