Otec na materskej
píšem sem už niekoľký krát ohľadom materskej otca. Máme naplánované, že v januáry 2017 by išiel manžel na materskú s prvým synom, ktorý bude mať v 7/2017 3 roky, takže to víde len tak tak. Chceme to tak lebo minulý rok menil prácu a mal nižší plat. Tento rok mal vyšší, takže by mal mať vyššie materské. Popri tom by pracoval na dohodu u toho istého zamestnávateľa. Okrem prvého syna máme teraz 7 mesačného, ja budem doma s ním bez nároku na nejaké financie zo štátu. Naviac pracujem na dohodu o pracovnej činnosti, takže nejaké soc. aj zdrav. sa mi platia. Sú to ale malé sumy, keďže robím len pár hodín v mesiaci.
Právnik v manželovej firme mu radí, aby išiel ešte tento rok. Údajne sa majú robiť zmeny v zákone. No tým by bola materská dosť nižšia vzhľadom na nízku výplatu minulý rok. Chcem sa Vás spýtať, či viete o nejakých zmenách, ktoré budú mať vplyv na to, ako to chceme urobiť. Jediné čo viem je že sa má materské dvihnúť na 75%.
Prípadne viete mi poradiť ešte nejaké "vychytávky"?
Ďakujem
Baby prosim o info manžel je od 2.11. na materskej dovolenke je zivnostnik ja som si od 1.11. Odnala rodičovsky som stale zamestnana. Prosim stačí sa nahlasit na zdravotnu poistovnu ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov? Moj manzel mi tvrdi ze som si mala vybavit vypoved v praci a hlasit sa na urad prace. Tak som sa zlakla že co teraz. Ďakujem za radu
@moninka198 tvoj manžel nemá pravdu, ty hovoríš správne. Mimochodom je tu 135 strán o tom písané dookola
@nadula01 ano precitala som uz skoro vsetko odtialto (jasne nie uplne 135 stran) ale prepačte chcela som to pocut presne na moj argument ďakujem 🙂
@moninka198 Je to tu pisane presne. A minimalne na kazdej z tých 135.stran aspoň raz.😉
Baby, je tu už strasne veľa toho a určite sa to už riešilo, potrebovala by som vedieť ako to je s dovolenkou, ak je manžel na MD na jednom pracovnom pomere a zároveň pracuje u toho istého zamestnávateľa na inú pracovnú zmluvu na TPP...ďakujem vám za každú radu
@nikuskatvoja tiez ma to zaujíma my sme sa tak s mm dohodli ze viac ako tych 25dni co ma narok normlane si nevezme a ostatne dni ked tak mu naoisu dovolenku ale bude v práci aby nebol zamestnávateľ škodny...
@nikuskatvoja vznika dovo na oboch
@evittam uz slubujem ze nic nenapisem 🙂
@moninka198 Píš si co len chces
Dobry den, prosim vas urcite sa to tu už pisalo ale neviem to najst. Prosim aky je postup ked manzelovi konci materska a ja sa chcem znova prihlasit na rodicovsky? Viem ze musim ist na urad prace sa znova nahlasit a co k tomu treba? Musi ist aj manzel na socialku? Dakujem
Neviem, či ti tu už bolo spomínané:
@zaba21 takze vybavene..to sa neoplati uz vobec..ved kolko su min.odvody 66 €?
Toto je ta podpora rodin co chceli dosiahnuť subehom materskych napr... nemam slov 😏

@elly23 a prihlasujes sa tam ako poostemec statu